Βραδιά… γερμανική

Βραδιά... γερμανική

Παικταράδες μου σας χαιρετώ όλους. Επιτέλους τέλος και επίσημα η εορταστική περίοδος και μαζί της το ατελείωτο φαγοπότι. Ευτυχώς δηλαδή, αφού δυσκολεύομαι να μπω στα ρούχα μου, ενώ και ο καναπές στο σπίτι μου νομίζω ότι εκλιπαρεί να τον απαλλάξω από τα κιλά και τις ατέλειωτες ξάπλες μου.

Κατά τα άλλα, η καραντίνα μας έγινε συνήθεια, οι παπάδες με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση, είπαν να τιμήσουν τους προκατόχους τους σηκώνοντας το λάβαρο της Επανάστασης, ενώ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κάθε είδους ”ψεκασμένοι” είπαν να τιμήσουν την αποχώρηση του ειδώλου τους, μπουκάροντας με τη βία στο Καπιτώλιο. Τζάμπα οι ευχές για ένα καλύτερο 2021…

Ποδοσφαιρικά και κυρίως στοιχηματικά τα πράγματα δεν εξελίσσονται και με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Πλέον η αναζήτηση ευκαιριών, αλλά κυρίως οι σωστές προβλέψεις μέσω ανάλυσης και πολύωρης προετοιμασίας έχει γίνει πιο δύσκολο και από τον γύρο της Αιθιοπίας με καντίνα τη δεκαετία του ’80.

Η πανδημία, τα άδεια γήπεδα, το επιβαρυμένο αγωνιστικό πρόγραμμα και η τεράστια στέρηση εσόδων για τις ομάδες έχουν προσθέσει στην εξίσωση επιπλέον αστάθμητους παράγοντες.

Τα βλέπετε συνεχώς όλοι, όσοι ασχολείστε με το στοιχηματισμό. Ομάδες που δεν εμφανίζονται καν στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων τους και ξαφνικά μεταμορφώνονται μόλις επανέλθουν στο δεύτερο, φαβορί του 1.30 και 1.40 να χάνουν με κατεβασμένα χέρια και κάθε άλλου είδους ”ανεξήγητες” καταστάσεις, εκθέτουν πρωτίστως όλους εμάς που αναλύουμε και προτείνουμε σημεία και κατά επέκταση τους παίκτες του στοιχήματος που βλέπουν τη κάβα τους να εξανεμίζεται.

Αρκετά σας έφτιαξα τη διάθεση όμως, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επιστήσω τη προσοχή σας στις ”κακοτοπιές” και κυρίως να σας προφυλάξω από την ”εύκολη” ανάγνωση βάση αγωνιστικής απόδοσης ή βαθμολογίας. Μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα και στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι καλό θα ήταν όλοι μας να φιλτράρουμε ξανά και ξανά τις επιλογές μας, αν χρειαστεί περιορίζοντας στο ελάχιστο το ποντάρισμα μας.

Ξανά… γερμανικά

Για τη στήλη το 2021 ξεκίνησε ιδανικά με το απόλυτο στις επιλογές μας. Άιντραχτ και Λεβερκούζεν σκόραραν στο πρώτο ημίχρονο και πλήρωσαν το ωραιότατο 2.25, ενώ και η βασική επιλογή του διπλού της Λειψίας στη Στουτγκάρδη πέρασε πληρώνοντας το 1.80

Και σήμερα πάλι στη Γερμανία θα ρίξουμε τη προσοχή μας. Το κλασικό ντέρμπι της Bundesliga ανάμεσα σε Γκλάντμπαχ και Μπάγερν δεσπόζει στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής ημέρας. Αρκετοί συνάδελφοι θα ασχοληθούν με το ματς, ας παραθέσω και εγώ τη προσωπική μου άποψη.

Είναι δεδομένη η φετινή αμυντική αδυναμία της Μπάγερν, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δέχεται γκολ από όλους και ξεκινά τα παιχνίδια της μένοντας πάντα πρώτη πίσω στο σκορ. Δεδομένη όμως είναι και η ποιότητα της, με το DNA της μόνιμης πρωταθλήτριας να της δίνει εν τέλει τους 3 βαθμούς της νίκης σε κάθε αγώνα.

Η Γκλάντμπαχ κυνηγά να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία, μετά τη ταλαιπωρία των αγώνων του Champions League και έχει το υλικό να βάλει δύσκολα στους Βαυαρούς. Μια νίκη των φιλοξενούμενων με αμφίτερμα θαρρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή και προσωπικά θα τη τιμήσω.

Δυάδα διπλασιασμού

Η βασική πρόταση της ημέρας έρχεται από τη Zweite Bundesliga και μια δυάδα απόδοσης στο διπλασιασμό, από τις δύο αναμετρήσεις, που ανοίγουν την αυλαία της 15ης αγωνιστικής.

Η Σάντχαουζεν λοιπόν υποδέχεται τη Χάιντενχαϊμ, με τους γηπεδούχους να αναζητούν εναγωνίως βαθμό ή βαθμούς για να ξεκολλήσουν από το πάτο της βαθμολογίας. Η πρώιμη απομάκρυνση του προπονητή της Κόσινατ μετά από το μέτριο ξεκίνημα της σεζόν έχει στοιχειώσει την ομάδα. Ο ερχομός του Μίχαελ Σίλε δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά, αφού πέραν της νίκης εναντίον της ουραγού Βίρτσμπουργκ, η ομάδα κατέγραψε μόνο καθαρές ήττες.

Τι και αν η ομάδα γύρισε σε μια πιο αμυντική προσέγγιση, τα 17 γκολ παθητικό, χωρίς μάλιστα ούτε ένα γκολ στο ενεργητικό της στα τελευταία 5 ματς μιλούν από μόνα τους.

Η φιλοξενούμενη βρίσκεται στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενη κυρίως την έδρα της,  έχοντας σε αυτή τη 2η καλύτερη συγκομιδή βαθμών στη κατηγορία. Βασίζεται στις αμυντικές της επιδόσεις αλλά εκτός έχει κερδίσει μόλις μία αναμέτρηση.

Πολύ κομβικό το ματς κυρίως για τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως θα δυσκολεύουν πολύ να διασπάσουν την οργανωμένη άμυνα της φιλοξενούμενης, η οποία συνηθίζει να μην δίνει γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια της. Αναμένω λίγα γκολ και εκεί θα κινηθώ, σε μια σχετικά ασφαλή επιλογή.

Η δυάδα θα κλείσει με το ματς ανάμεσα στη Καρλσρούη και τη Φιρτ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εμφατικά στο νέο έτος κερδίζοντας εκτός με 4-2 την ουραγό Βίρτσμπουργκ και με 19 βαθμούς κινούνται σαφώς καλύτερα στη Λίγκα σε σχέση με τη περσινή χρονιά, όπου έπρεπε να φτάσουν κυριολεκτικά στη τελευταία αγωνιστική, για να σώσουν τη κατηγορία.

Πολύ σημαντικό το παιχνίδι σήμερα καθώς ακολουθεί πολύ δύσκολη συνέχεια με Κίελο, Χάιντενχαϊμ, Αννόβερο και Μπόχουμ. Η διαφορά από τη Σάντχαουζεν είναι στους 8 βαθμούς και άπαντες στην ομάδα δεν θέλουν να ζήσουν τη περσινή αγχωτική εμπειρία. Το κακό βέβαια είναι, ότι στην έδρα της έχει μόνο δύο νίκες, έχοντας μια από τις χειρότερες επιδόσεις στη κατηγορία.

Η Φιρτ πάει τρένο και αποτελεί την έκπληξη μέχρι στιγμής, βρισκόμενη ήδη σε θέση που οδηγεί στην άνοδο. Μια ενδεχόμενη νίκη σήμερα μάλιστα θα την φέρει έστω και για ένα 24ωρο πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα.

Ομάδα που παίζει χωρίς σκοπιμότητες, έχει καταφέρει να κερδίσει 17 βαθμούς αγωνιζόμενη μακριά από την έδρα της, κερδίζοντας μάλιστα τα τελευταία 5 ματς εκτός έδρας.

Συνάντηση λοιπόν ομάδων με ξεκάθαρα επιθετικούς προσανατολισμούς οπότε προφανής επιλογή το αμφίτερμα. Η 5η καλύτερη επίθεση της Καρλσρούης εναντίον της 2ης καλύτερης της Φιρτ, δύσκολα θα αφήσει το ματς χωρίς πολλά γκολ.

Δυάδα απόδοσης 2.04
19:30
Σάντχαουζεν - Χάιντενχαϊμ
Under 3,5
1.33
19:30
Καρλσρούη - Γκρόιτερ Φιρτ
Goal/goal
1.53
Mονό combo
21:30
Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου
2 & goal/goal
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις