NFL. Φόβος στα φαβορί

NFL. Φόβος στα φαβορί

Απογοήτευση στοιχηματικά η προηγούμενη εβδομάδα των play offs, καθώς τα δύο μεγάλα φαβορί κατάφεραν, το καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο, να αποκλειστούν από δυο υποδεέστερες ομάδες.

Ελάχιστοι περίμεναν πως οι Los Angeles Rams και οι Cleveland Browns θα έφταναν ως εδώ και οι Buffalo Bills απέδωσαν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η εμφάνιση των Baltimore Ravens τους έβαλε ξανά σε ρόλο «διεκδικητή», οι δύο άνω των 40 θρυλικοί quarterbacks είχαν άνετη βραδιά και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους και οι τρομακτικοί (όπως έχει φανεί ως τώρα τουλάχιστον) Green Bay Packers και Kansas City Chiefs ρίχνονται στη μάχη. Η «ήρα ξεχώρισε από το στάρι» και οι ομάδες πλέον είναι μια ανάσα από τους τελικούς των περιφερειών.

Los Angeles Rams vs. Green Bay Packers

Το Green Bay προηγείται της λίγκας στο σκοράρισμα, χάρη στις vintage εμφανίσεις του Aaron Rodgers που τον θέτουν μάλιστα πρωτοπόρο στο κυνήγι για το βραβείο του MVP. Η επιτυχία αυτή φυσικά έχει προέλθει με βοήθεια από τα σταθερότατα επιθετικά όπλα της ομάδας τόσο σε rush (Aaron Jones) όσο και σε receiving (Davante Adams, Marquez Valdes-Scantling).

Αν υπάρχει όμως μια ομάδα που μπορεί να δυσκολέψει τους Packers, αυτοί είναι οι Rams. Όπως αποδείχθηκε και την περασμένη εβδομάδα, το ασταμάτητο pass rush των Aaron Donald και Leonard Floyd καθώς και ο αστέρας CB Jalen Ramsey μπορούν να προκαλέσουν «ασφυξία» ακόμα και στις καλύτερες επιθέσεις του NFL (βλ. Seahawks). Παρ’ όλο λοιπόν που ο Rodgers δεν ταράζεται εύκολα, οι λίγες φορές που έχει δείξει αδυναμία τα προηγούμενα χρόνια είναι όταν βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση.

Όπως είδαμε και στον πρώτο γύρο, οι ομάδες τείνουν στα play offs να μην ρισκάρουν πολύ, και σε συνδυασμό με το «τσουχτερό» κρύο του Green Bay, εκτιμώ πως το σκορ δεν θα ξεφύγει.

Baltimore Ravens vs. Buffalo Bills

Οι Ravens έχουν να σημειώσουν ήττα από τις 2 Δεκέμβρη. Οι Bills από τις 15 Νοέμβρη. Και οι δύο έχουν επίθεση και άμυνα που χαρακτηρίζονται τόσο από την σταθερότητα τους, όσο και από την ικανότητα τους να προσαρμόζονται σε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Και οι δυο ξεπέρασαν το ψυχολογικό βάρος του wild card γύρου. Οι Bills πήραν την πρώτη νίκη τους σε play offs από το 1995 και οι Ravens νίκησαν το πρώτο τους playoff game στην ιστορία τους. Υπάρχουν πολλές ακόμα συγκρίσεις που δείχνουν το πόσο ισορροπημένο είναι αυτό το ζευγάρι.

Οι Ravens ξεκίνησαν τη σεζόν προσπαθώντας να αλλάξουν τον περσινό τρόπο παιχνιδιού τους, και μέχρι τη στιγμή που αντιμετώπισαν τον Covid και αναγκάστηκαν να παραταχθούν χωρίς τους αστέρες τους, αυτή η αλλαγή δε λειτούργησε. Πάτησαν το κουμπί του reset λοιπόν και αποφάσισαν και πάλι να βασιστούν στο δυνατό τους σημείο που είναι το running game τους.

Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι κατά πόσο οι Bills θα καταφέρουν να περιορίσουν το running game των «κορακιών». Η ομάδα από το Buffalo έχει μια από τις χειρότερες στη λίγκα άμυνες απέναντι σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Πιστεύω πως οι Ravens όπως έκαναν και στο παιχνίδι με τους Titans θα προσπαθήσουν να ρίξουν το τέμπο και να «τρέξουν», περιορίζοντας έτσι και την υπερηχητική επίθεση του Allen και της παρέας του.

Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Δυάδα (απόδοσης 2.26)
23:35
Los Angeles Rams - Green Bay Packers
Under 49,5
1.58
03:15
Baltimore Ravens - Buffalo Bills
1 (+7,5)
1.43
Moνό, ρίσκου
03:15
Baltimore Ravens - Buffalo Bills
1 (-2,5)
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις