Masters, σνούκερ: Τα φαβορί τον πρώτο λόγο

Masters, σνούκερ: Τα φαβορί τον πρώτο λόγο

Η πρεμιέρα του Masters ήταν μάλλον υποτονική, χθες στο Μίλτον Κέινς, από σήμερα όμως το ενδιαφέρον θα αρχίσει να μεγαλώνει, μια και τα ζευγάρια είναι σαφώς πιο ελκυστικά.

Χθες, βέβαια, δεν έφταιξε μόνο η εξ ορισμού αντιεμπορικότητα των δύο αναμετρήσεων, συνέπεια του αποκλεισμού του Τζαντ Τραμπ και του Τζακ Λισάουσκι λόγω Covid-19. Η ημέρα θα μπορούσε να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν οι δύο «παραθυράτοι» κατάφερναν να φανούν πιο έτοιμοι για την περίσταση.

Ο Γκάρι Γουίλσον δεν δικαίωσε την τρελή έμπνευσή μας να τον στηρίξουμε, έστω και με αβαντάζ 1,5 frame στον αγώνα με τον συνεπώνυμό του, Κάιρεν. Κατάφερε να προηγηθεί με 2-1 «κλέβοντας» το τρίτο frame στην τελευταία μαύρη και πήρε πρώτος τραπέζι και στο επόμενο.

Όμως, αστόχησε γρήγορα σε μία (δύσκολη, πλην όμως βατή) κόκκινη στη δεξιά μεσαία τρύπα, ο Warrior τον τιμώρησε κάνοντας century (108) και στη συνέχεια κυριάρχησε πλήρως. Στάθηκε και λίγο τυχερός στο έκτο frame, όμως στα δύο επόμενα έκανε δύο μεγάλα break (136, 73) κι έφτασε εκ του ασφαλούς στον θρίαμβο με 6-2.

Ακόμα πιο εύκολα εξελίχθηκαν τα πράγματα για το φαβορί του βραδινού αγώνα, τον Ντέιβιντ Γκίλμπερτ. Ο Τζο Πέρι αυτοκτόνησε στο δεύτερο frame, μια κι ενώ προηγείτο με καλή διαφορά και είχε εξασφαλίσει free ball από φάουλ του αντιπάλου του με μόνο τα χρώματα να απομένουν, αστόχησε στην (σχετικά εύκολη) πράσινη που έπαιξε σαν κίτρινη.

https://twitter.com/WeAreWST/status/1348361354588139521

Ο Γκίλμπερτ έκανε το «καθάρισμα» και μαζί το 2-0 και στη συνέχεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0 με τρία half century, εκμεταλλευόμενος το αδύναμο παιχνίδι του Gentleman.

Η αντίδραση του 46χρονου φιναλίστ του 2017 με δύο διαδοχικά μεγάλα break (73, 108) δεν ήταν αρκετή. Ο Γκίλμπερτ αξιοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε στο όγδοο frame και με ένα 54άρι «έγραψε» το τελικό 6-2.

Το βάρος της υπεράσπισης

Σήμερα περιμένουμε, αν μη τι άλλο, πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις. Το καλό είναι ότι όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά κι έτσι θα δούμε κανονικά σήμερα στις 15:00 τον κάτοχο του τίτλου, Στιούαρτ Μπίνγκαμ, να αντιμετωπίζει τον Τεπτσάγια Αν-Νου και στις 21:00 την πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα του Σον Μέρφι με τον Μαρκ Γουίλιαμς.

Masters, σνούκερ: Τα φαβορί τον πρώτο λόγο

Ο Μπίνγκαμ είναι σαφώς το φαβορί. Όσο κι απολαμβάνουμε να παρακολουθούμε τον Τεπτσάγια να βάζει με ρυθμό πολυβόλου τις μπάλες στις τρύπες, άλλο τόσο γνωρίζουμε ότι είναι επιπόλαιος – γι’ αυτό άργησε τόσο πολύ να βρεθεί στο top 16 και να κερδίσει θέση στο τουρνουά των κορυφαίων.

Από την άλλη, βέβαια, ο Άγγλος υπερασπίζεται έναν triple crown τίτλο. Και παρότι κανείς δεν έχει την απαίτηση να επαναλάβει και φέτος την επιτυχία, ένα επιπλέον άγχος θα το έχει.

Την προηγούμενη φορά που βρέθηκε σε αντίστοιχη θέση ο Μπίνγκαμ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016, έχασε από τον 1ο γύρο. Από πιο «μπαρουτοκαπνισμένο» παίκτη, βέβαια (τον Άλι Κάρτερ), αλλά έχασε.

Τώρα ο αντίπαλος είναι πρωτάρης στο Masters, μόνο που δεν ξέρουμε αν θα νιώσει ότι βρίσκεται σε άγνωστο περιβάλλον, από τη στιγμή που το τουρνουά διεξάγεται στον ίδιο χώρο με τα προηγούμενα (τη «Marshall Arena» του Μίλτον Κέινς) και χωρίς θεατές.

Θα ήθελα πολύ να δω τον Τεπτσάγια να φτάσει μακριά, όμως λεφτά στη νίκη του δεν μπορώ να ποντάρω. Ο Μπίνγκαμ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, πέτυχε και το 8ο maximum break της καριέρας του πριν λίγες ημέρες για το Championship League και έχει τον πρώτο λόγο. Ακόμα και με μικρό χάντικαπ, εκτιμώ πως θα περάσει ο «άσος».

«Μεγάλοι» εκτός φόρμας

Το βραδινό παιχνίδι είναι μυστήριο, αφού τόσο ο Σον Μέρφι όσο και ο Μαρκ Γουίλιαμς, δεν τα πήγαν καθόλου καλά (για τα υψηλά στάνταρ τους) στο πρώτο μισό της σεζόν. Κια προφανώς δεν φταίει η αγάπη που τρέφουν αμφότεροι για το γκολφ.

Ο Μέρφι τα έχει βρει «μπαστούνια» με το lockdown, που τον πέτυχε λίγο καιρό μετά τη μετακόμισή του στην Ιρλανδία και δεν εξασκείται όσο καλά θα ήθελε και θα μπορούσε.

Ο Γουίλιαμς, από την άλλη, δείχνει ότι δεν χολοσκάει πλέον για το σνούκερ. Οδεύει προς τα 46, βρισκόταν εκτός φόρμας πριν ακόμα σκάσει η πανδημία και μοιάζει να έχει αποδεχθεί ότι οι μέρες του στο κορυφαίο επίπεδο σύντομα τελειώνουν. Το γράφει συχνά-πυκνά και στο Twitter (αν και δύσκολα παίρνεις στα σοβαρά όσα γράφει εκεί).

Masters, σνούκερ: Τα φαβορί τον πρώτο λόγο

Το ματς είναι ανοιχτό. Ορθάνοιχτο, για την ακρίβεια. Και οι δύο είναι παιχταράδες, αν βρεθούν στη μέρα τους, το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος έχει καλύτερες πιθανότητες να το κάνει. Δεν έτυχε και να παίξει κανείς τους στο Championship League την περασμένη εβδομάδα, ώστε να υπάρχει κάποια ένδειξη για τη φόρμα τους.

Ακόμα και η ιστορία των αναμετρήσεών τους, δεν γέρνει την πλάστιγγα υπέρ κανενός. έχουν τεθεί αντιμέτωποι 28 φορές και ο καθένας τους μετρά από 14 νίκες!

Εντελώς στη τύχη, το ρίχνω στον Μέρφι. Πιο πολύ επειδή νιώθω ότι έχει μεγαλύτερο κίνητρο, ως νεότερος, για να πετύχει κάτι καλό σε ένα major τουρνουά ύστερα από πάρα πολύ καιρό και να αναζωογονήσει την καριέρα του. Αν και ο Γουίλιαμς μπορεί να σκέφτεται ότι φέτος θα παίξει για τελευταία φορά στο Masters και να αποκτήσει κίνητρο που να τον βοηθήσει να βγάλει τον καλό του εαυτό.

Γι’ αυτό λοιπόν, θα είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε το ένστικτό σας. Ή, ακόμα καλύτερα, να περιμένετε να δείτε πώς θα κυλήσουν τα πρώτα δύο-τρία frames και να κυνηγήσετε το όποιο κέρδος στο live.

Μονό
15:00
Στιούαρτ Μπίνγκαμ - Τεπτσάγια Αν Νου
1 (-1,5)
1.83
Μονό
21:00
Σον Μέρφι - Μαρκ Γουίλιαμς
1
1.72
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις