Η Πόλη εάλω… το 2012

Η Πόλη εάλω... το 2012

Καλημερίζω τους απανταχού Κουβανέζους! Την περασμένη Τετάρτη είχαμε μια πολύ καλή βραδιά με τη νίκη του Παναθηναϊκού να έρχεται εύκολα και να επιβεβαιώνει την πρόταση της Tipsters League. Εκτός απ’ αυτό όμως, πέρασαν συνολικά 4 από τις 5 προτάσεις που δόθηκαν στο live και στο pre game του Τelegram, αλλά και στο instagram. Πάμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό με τις σημερινές μπασκετικές προτάσεις.

Υπάρχει φαβορί

Ξεκινάμε από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Κωνσταντινούπολη, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Οι ”πράσινοι” είχαν κερδίσει στην Αθήνα με 82-68, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους φέτος. Βέβαια, απόψε παίζουν σε μια έδρα που άλωσαν τελευταία φορά το 2012. Για την ιστορία τότε στη Φενέρ αγωνιζόταν ο Ούκιτς, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς και ο Γκιστ, ενώ πρώτος σκόρερ του ”Τριφυλλιού” ήταν ο Καϊμακόγλου, σε μια ομάδα με Διαμαντίδη, Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και Καλάθη. Ας επανέλθουμε, όμως, στο παρόν.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα που έχασε στο ΟΑΚΑ. Είναι ενισχυμένοι με τον Γκούντουριτς, οι Ντε Κολό και Βέσελι είναι σε καλή κατάσταση και γενικότερα τρέχουν ένα σερί 4 συνεχόμενων νικών με τελευταία αυτή επί της Μπασκόνια με 96-76. Εντός σκοράρουν σχεδόν 80 πόντους και δέχονται κάτι παραπάνω από 73. Αμφίβολοι για απόψε οι Μπαρτέλ και Ντίξον.

Το ”Τριφύλλι” πέρασε και επισήμως στην εποχή του Όντετ Κάτας. Ο νέος προπονητής και παλιός θρύλος της ομάδας, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία σε μια δύσκολη περίοδο. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός προέρχεται από μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στη Βιλερμπάν και νίκη με 88-71. Ο Νέντοβιτς ήταν ”σεληνιασμένος”, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Παπαγιάννης και Μήτογλου. Εκτός έδρας έχει μόλις 2 νίκες σε 8 αγώνες, σκοράρει 76,6 πόντους και δέχεται 84,5. Ο Παπαπέτρου, που δεν αγωνίστηκε προχθές, είναι αμφίβολος για το αποψινό ματς.

Εκτίμηση: Ούτε ο Παναθηναϊκός έγινε ξαφνικά… Lakers ούτε ο Κάτας έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι. Είναι δεδομένα τα προβλήματα της ομάδας, ειδικά εκτός έδρας. Περιμένω νίκη των Τούρκων, για να διατηρήσουν το σερί τους, ενώ δε θα μου προκαλέσει έκπληξη να το καταφέρουν με διψήφια διαφορά.

Να επανέλθουν στις νίκες

Για να ζευγαρώσω τις επιλογές μου απόψε, θα πάω στην Ισπανία, στον αγώνα ανάμεσα στη Βαλένθια και τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι είχαν κερδίσει στο Βελιγράδι με 76-73.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες. Προχθές ηττήθηκαν με 95-80 στο Μιλάνο, με την απουσία του Ντούμπλιεβιτς να είναι και πάλι αισθητή. Πλέον, οι Ισπανοί είναι εκτός οκτάδας. Ωστόσο, η έδρα τους φέτος τούς δίνει μεγάλη δύναμη, καθώς σ’ αυτή έχουν κάνει 6 νίκες μέχρι στιγμής. Σκοράρουν και δέχονται σχεδόν 80 πόντους.

Οι Σέρβοι είναι πιο ξεκούραστοι αυτή τη βδομάδα, καθώς ο αγώνας με τη Ρεάλ αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών. Στον τελευταίο τους αγώνα ηττήθηκαν με 73-71 από τη Φενέρ, εντός έδρας, με buzzer beater του Μπράουν. Εκτός έδρας χάνουν αρκετή από τη δυναμική τους, έχοντας μόλις 2 νίκες σε 8 αγώνες. Σκοράρουν περίπου 73 και δέχονται σχεδόν 80 πόντους. Για ακόμη ένα παιχνίδι θα στερηθούν τον καλύτερό τους παίχτη φέτος, το Λόιντ, αλλά και τους Σίμανιτς, Σιμόνοβιτς και Νοκό.

Εκτίμηση: Απόψε οι Ίβηρες έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία να επιστρέψουν στις νίκες. Μπορεί να στερούνται τον Ντούμπλιεβιτς, όμως οι Σέρβοι έχουν περισσότερες απουσίες και εξίσου σημαντικές. Περιμένω νίκη της Βαλένθια και απλά θα είμαι πιο προσεκτικός λόγω της μεγαλύτερης κούρασης των γηπεδούχων.

Pre game picks και στο Instagram του Koubanezos.gr! Κάντε follow και δείτε τις προτάσεις μας

Δυάδα απόδοσης 2.08
19:00
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός
1 (-3,5)
1.47
22:00
Βαλένθια - Ερυθρός Αστέρας
1 (-2,5)
1.42
Combo
19:00
Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός
1 (-9,5) & οver 145,5
2.55
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις