Η «ζώνη Τσεζαρίνι» και το δοκάρι

Η «ζώνη Τσεζαρίνι» και το δοκάρι

Στη δεκαετία του ’30 ο Ιταλοαργεντίνος Ρενάτο Τσεζαρίνι, μετά από θητεία στην Τσακαρίτα Τζούνιορς μεταγράφηκε στη Γιουβέντους και το όνομά του έμελλε να μείνει για πάντα στην ποδοσφαιρική αργκό της Ιταλίας. Ο λόγος; Το ότι πετύχαινε πολλά και καθοριστικά γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, τόσο για τη Γιουβέντους όσο κατόπιν και για την εθνική Ιταλίας.

Ετσι, ακόμα και τώρα όταν μπει ένα κρίσιμο γκολ στα τελευταία λεπτά, οι Ιταλοί λένε ότι «ο τάδε» σκόραρε στη «ζώνη Τσεζαρίνι». Και μάλιστα αυτή η έκφραση έχει περάσει και στις υπόλοιπες εκφάνσεις της ζωής, όταν κάποιος επιτυγχάνει κάτι ή δίνει τη λύση στην τελευταία στιγμή.

Θα αναζητήσω λοιπόν απόψε το γκολ στη «ζώνη Τσεζαρίνι» στο μεγάλο ντέρμπι της Μίλαν με τη Γιουβέντους. Και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μπει αυτό το γκολ στα τελευταία λεπτά, η Μίλαν έχει πετύχει 10 γκολ από το 75’ και έπειτα, ενώ η Γιουβέντους ένα περισσότερο (11). Το να βρεθεί ο νέος… Τσεζαρίνι στο αποψινό ντέρμπι, να μπει γκολ δηλαδή μετά το 76’, πληρώνει 1.83.

Γκολ στο τέλος αλλά και… δοκάρι στη διάρκεια του ματς, σε απόδοση 2.00.  Η Μίλαν εκτός από πρωτοπόρος στη βαθμολογία προπορεύεται και στην κατάταξη της… ατυχίας, έχοντας σημαδέψει 12 φορές το δοκάρι στις 15 πρώτες αγωνιστικές (6 δοκάρια εναντίον της). Με τον Χακάν Τσαλχάνογλου μάλιστα να έχει στο… ενεργητικό του τα 5 από τα 12, ενώ τα αντίστοιχα νούμερα της Γιουβέντους είναι 6+4. Παιχνίδι με ρυθμό, ευκαιρίες και αρκετά σουτ, ψάχνουμε ένα δοκάρι σε τιμή 2.00.

Μονό
21:45
Μίλαν – Γιουβέντους
Over 0,5 δοκάρια
2.00
Μονό
21:45
Μίλαν – Γιουβέντους
Γκολ μετά το 76’
1.83
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις