Δεν είναι σίγουρο ότι ο ΑΝΤ1 θα δείξει το Euro…

Δεν είναι σίγουρο ότι ο ΑΝΤ1 θα δείξει το Euro...

Το Euro 2020 δεν άλλαξε… όνομα. Ετσι θα λέγεται κι ας διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι, 2021. Με… 364 μέρες καθυστέρηση, από τις 11 Ιουνίου και για έναν ολόκληρο μήνα. Έξι όμιλοι, 24 ομάδες και… 12 πόλεις σε ισάριθμες ευρωπαϊκές χώρες περιμένουν να ανοίξουν τις πύλες τους. Πρώτη θα είναι η Ρώμη (Ιταλία), όπου θα φιλοξενήσει το εναρκτήριο παιχνίδι ανάμεσα σε Τουρκία και Ιταλία. Αγώνες θα διεξαχθούν και στο Λονδίνο (Αγγλία), με σημαντικότερους τους δύο ημιτελικούς αλλά και τον μεγάλο τελικό στο «Γουέμπλεϊ», όπως και σε Μπακού, Κοπεγχάγη, Μόναχο, Βουδαπέστη, Ρώμη, Αμστερνταμ, Δουβλίνο, Βουκουρέστι, Αγία Πετρούπολη, Γλασκώβη και Μπιλμπάο.

Όλα καλά αλλά η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζεται, αρκετές από τις συμμετέχουσες χώρες έχουν εκφράσει ενστάσεις και προτείνουν να ανατεθεί το τουρνουά σε μια χώρα – η Ρωσία δηλώνει έτοιμη, μάλιστα.

Πρόβλημα ωστόσο υπάρχει και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα οποία εν Ελλάδι είχε αποκτήσει ο ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου, όπως και άλλα στην Ευρώπη, κάνουν δεύτερες σκέψεις: η διαφήμιση έχει πέσει, κόσμος (λογικά) στα γήπεδα δεν θα υπάρχει οπότε, τι γίνεται;

Στον ΑΝΤ1 έχουν πέσει στο τραπέζι αρκετές προτάσεις: από το να εκχωρήσει αλλού τα δικαιώματα (δύσκολο, αλλά ελέω της κατάστασης όλα πιθανά) μέχρι να βρει συμπαίκτη στη χώρα και να μοιραστεί και τις μεταδόσεις – αλλά και το κόστος, που έφτασε τα 10 εκατ. ευρώ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις