Ο Φορτούνης ξεπέρασε τον Υβ Τριαντάφυλλο

Ο Φορτούνης ξεπέρασε τον Υβ Τριαντάφυλλο

Ο Κώστας Φορτούνης έχει εξασφαλίσει ήδη μία σημαντική θέση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το θέμα, όμως, είναι πόσο ψηλότερα θα φτάσει, δεδομένου ότι έχει ακόμα αρκετά χρόνια καλής μπάλας μπροστά του.

Σκόραροντας και στο Αγρίνιο, τρεις ημέρες μετά την αντίστοιχη επιτυχία και στο 4-0 στην Τρίπολη, ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έφτασε τα 60 γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού στη Super League (έχει άλλο ένα ως παίκτης του Αστέρα, το 2010-11) και συνέχισε την αναρρίχησή του προς τις κορυφαίες θέσεις του πίνακα των σκόρερ του συλλόγου από το 1959-60 που καθιερώθηκε ο θεσμός της εθνικής κατηγορίας.

Ο διεθνής άσος είναι πλέον μόνος 14ος, έχοντας αφήσει 15ο τον Υβ Τριαντάφυλλο στα 59 τέρματα και είναι θέμα χρόνου να «πιάσει» δύο θρυλικές μορφές στην ιστορία του συλλόγου. Τον Ζιοβάνι και τον Βασίλη Καραπιάλη, οι οποίοι μοιράζονται τη 12η θέση με 61 τέρματα.

Και μόλις το καταφέρει κι αυτό, θα βάλει ως στόχο να μπει στην κορυφαία δεκάδα πριν τελειώσει η φετινή σεζόν: Θα χρειαστεί να φτάσει τα 64 γκολ, όσα έχουν οι Μάικ Γαλάκος, Ιλια Ιβιτς και Στέλιος Γιαννακόπουλος, οι οποίοι «συγκατοικούν» στην 9η θέση.

Ανάλογο δρόμο ακολουθεί και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα 34 γκολ με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα σε μόλις 48 συμμετοχές και θέλει ένα ακόμη για να φτάσει τον 25ο, Λάγιος Ντέταρι, ο οποίος τη διετία 1988-90 είχε σκοράρει 35 φορές (σε 61 αγώνες, χωρίς όμως να είναι σέντερ φορ, όπως ο Μαροκινός).

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις