NFL playoffs. Road to Tamba

NFL playoffs. Road to Tamba

Τα playoffs είναι εδώ! Ξεκινάμε δυναμικά, λοιπόν, τη στήλη μας μπαίνοντας κατευθείαν στο Super Wild Card Weekend, όπου οι περισσότερες ομάδες θα πρέπει να δώσουν κάτι παραπάνω από τον καλό τους εαυτό για να διεκδικήσουν μια θέση στις τέσσερις κορυφαίες της περιφέρειας και να ονειρεύονται μια θέση στους τελικούς της.

Indianapolis Colts vs. Buffalo Bills

H ώρα των playoffs ήρθε και για τους “Bills Mafia”, οι οποίοι έχουν να φιλοξενήσουν παιχνίδι playoffs στην έδρα τους στη δυτική Νέα Υόρκη από το μακρινό 1996. Ετοιμάζονται λοιπόν για ένα μικρό «πάρτι» αφού θα φιλοξενήσουν και περίπου 7.000 φιλάθλους, κάτι πρωτόγνωρο για τα φετινά δεδομένα. Οι Buffalo Bills φέτος παιχνίδι με το παιχνίδι γίνονταν όλο και καλύτεροι, και με οδηγό τον Josh Allen, που έχει εξελιχθεί ραγδαία από την περσινή σεζόν, και σκοράρει φέτος 37 passing touchdowns αλλά και 8 με προσωπικό rush δείχνουν πως είναι το μεγάλο φαβορί.

Από την άλλη, παρ’όλο που ο Jonathan Taylor είναι εκπληκτικός στο backfield, οι Indianapolis Colts θα χρειαστούν πολλά περισσότερα στην επίθεση τους αν θέλουν να ανταγωνιστούν την ομάδα του Buffalo. Θεωρώ πως η απόδοσή της έχει πέσει αισθητά από την αρχή της σεζόν, η οποία στα τελευταία παιχνίδια της regular season βασίστηκε ιδιαίτερα στην άμυνα αφού φάνηκε πως ο γερόλυκος Phillip Rivers ξεμένει από δυνάμεις. Αξιοσημείωτο είναι πως οι Colts έχουν σκοράρει 20 ή παραπάνω πόντους στο πρώτο ημίχρονο των τελευταίων τεσσάρων αναμετρήσεων τους αλλά δυσκολεύονται ιδιαίτερα στα δεύτερα ημίχρονα αυτών σκοράροντας 8 ή λιγότερους πόντους.

Η αδυναμία των Colts να σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων τους, σε συνδυασμό με τη σκληρότητα της άμυνας των Bills και του κρύου καιρού που είναι συνηθισμένοι με κάνουν να κλίνω προς τη νίκη των Buffalo. Προσθέτοντας στην εξίσωση και την παρουσία των πιστών τους οπαδών στις εξέδρες, εκτιμώ πως η νίκη των Bills είναι μονόδρομος.

Los Angeles Rams vs. Seattle Seahawks

Ένα παραδοσιακό ντέρμπι της NFC West παρ’ όλο που οι ομάδες συναντιούνται στα playoffs για πρώτη φορά από το 2004. Οι Los Angeles Rams με τη νίκη τους με 18-7 απέναντι στους Cardinals την περασμένη Κυριακή, κλείδωσαν τα εισιτήρια τους στην post season. Από την άλλη, για τους Seattle Seahawks, είναι η 8η φορά σε 9 σεζόν που βρίσκονται στα playoffs. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις φέτος οι δύο ομάδες έχουν από μια νίκη η καθεμία. Οι Rams επικράτησαν με 23-16 στην συνάντησή τους τον Νοέμβρη, ενώ οι Seahawks με 20-9 πριν δύο εβδομάδες. Παρατηρούμε λοιπόν, δυο ισότιμες ομάδες και ένα δυνατό ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Για τους φιλοξενούμενους Rams το κύριο ερώτημα είναι αν θα αγωνιστεί ο Jared Goff. Έδειξε καλά στοιχεία ο αναπληρωματικός QB John Wolford στη νίκη επί των Cardinals, αλλά απέναντι στον εξαιρετικό φέτος Russel Wilson ποιες οι πιθανότητες; Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του L.A. απαρτίζεται από ένα ταλαντούχο σύνολο από receivers και running backs και μία άμυνα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια από τις σκληρότερες της λίγκας.

Στις αρχές της regular season, είδαμε την ομάδα του Seattle να σκοράρει δίχως έλεος. Η επίθεσή τους ήταν ασταμάτητη, σκοράροντας με κάθε είδους τρόπο. Δεν θα έλεγε κανείς το ίδιο όμως και για την άμυνα, η οποία όσο καλή ήταν η επίθεση, άλλο τόσο κακή ήταν εκείνη. Με το πέρασμα της κανονικής διάρκειας, είδαμε πολλές αλλαγές στους ρόλους της ομάδας, καταλήγοντας τελικά η επίθεση να αποδυναμώνεται στο βωμό της καλύτερης αμυντικής λειτουργίας. Σκορ όπως το 37-34 μετατράπηκαν σε 20-15. Όμως αυτό πιστεύω πως δεν πρέπει να μας κάνει να υποτιμούμε την επιθετική δεινότητα του Wilson και της παρέας του.

Οι Seahawks μπορεί να αλλάζουν συνεχώς ταυτότητα τη φετινή σεζόν, αλλά έχουν τη συνταγή της επιτυχίας και μάχονται στην έδρα τους σε ένα πλέον κλασικό γι’ αυτούς σενάριο playoffs. Από την άλλη, οι Rams με τις σημαντικές πιθανές απουσίες, βασίζονται πολύ στην άμυνά τους που τους έχει βγάλει ασπροπρόσωπους σε πολλές περιπτώσεις φέτος. Σίγουρα θα παρακολουθήσουμε ένα δυνατό ντέρμπι γι’ αυτό και το ποντάρισμα θα είναι συντηρητικό υπέρ των Seahawks με την κάλυψη ενός Field Goal.

Μονό
20:05
Indianapolis Colts - Buffalo Bills
Bills (-6,5)
1.90
Μονό
23:40
Los Angeles Rams - Seattle Seahawks
Seahawks (-2,5)
1.70
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις