Απόλαυση… στο τετράγωνο

Απόλαυση... στο τετράγωνο

Η χθεσινή δεύτερη ημέρα του Masters δικαίωσε τις προσδοκίες μας, μια και παρακολουθήσαμε σνούκερ υψηλής ποιότητας, με μπόλικη δόση σασπένς, ιδίως στον βραδινό αγώνα.

Ο Σον Μέρφι νίκησε με 6-4 τον Μαρκ Γουίλιαμς και προκρίθηκε στους «8», σε έναν αγώνα πλούσιο σε θέαμα. Οι δύο πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές παρουσιάστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση και πάλεψαν επί ίσοις όροις για τη νίκη, την οποία πήρε τελικά ο 38χρονος Άγγλος, ο οποίος ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες.

Το εκπληκτικό «καθάρισμα» 93 πόντων του Μέρφι σε ένα πολύ δύσκολο τραπέζι στο εναρκτήριο frame, ήταν το πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι της βραδιάς. Ο Γουίλιαμς απάντησε με ένα εξίσου υπέροχο century (108), όμως δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια, μια και ο Άγγλος ξαναπήρε «κεφάλι» στο σκορ με ένα break 50 πόντων.

Το τέταρτο frame, ήταν ίσως το πιο κομβικό όλου του ματς. Ο Γουίλιαμς είχε αποκτήσει καλό προβάδισμα και βρισκόταν κοντά στην ισοφάριση. Ο Μέρφι «ροκάνισε» τη διαφορά στο 48-55 με τη ροζ και τη μαύρη να απομένουν, όταν ύστερα από μία σύντομη τακτική μάχη συνέβη το απίστευτο.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1348730798128685056

Χωρίς να το περιμένει κανείς, ο Μέρφι έβαλε τη ροζ από τρομερά δύσκολη θέση, αμέσως όμως σήκωσε το χέρι του για να απολογηθεί στον αντίπαλό του, παραδεχόμενος ότι επεδίωκε κάτι άλλο. Στο καπάκι, όμως, επιχείρησε να βάλει την ακόμα πιο δύσκολη μαύρη και τα κατάφερε, διαμορφώνοντας… από το πουθενά το 3-1!

Μετά το διάλειμμα, ωστόσο, ο «Μάγος» παρουσιάστηκε αρκετά επιπόλαιος. Αν και σκόραρε πρώτος, έχασε στην πορεία σχετικά βατές μπάλες, δίνοντας την ευκαιρία στον Γουίλιαμς να ισοφαρίσει σε 3-3, πετυχαίνοντας άλλο ένα century στο πρώτο από τα δύο frame.

Από κει και πέρα, ήταν φανερό ότι όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Ο Μέρφι εξακολουθούσε να είναι ελαφρώς καλύτερος και να κερδίζει πιο εύκολα ευκαιρίες στο μακρινό potting. Πολύ κρίσιμο αποδείχθηκε και το break 81 πόντων με το οποίο προηγήθηκε 5-4, σε ένα frame στο οποίο ο Γουίλιαμς είχε σκοράρει πρώτος και φαινόταν ικανός να βρεθεί μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς.

Ο Ουαλός είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στο decider μια και με ένα half century καλό προβάδισμα (58-17) στο δέκατο frame. Όμως, αστόχησε οριακά σε μία δύσκολη κόκκινη, την οποία άφησε για τον Μέρφι, ο οποίος «καθάρισε» το διόλου εύκολο τραπέζι και έφτασε στη νίκη. Και με τη συνολική του εικόνα, έδειξε ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα στο φετινό Masters.

Τα χρειάστηκε ο Μπίνγκαμ

Αντίπαλος του Μέρφι στον προημιτελικό θα είναι ο κάτοχος του τίτλου, Στιούαρτ Μπίνγκαμ, ο οποίος… τα χρειάστηκε απέναντι στον Τεπτσάγια Αν Νου (6-4).

Απόλαυση... στο τετράγωνο

Ο 44χρονος Άγγλος αξιοποίησε στο έπακρο την επιπολαιότητα του Ταϊλανδού, «κλέβοντας» τα δύο πρώτα frame, ενώ στο τρίτο πέτυχε κι ένα όμορφο century (114) με το οποίο επιβεβαίωσε στο έπακρο τον τίτλο του φαβορί.

Ο Τεπτσάγια τιμώρησε μία αστοχία Μπίνγκαμ στο τέταρτο frame, διατηρώντας ελπίδες ανατροπής, όμως μετά το διάλειμμα παρουσιάστηκε και πάλι απρόσεκτος σε κρίσιμα σημεία, δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλό του να ξεφύγει με 5-1.

Στο έβδομο frame ο Μπίνγκαμ δημιούργησε προϋποθέσεις για να «κλείσει» το ματς με maximum break, αφού είχε ανοίξει από αρκετά νωρίς τις κόκκινες. Όμως, έχασε το πλασάρισμα της άσπρης όταν έβαλε την όγδοη μαύρη και εκβίασε την επόμενη κόκκινη, αντί να παίξει safety. Η αστοχία αυτή, που ακολουθήθηκε από φάουλ (μια και η άσπρη έπεσε σε τρύπα) παραλίγο να φέρει το ματς τούμπα!

https://twitter.com/WeAreWST/status/1348656133888765955

Ο Τεπτσάγια όχι απλώς «έκλεψε» το frame με 68άρι break, κρατώντας τον εαυτό του στο ματς, αλλά κέρδισε σε χρόνο dt και τα δύο επόμενα, με απολαυστικά break 80 και 113 πόντων, μειώνοντας σε 5-4!

Ο Ταϊλανδός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τρελή ανατροπή. Ο Μπίνγκαμ σκόραρε πρώτος στο δέκατο frame, όμως έχασε γρήγορα το πλασάρισμα και σταμάτησε στους 14 πόντους, αφήνοντας μάλιστα εύκολο ξεκίνημα στον Τεπτσάγια. Κι αυτός, όμως, δεν κατάφερε να πλασαριστεί καλά στη ροζ ύστερα από την πρώτη κόκκινη και η αστοχία του άφησε το τραπέζι στο έλεος του αντιπάλου του.

Με ένα ψύχραιμο break 67 πόντων ο Μπίνγκαμ διαμόρφωσε το τελικό 6-4, όμως θα πρέπει να βελτιωθεί αισθητά στη συνέχεια, για να ελπίζει στην υπεράσπιση του τίτλου του.

Ο 1ος γύρος του Masters συνεχίζεται σήμερα με τους αγώνες Νιλ Ρόμπερτσον-Γιαν Μπινγκτάο (15:00) και Μαρκ Σέλμπι-Στίβεν Μαγκουάιαρ (21:00). 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις