ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΕ ΔΩΡΑ* ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ

Ο τελευταίος μιας «χρυσής» φουρνιάς

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΞΕΚΙΝΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ 100 ΒΙΒΛΙΚΑ ΔΩΡΑ*!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΔΩΡΟ*

Ο τελευταίος μιας «χρυσής» φουρνιάς

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Παρασκευής με μπάλα, μπάσκετ και βόλεϊ έως 7.90!

προγνωστικά μπάσκετ

Λάθος όριο στο Λονδίνο

Προγνωστικά από Γαλλία και Ισπανία με την εικόνα να δείχνει δυο παίκτες από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στη δράση με δυάδα από Γαλλία και Ισπανία

Προγνωστικά τσάμπιονσιπ με την ομάδα της Λιντς στην εικόνα.

Έχει πολύ ζουμί η Championship

Αλβαρέζ και 42άρι

Αλβαρέζ και 42άρι

Προγνωστικά βόλεϊ με τις ομάδες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στην εικόνα.

Στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ με 7άρι!

προγνωστικά αγγλία 1 και Ligue 1 με παίκτη της Λιλ να είναι στην εικόνα.

Πέφτουν κορμιά στο «Πιέρ Μορούα»

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Λιλ – Λανς: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Over 2,5 ημέρας που διπλασιάζει για Κυριακή 03/03/24.

Το over 2,5 της ημέρας (29/3)

το bet builder της ημέρας

Το Bet Builder της ημέρας (29/3)

Ουκρανία - Ιταλία ανάλυση και προγνωστικά αγώνα

Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

Ευκαιρίες πριν την εμβόλιμη

Μόνο νίκη χρειάζονται

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ 200FS

Ο τελευταίος μιας «χρυσής» φουρνιάς

Ο τελευταίος μιας «χρυσής» φουρνιάς

Ο χρόνος είναι αμείλικτος για όλους και ακόμα περισσότερο για τους αθλητές. Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν… ψηνόταν να σταματήσει με τη μεγάλη του αγάπη. Το καθυστέρησε όσο μπορούσε, αλλά πλέον και αυτός κρέμασε επίσημα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Σε μια πλούσια καριέρα, που πολλοί ζηλεύουν και άλλοι δε θα ζήσουν ποτέ, κατάφερε πολυάριθμα προσωπικά και συλλογικά επιτεύγματα.

Ενας παίκτης που δεν προκάλεσε ποτέ με τη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Μετρημένα πταίσματα μονάχα, λόγω της έτερης μεγάλης του αγάπης πλην του ποδοσφαίρου (αλκοόλ).

Η ποδοσφαιρική πορεία 

Ο Ρούνεϊ ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Έβερτον σε ηλικία 9 ετών και έγινε επαγγελματίας στην ηλικία των 16. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Αυτές ήταν το εισιτήριο του για μια μεγάλη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με το ποσό των 25,6 εκατομμυρίων λιρών το 2004. Υπηρέτησε για 13 χρόνια τους «κόκκινους διάβολους», προτού επιστρέψει για ένα χρόνο στην Έβερτον.

Ακολούθησε μια διετία στην Αμερική και την Ντι Σι Γιουνάιτεντ και έκλεισε την καριέρα του φέτος μετά από ένα χρόνο σαν παίκτης-προπονητής στην Ντέρμπι Κάουντι στη Τσάμπιονσιπ. Με το εθνόσημο αγωνίστηκε 120 φορές αρχής γενομένης από το 2003 και για 15 χρόνια μέχρι το 2018.

Τίτλοι και προσωπικές διακρίσεις 

Ο Ρούνεϊ κατάφερε σε θέματα τίτλων και διακρίσεων κάτι εξωπραγματικό, κατακτώντας συνολικά 16 τίτλους σε συλλογικό επίπεδο. Αρχικά κατέκτησε τα πάντα σε εγχώριους τίτλους με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ταυτόχρονα έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας τόσο το Champions League όσο και το Europa league, ενώ κατέκτησε και το παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων.

Σε ατομικό επίπεδο είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 253 γκολ και δεύτερος γενικά στην ιστορία του Νησιού, ενώ είναι τρίτος σε ασίστ. Επίσης είναι κορυφαίος σκόρερ για τα «λιοντάρια» σημειώνοντας 53 γκολ με το εθνόσημο και δεύτερος σε συμμετοχές πίσω από το θρύλο Πίτερ Σίλτον με 120. Τέλος έχει κατακτήσει τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Αγγλία τη σεζόν 2009-10.

Ο τελευταίος μιας «χρυσής» φουρνιάς

Επίλογος

Με τον Γουέιν Ρούνεϊ να κρεμάει τα παπούτσια του κλείνει μια… χρυσή φουρνιά Άγγλων ποδοσφαιριστών. Ξεκινώντας κοντά στην αρχή της χιλιετίας με παίκτες όπως οι Ντέιβιντ Μπέκαμ, Μάικλ Όουεν, Ρίο Φέρντιναντ, Πολ Σκόουλς και κλείνοντας στις αρχές αυτής της δεκαετίας με παίκτες όπως οι Στίβεν Τζέραρντ, Φρανκ Λάμπαρντ και πλέον Γουέιν Ρούνεϊ.

Δεν είναι μόνο το αστείρευτο ταλέντο, οι ικανότητες εντός γηπέδου, οι αμέτρητοι συλλογικοί και ατομικοί τίτλοι που χαρακτηρίζουν αυτούς του παίχτες. Είναι κυρίως η επιδραστικότητα που είχαν στους συλλόγους και στο ποδόσφαιρο γενικότερα για πάνω από μια εικοσαετία. Παίκτες-σύμβολα που προκαλούσαν έντονα συναισθήματα στους φιλάθλους ανεξάρτητα από οπαδικές επιλογές.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια όμως… απέχει λίγο. Με αξιοζήλευτα συλλογικά και ατομικά επιτεύγματα,  ίσως μιλάμε για τον κορυφαίο σύγχρονο Άγγλο ποδοσφαιριστή βάσει αριθμών. Η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη μίλησε και τον βοήθησε, ώστε το όνομα του να μείνει στο πάνθεον της ποδοσφαιρικής ιστορίας, πλάι σε άλλους της δικής του γενιάς. Μένει να δούμε πως θα εξελιχτεί πλέον και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις