Μπορεί η έναρξη στην δική μας β’ κατηγορία (με τον ευρηματικό τίτλο… Super League 2) να προγραμματίστηκε – επιτέλους – στις επόμενες ημέρες, αλλά στην Ευρώπη η δράση συνεχίζεται αμείωτη και στις «μικρές» λίγκες.

Στην Ολλανδία έχουν μάλιστα διαφορετικού είδους προβλήματα, καθώς οι φίλαθλοι αγωνιούν να παρακολουθήσουν τις ομάδες τους. Στο ξεκίνημα της σεζόν η διοργανώτρια αρχή συμφώνησε με το συνδρομητικό κανάλι για την κάλυψη όλων των αναμετρήσεων (10 ματς) κάθε αγωνιστικής, ώστε οι «φίλαθλοι να μην αποχωρίζονται την αγαπημένη ομάδα τους στην εποχή του κορωνοϊού». Το πρόγραμμα προσαρμόστηκε και «απλώθηκε» σε τέσσερις ημέρες για την εφαρμογή της… οδηγίας και το πρωτάθλημα συνεχίζεται.

Πριν μερικές ημέρες το συνδρομητικό κανάλι (ΕSPN πρώην FOX) αποφάσισε να καλύπτει τηλεοπτικά «μόλις» τέσσερα ματς, καθώς αρκετές ομάδες εξέφρασαν ανησυχία για τις περίπου 25000 ευρώ που χρειάζεται να καταβάλλουν για το κόστος της παραγωγής. Άμεση ήταν η αντίδραση των συλλόγων, των χορηγών, του πανελληνίου συνδέσμου φιλάθλων και της λίγκας. Οργανώθηκε ακόμα και συλλογική χρηματοδότηση (crowdfunding) από τους φιλάθλους για συγκεντρωθούν τα 400.000 ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη των αναμετρήσεων.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι προσπάθειες είχαν θετικό αποτέλεσμα. Οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν στην κάλυψη όλων των αναμετρήσεων, ενώ όσα χρήματα συγκεντρώθηκαν από το crowdfunding, θα παραχωρηθούν στις ομάδες.

Θέλεις να μη χάνεις ανάρτηση στον δρόμο για το ταμείο;

Κάνε like στη σελίδα του Koubanezos.gr στο Facebook

Εντάξου στο μεγάλο chat του Telegram

Follow το Koubanezos.gr στο Twitter

Ακολούθησε το Koubanezos.gr στο Instagram

Εντάξου στο group του Koubanezos.gr στο Facebook