«Αργά τα ζα» στην ΕΕΕΠ για τις άδειες στοιχηματικών

«Αργά τα ζα» στην ΕΕΕΠ για τις άδειες στοιχηματικών

Το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει προβλήματα στην αδειοδότηση των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο επιδιώκει να στείλει στην αγορά ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Δημήτρης Ντζανάτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίνας Πρωτονοταρίου στο mononews.gr o νέος πρόεδρος έχει ήδη τοποθετηθεί στο γραφείο του στον τελευταίο όροφο του νεοκλασικού κτηρίου της Επιτροπής στην Αχαρνών και ενημερώνεται για τα πολλά και σημαντικά θέματα του κλάδου. Ήδη μίλησε με τους διευθυντές της Επιτροπής και έχει ξεκινήσει να επικοινωνεί με τους παρόχους της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών με στόχο να τους καθησυχάσει και να τους τονίσει ότι σύντομα θα οριστεί συνάντηση στην οποία θα έχουν ευκαιρία να συζητήσουν για ό,τι τους απασχολεί.

Η αντίδραση του νέου προέδρου, ήταν άμεση, καθώς η ανησυχία στους υποψήφιους να λάβουν μόνιμες άδειες είναι μεγάλη για την πορεία της αδειοδότησης, και όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέστειλαν επιστολή στο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας την κρίσιμη περίοδο που έγινε η αλλαγή στην ηγεσία της Επιτροπής Παιγνίων.

Τι ανησυχεί τις εταιρείες

Το μείζον θέμα για τις εταιρείες του κλάδου είναι ότι, επειδή η διαδικασία αδειοδότησης καθυστερεί, δημιουργούνται πρόσθετα ζητήματα καθυστέρησης και επικρατεί ο φόβος ότι δεν θα ανοίξει η αγορά για τις μόνιμες άδειες πριν το Μάιο.

Όπως για παράδειγμα ότι ενώ η διαδικασία της συγκέντρωσης των απαραίτητων δικαιολογητικών, σε μεγάλο βαθμό, για πολλές εταιρείες είχε ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο, πλέον καθώς έχει παρέλθει τρίμηνο από την αρχική τους κατάθεση κάποια λήγουν όπως το apostil και το ποινικό μητρώο, κ.α.

Ερμηνεία νόμου

Επίσης είναι ανήσυχοι για τον τρόπο που ο νέος πρόεδρος θα ερμηνεύσει τα γκρίζα σημεία του νόμου. Για παράδειγμα, σε κάποια σημεία ο νόμος ζητά υπεύθυνη δήλωση, κάτι που για τις εταιρείες που έχουν έδρα το εξωτερικό αδύνατο να προσκομίσουν αφού δεν υπάρχει υπεύθυνη δήλωση στο εξωτερικό. Ο προηγούμενος πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Ευάγγελος Καραγρηγορίου είχε δεχτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ισοδύναμης αξίας με την υπεύθυνη δήλωση είναι μια δήλωση σε συμβολαιογράφο.

Τρίτο σημείο, ήταν οι εγγυητικές. Ο προηγούμενος πρόεδρος, δέχτηκε από τις εταιρείες, αντί εγγυητικών, να λάβει υπεύθυνες δηλώσεις ότι θα λάβει τις εγγυητικές όταν η διαδικασία αδειοδότησης προχωρήσει.

Πλέον αναμένουν όλοι με αγωνία, τις επιλογές του νέου προέδρου, που θα τους γνωστοποιήσει σε συνάντηση που αναμένεται να γίνει τις επόμενες εβδομάδες.


ΥΓ. Σύμφωνα με δική μας πληροφόρηση, ακόμη και ο Μάιος ακούγεται ως… αισιόδοξη εξέλιξη. Η ΕΕΕΠ τρενάρει πολύ τη διαδικασία, αν και ο νόμος για την αδειοδότηση ψηφίστηκε από σχεδόν όλα τα κόμματα. Και η καθυστέρηση αποτρέπει νέες εταιρείες από το να ανοίξουν στην Ελλάδα, η οποία χάνει έσοδα: 5 εκατ. για 7ετή άδεια είναι το… μπουγιουρντί!

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις