ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ!

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

ΚΑΤΑΘΕΣΗ; LAST YEAR!

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

H BET365 ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ*!

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΦΩΤΙΑ ΜΕ 700 ΔΩΡΑ*

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΤΡΕΛΟ ΔΩΡΟ* ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΙΠΛΟ ΔΩΡΟ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

LIVE BETTING 24/7!

Best Picks

Best Picks Πέμπτης με… ΟΑΚΑ και Μπράιτον!

Προγνωστικά NBA: Ειδικό NBA με επιτυχία 93%

Προγνωστικά NBA: Ειδικό NBA με επιτυχία 93%

Βάζει τη σφραγίδα η Σίτι κόντρα στη Κοπεγχάγη, υποψιασμένη η Ρεάλ κόντρα στη Λειψία

Θέλει να ξεσπάσει και να «τελειώσει» στο 1.95

προγνωστικά

Διαλεχτά σημεία με πολύ ταμείο

μελετημένα προγνωστικά

Βατός διπλασιασμός στο Βέλγιο

προγνωστικά Ευρωλίγκα

Combo με κίνητρο και απουσίες

προγνωστικά

Περνούν από το Μπράιτον οι «πολίτες»

Τα λάθη της Μακάμπι οδηγούν στο διπλασιασμό!

Τα λάθη της Μακάμπι οδηγούν στο διπλασιασμό!

Over ημέρας σε άριστες τιμές.

Το over 2,5 της ημέρας (25/4)

σημείο ημέρας.

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Ανάλυση & Προγνωστικά αγώνα

bet builder με την εικόνα να το δείχνει σχεδιαστικά.

Το Bet Builder της ημέρας (25/4)

Δίνει παράσταση ο Περάλτα

Δίνει παράσταση ο Περάλτα

ΑΧΑΣΤΗ ΤΡΙΠΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΕΓΓΡΑΦΗΣ!

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Μακριά από ότι μας είχε συνηθίσει έως τώρα το ιταλικό πρωτάθλημα. Τις προηγούμενες δεκαετίες βλέπαμε ομάδες με πολύ κλειστές άμυνες, που είχαν ως σκοπό απλά να απομακρύνουν την μπάλα όσο πιο μακριά γίνεται. Το λεγόμενο «κατενάτσιο» ήθελε τις ομάδες να ασχολούνται, ως επί το πλείστον, με την αμυντική τους προσέγγιση και να ξεχνούν την επίθεση. Έτσι, τα γκολ έμπαιναν με το σταγονόμετρο και τα πρωταθλήματα τα κέρδιζε η άμυνα και η δύναμη. Ακόμη, το θέαμα ήταν αρκετά περιορισμένο και βασιζόταν σε ατομικές ενέργειες. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς οι Ιταλοί είπαν «αντίο κατενάτσιο».

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τις ομάδες να εστιάζουν στην ταχύτητα που αναπτύσσουν το παιχνίδι, τις γρήγορες προωθημένες μεταβιβάσεις και γενικότερα σε ένα στυλ ποδοσφαίρου με μεγάλες ταχύτητες. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού εφαρμόστηκε και από μικρομεσαίες ομάδες και είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα με τρανό παράδειγμα την Αταλάντα. Η «Θεά» του ιταλικού ποδοσφαίρου είχε πέρσι την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 98 γκολ στο ενεργητικό της, 17 περισσότερα από την δεύτερη Ίντερ.

Η φετινή σεζόν έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον με τον Πίρλο να μην μπορεί ακόμη να αποδώσει στην Γιουβέντους και τις Αταλάντα και Λάτσιο να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς που απαιτεί ο συνδυασμός πρωταθλήματος και Ευρώπης. Από την άλλη η πρωτοπόρος Μίλαν δείχνει ασταμάτητη κι ας νιώθει την ανάσα της Ίντερ, που μετά την αποτυχία στην Ευρώπη εστιάζει στο πρωτάθλημα. Ακόμη, Ρόμα και Νάπολι παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και δεν βρίσκονται τυχαία στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Όσον αφορά στις μικρομεσαίες ομάδες, η Τζένοα έδειχνε από νωρίς πως με τον προγραμματισμό που έκανε δύσκολα θα μπορούσε να σταθεί στην κατηγορία. Όμως, Τορίνο και Πάρμα είχαν δείξει πως θα μπορούσαν να ελπίζουν σε μία καλή πορεία και παρά την πολύ κακή τους αγωνιστική εικόνα στηρίζονται στο πλάνο που σχεδίασαν από την αρχή. Ειδικά στην Τορίνο έπαιξε μεγάλο ρόλο το αρνητικό σερί που έχτισαν (Δείτε εδώ). Αρνητική εικόνα έχει και η Φιορεντίνα που αρκετές φορές ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους της και δεν κατάφερε να πάρει την νίκη.

Προσωπικά οι εμφανίσεις της Σασουόλο δεν αποτελούν έκπληξη. Φαινόταν πως η επιθετική ομοιογένεια που χτίζεται θα αποδώσει καρπούς. Οπότε θα χαρακτηρίσω ως έκπληξη του πρωταθλήματος την Ελλάς Βερόνα, η οποία έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία και αν είχε περισσότερη τύχη στο σκοράρισμα θα ήταν ακόμη ψηλότερα στην βαθμολογία.

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Καλύτερη επίθεση: Ίντερ (40)

Καλύτερη άμυνα: Νάπολι (13)

Ασίστ: Ίντερ (29)

Ευκαιρίες: Νάπολι (18.4 μ.ο)

Σουτ στην εστία: Νάπολι (6.8 μ.ο)

Υψηλότερο ποσοστό κατοχής: Γιουβέντους (57.9% μ.ο)

Πάσες: Γιουβέντους (602.8 μ.ο)

Ντρίμπλες: Κάλιαρι (18 μ.ο)

Επιτυχημένες ντρίμπλες: Γιουβέντους (12 μ.ο)

Επιτυχημένες πάσες: Γιουβέντους (88.9% μ.ο)

Κερδισμένες εναέριες μονομαχίες: Ελλάς Βερόνα (22.5 μ.ο)

Φάουλ: Σπέτσια (16.9 μ.ο)

Κερδισμένα φάουλ: Τορίνο (15.5 μ.ο)

Κίτρινες κάρτες: Λάτσιο (48)

Κόκκινες κάρτες: Γιουβέντους (5)

ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Γκολ: Ρονάλντο (14)

Ασίστ: Μέρτενς, Τσαλχανόγλου, Μικιταριάν (6)

Σουτ: Ζλάταν (5.8 μ.ο)

Ντρίμπλες: Μπογκά (5.4 μ.ο)

Επιτυχημένες ντρίμπλες: Ντε Πολ (3.4 μ.ο)

Επιτυχημένες πάσες: Άρθουρ (94.7% μ.ο)

Κερδισμένες εναέριες μονομαχίες: Ζλάταν (6.8 μ.ο)

Τάκλιν: Καλάμπρια (5.4 μ.ο)

Φάουλ: Ρομέρο (3.2 μ.ο)

Κερδισμένα φάουλ: Μπελότι (4.5 μ.ο)

Κίτρινες κάρτες: Τονέλι (9)

Κόκκινες κάρτες: 10 παίκτες (1)

Επίθεση

Η Νάπολι είναι η ομάδα που δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες. Ενώ, η ίδια ομάδα έχει και τα περισσότερα σουτ στον στόχο. Σίγουρα όμως δεν είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα, καθώς η Ίντερ έχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 40 γκολ στο ενεργητικό της. Η ομάδα του Κόντε δείχνει ασταμάτητη επιθετικά με το επιθετικό δίδυμο Λουκάκου – Μαρτίνεζ να έχει σκοράρει 21 γκολ φέτος.

Ασταμάτητη δείχνει επιθετικά και η Σασουόλο, η οποία έχει την καλύτερη επίθεση στις μικρομεσαίες ομάδες. Οι «Νεροβέρντι» έχουν πάρα πολλές επιθετικές επιλογές και έχουν την ικανότητα να συνεργάζονται μεταξύ τους εξαιρετικα.

Πολύ καλή επιθετική λειτουργία έχει και η Τορίνο που σκοράρει σχεδόν σε όλους τους αγώνες της, όμως δεν καταφέρνει να παίρνει το ίδιο εύκολα αποτελέσματα. Η «Γκρανάτα» έχει την δεύτερη καλύτερη επίθεση στις μικρομεσαίες ομάδες και θεωρώ πως ο Μπελότι θα έπρεπε να είναι τοπικός ήρωας, καθώς «κουβαλάει» την ομάδα εδώ και καιρό.

Στα αρνητικά, η Πάρμα δείχνει να έχει μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα, καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της σχετικής κατηγορίας, ενώ σε λίγο καλύτερη κατάσταση είναι η Τζένοα, η Κροτόνε και η Ουντινέζε.

Άμυνα

Αμυντικά οι μεγάλες ομάδες έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα με την Νάπολι να βρίσκεται στην πρώτη θέση, την Γιούβε να ακολουθεί και την Μίλαν να κλείνει την πρώτη τριάδα. Ο Γκατούζο έχει οργανώσει πολύ καλά την άμυνα του και δεν δίνει εύκολα την δυνατότητα στο αντίπαλο να πατήσει περιοχή. Από την άλλη ο Πίρλο αν και ξεκίνησε με αμυντική αστάθεια κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, παρά της απουσίες που παρουσιάστηκαν στην άμυνα. Στην Μίλαν οφείλουν πολλά στον Ντοναρούμ και τον Κιάερ που είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Στις μικρομεσαίες ομάδες η Ελλάς Βερόνα έχει τρομερά αμυντικά στατιστικά και έχει δίκαια την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, ενώ η αμυντική της τακτική είναι για σεμινάριο.

Στην χειρότερη θέση της σχετικής κατηγορίας βρίσκεται το Τορίνο που παρουσιάζει αμυντικά κενά από την έναρξη του πρωταθλήματος και παρά τις δοκιμές διάφορων τακτικών το πρόβλημα δεν λύνεται εύκολα. Ακολουθούν Κάλιαρι και Σπέτσια.

Τακτική

Είναι η χώρα που η τριάδα στην άμυνα χρησιμοποιείται περισσότερο. Πέντε ομάδες στην πρώτη δεκάδα επιλέγουν τρεις στην άμυνα και φουλ-μπακ. Η χρήση του όμως γίνεται διαφορετικά. Αρκετές ομάδες επιλέγουν αμυντικούς με έφεση στην δύναμη και τις κεφαλιές και δύσκολα συνδυάζονται αυτές οι ικανότητες με την δημιουργία παιχνιδιού. Άρα, χάνουν αρκετά στην ανάπτυξη επιθέσεων, από την άμυνα. Συνήθως, οι ομάδες με τριάδα στην άμυνα επιλέγουν τις αντεπιθέσεις και τα στημένα για να επιτεθούν. Για παράδειγμα Αταλάντα και Ελλάς Βερόνα χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα, όμως με τελείως διαφορετική προσέγγιση. Είναι και οι δύο ικανότατες στα στημένα, αλλά επιθετικά είναι τελείως διαφορετικές. Η Αταλάντα επιλέγει γρήγορες μεταβιβάσεις, εναλλαγές θέσεων και παίζει με επιθετικό-στόχο. Στην Βερόνα επιλέγουν μία πιο αργή και οργανωμένη ανάπτυξη παιχνιδιού, κάτι που δεν δείχνει να αποδίδει.

Καλύτερη ενδεκάδα (σε απόδοση, 4-4-2): Ντοναρούμα – Κουαρδάδο, Κιαέρ, Κίρκες, Τέο Ερνάντεζ – Μπεράρντι, Τσαλχανόγλου, Ντε Πολ, Μικιταριάν – Ρονάλντο, Ζλάταν.

Αγαπημένη ενδεκάδα (4-3-3): Κορντάζ – Χακίμι, Κιαέρ, Ιμπάνιεζ, Γκόζενς – Ζιελίνσκι, Ολιτς, Ζακάνι – Αγκουντέλο, Ντζούριτσις, Μπελότι.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

  • Ίντερ 2.40
  • Μίλαν 4.00
  • Γιουβέντους 4.50
  • Νάπολι 10.00

Δεν μπορώ να χρίσω φαβορί για τον τίτλο. Η Ίντερ δεν έχει Ευρώπη και αυτό είναι πολύ θετικό, όμως για να πάρει το πρωτάθλημα θα πρέπει να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία. Επιπλέον, πρέπει να αναλάβει κάποιος τον ρόλο του μεσοεπιθετικού οργανωτή, δηλαδή τον ρόλο για τον οποίον αποκτήθηκε ο Έρικσεν.

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Στην Μίλαν έχουν εξαιρετικό ρυθμό. Έμαθαν να κερδίζουν και χωρίς τους Ζλάταν και Κιάερ. Για να έρθει ο τίτλος χρειάζεται διάρκεια και σωστή διαχείριση. Με την επιστροφή του Ζλάταν η ψυχολογία θα παραμείνει στα ύψη, όμως φοβάμαι πολύ τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η πρώτη ήττα.

Δεν μπορούμε να ξεγράψουμε την περσινή πρωταθλήτρια. Η ομάδα του Πίρλο άργησε, όμως απέκτησε ρυθμό και σε περίπτωση που γίνει κάποια σημαντική προσθήκη ή αξιοποιηθεί κατάλληλα ο Ντιμπάλα, τότε θα γίνει η Γιούβε που ξέρουμε, ίσως και καλύτερη. Τα αμυντικά κενά αρχίζουν και καλύπτονται και αν οι παίκτες δώσουν το 100% μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση.

Τέταρτος διεκδικητής η Νάπολι. Ο Γκατούζο την βελτίωσε πολύ αμυντικά και διατήρησε τον εκπληκτικό επιθετικό ρυθμό. Για να χτυπήσει τον τίτλο πρέπει να πάρει τα μεγάλα ματς, στα οποία έως τώρα δυσκολεύεται αρκετά.

Αυτή πιστεύω πως θα είναι η πρώτη τετράδα που θα πάρει και το εισιτήριο για το Champions League.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ 6ΑΔΑΣ

Για τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια (1 Γιουρόπα Λίγκ, 1 Κόνφερενς Λιγκ) θα γίνει επίσης μεγάλη μάχη.

  • Ρόμα 1.25
  • Αταλάντα 1.30
  • Λάτσιο 2.20
  • Σασουόλο 3.00
  • Η Ρόμα θεωρώ πως είναι η μόνη σίγουρη για την έξοδο στην Ευρώπη. Είναι αρκετά σταθερή απόδοση και ικανό ρόστερ. Πρέπει να ανέβει λίγο αμυντικά, αλλά την 6αδα την έχει στο τσεπάκι.

Η Αταλάντα έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Με την φυγή του Γκόμεζ θα ηρεμήσουν κάπως τα αποδυτήρια, όμως θα φύγει μία σημαντική μονάδα. Δύσκολα θα αναπληρώσει κάποιος τον ηγετικό ρόλο που είχε ο αρχηγός και αυτό ίσως κοστίσει.

Η Λάτσιο δεν βλέπω να αλλάζει κάτι, τουλάχιστον για φέτος. Δύσκολα θα πάρει κάποιο εισιτήριο. Θεωρώ πως ο συνδυασμός Ευρώπης και πρωταθλήματος θα την κρατήσει σε πολύ χαμηλά νερά.

Η Σασουόλο είναι ικανή να κάνει την έκπληξη. Βέβαια, είναι ικανή να τερματίσει και εκτός δεκάδας. Αν επανέλθουν στις εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών, τότε θα δώσουν μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη.

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

  • Κροτόνε 1.20
  • Σπέτσια 1.90
  • Τζένοα 2.25
  • Τορίνο 2.50
  • Πάρμα 3.00
  • Μπενεβέντο 4.00
  • Ουντινέζε 9.00

Εδώ θα δοθεί η μεγαλύτερη μάχη. Η Κροτόνε θεωρώ πως θα είναι η πρώτη που θα αποχωρήσει, καθώς εμφανέστατα δεν μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα.

Δεύτερο φαβορί η Σπέτσια, που δύσκολα θα αποφύγει το μοιραίο. Πρέπει να καλύψει τα αμυντικά κενά και να αποκτήσει μεγαλύτερη δημιουργικότητα στην επίθεση. Όμως, είναι δύσκολα τα πράγματα.

Η Τζένοα είναι το τρίτο φαβορί, όμως μπορεί να το γυρίσει. Ήδη ετοιμάζονται μεταγραφές και αν αποδώσουν, έστω αργά, οι προσθήκες του καλοκαιριού, τότε η παρτίδα μπορεί να σωθεί. Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά, τότε ο υποβιβασμός θα έρθει.

Η Τορίνο πιστεύω πως θα σωθεί. Ήταν εξαιρετικά άτυχη και έχασε βαθμούς από το ψυχολογικό κομμάτι. Οι καλές εμφανίσεις δεν έλειψαν τόσο, όσο έλειψε η διατήρηση του σκορ.

Η Πάρμα αν δεν λύσει το επιθετικό της πρόβλημα θα κινδυνέψει. Αν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Δείχνει πως μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, ίσως με διαφορετικό προπονητή να είναι καλύτερα τα πράγματα.

Η Μπενεβέντο έκανε πολύ σωστή επιλογή να επικεντρωθεί στην άμυνα και απομακρύνθηκε από την ζώνη του υποβιβασμού. Για να κρατηθεί μακριά όμως θα πρέπει να έχει διάρκεια.

Η Ουντινέζε επίσης θα κινδυνέψει να βρεθεί κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού, αν συνεχίσει τις δοκιμές. Έχουμε μπει στον Ιανουάριο και η ομάδα ακόμη δεν έχει αποκτήσει ταυτότητα. Λείπει η συνοχή και η τακτική συνέπεια.


Μίλαν (4-2-3-1) 

Πρώτος σκόρερ: Ζλάταν (10)

Πρώτος σε ασίστ: Τσαλχανόγλου (5)

MVP: Ζλάταν (8.41)

Θετικό: Κλεψίματα

Αρνητικό: Οφσάιντ

Η Μίλαν δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή. Ο Πιόλι έχει καταφέρει να πάρει το 100% των περισσότερων παικτών και να δημιουργήσει μία ομάδα με ομοιογένεια και αποτελεσματικότητα. Η σημαντικότερη προσθήκη του καλοκαιριού, ο Τονάλι, δεν έχει αποδώσει ακόμη καρπούς. Όμως ο νεαρός Χάουγκε που έχει αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής δείχνει αρκετά ελπιδοφόρος. Η επιρροή του Ζλάταν είναι εμφανέστατη και η ομάδα οφείλει πολλά στον Σουηδό. Όμως μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας έχει ο Κιαέρ που είναι πολύ σταθερός, όπως επίσης και οι Ντοναρούμα και Κεσιέ. Ο πάικτης με την μεγαλύτερη απόδοση είναι ο Τέο Ερνάντεζ που στο Μιλάνο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ παγκοσμίως.


Ίντερ (3-5-2) 

Πρώτος σκόρερ: Λουκάκου (12)

Πρώτος σε ασίστ: Μπαρέλα (4)

MVP: Λουκάκου (7.54)

Θετικό: Τελειώματα

Αρνητικό: Αντιμετώπιση πλάγιων επιθέσεων

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Η Ίντερ του Κόντε χρησιμοποιεί σταθερά την τριάδα στην άμυνα και εφαρμόζει διάφορες παραλλαγές μεσοεπιθετικά. Λαουτάρο και Λουκάκου οδηγούν την ομάδα επιθετικά. Εξαιρετική επιλογή έχει αποτελέσει ο Χακίμι, που δημιουργεί και εκτελεί. Ευτυχώς υπάρχει ο Μπαρέλα και κρατάει το κέντρο με την βοήθεια του Μπρόζοβιτς, γιατί ο Βιδάλ δεν πείθει. Μεγάλο κενό υπάρχει στα αριστερά, με τους Γιάνγκ και Πέρισιτς να μην δείχνουν πως είναι στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους. Αν δεν είχαν γίνει τα λάθη του Κολάροφ που στοίχισαν βαθμούς, τότε η Νερατζούρι πιθανότατα θα ήταν στην κορυφή. Ο Κόντε πρέπει να ξεπεράσει κάποια κολλήματα που έχει στις επιλογές του,  κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει.


Ρόμα (3-4-2-1) 

Πρώτος σκόρερ: Μικιταριάν (8)

Πρώτος σε ασίστ: Μικιταριάν (7)

MVP:Μικιταριάν (7.50)

Θετικό: Δημιουργία ευκαιριών

Αρνητικό: Φάουλ σε επικίνδυνους χώρους

Συνολικά η ομάδα έχει πολύ καλή απόδοση και ομοιογένεια στους αγώνες της. Έχουν παρουσιάσει μία αρκετά δυνατή ομάδα, με ορισμένα αμυντικά κενά, που μπορεί να ελπίζει για την τετράδα. Οι πολλές επιθετικές λύσεις τις έχουν βγει σε καλό, καθώς παίρνει γκολ από πολλούς παίκτες. Η έλλειψη βάθους στους τερματοφύλακες της έχει κοστίσει και γενικότερα αμυντικά θα μπορούσε να είναι περισσότερο σταθερή. Έγινε καλός σχεδιασμός το καλοκαίρι και αυτό φαίνεται στο γήπεδο.


Νάπολι (4-2-3-1) 

 Πρώτος σκόρερ: Λοζάνο (7)

 Πρώτος σε ασίστ: Ινσίνιε (6)

 MVP: Οσίμεν (7.51)

 Θετικό: Επιθέσεις από τα πλάγια

 Αρνητικό: Παίκτες με υψηλή τεχνική

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Ο Γκατούζο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο αμυντικό κομμάτι. Έναν τομέα στον οποίον είχε πρόβλημα η Νάπολι τα προηγούμενα χρόνια. Ο Ιταλός τεχνικός εστίασε περισσότερο στο κέντρο του, τόσο στις αμυντικές όσο και στις επιθετικές του λειτουργίες και είχε αποτέλεσμα. Οι επιθετικές μονάδες που διαθέτει η Νάπολι είναι τρομερές και φέρνουν αποτέλεσμα. Ο Οσίμεν βέβαια έχει μείνει εκτός αρκετά και αναμένεται να μείνει περισσότερο, μετά το πειθαρχικό του παράπτωμα. Ευτυχώς ο Πετάνια δείχνει πως μπορεί να καλύψει το κενό. Ακόμη, με έχει ενθουσιάσει η δημιουργική ικανότητα του Ζιελίνσκι, οποίος είναι εξαιρετικός στο να ελέγχει το κέντρο και να μοιράζει την μπάλα στους επιθετικούς.


Γιουβέντους (4-4-2) 

 Πρώτος σκόρερ: Ρονάλντο (14)

 Πρώτος σε ασίστ: Μοράτα (5)

MVP: Ρονάλντο (7.98)

Θετικό: Δημιουργία ευκαιριών με κάθετες πάσες 

 Αρνητικό: Οφσάιντ

Ο Πίρλο δοκίμασε την τριάδα στην άμυνα, όμως δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε και το άλλαξε σε ένα πιο κλασικό σχήμα. Τα αμυντικά κενά που υπήρχαν στην αρχή έχουν καλυφθεί, όμως η Γιουβέντους παρουσιάζει κενά στην οργάνωση από το κέντρο και καλούνται συχνά οι πλάγιοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ρονάλντο και Μοράτα είναι οι καλύτεροι παίκτες της ομάδας και ακολουθεί ο Κουαρδάδο. Η παρουσία των Ραμπιό και Ράμσι είναι στα όρια ικανοποιητική, σίγουρα όμως όχι αρκετή. Από την άλλη οι Κιέζα, Κουλουσέφσκι και ΜακΚενι έχουν θετική παρουσία. Αρνητικός είναι ο Ντιμπάλα που μπορεί να δώσει πολλά περισσότερα στην ομάδα, αλλά και ο Μπερναρντέσκι που δείχνει να είναι με το ένα πόδι εκτός της ομάδας.


Σασουόλο (4-2-3-1) 

 Πρώτος σκόρερ: Μπεράρντι (7)

 Πρώτος σε ασίστ: Μπεράρντι (4)

 MVP: Μπέράρντι (7.47)

Θετικό: Μακρινά σουτ

 Αρνητικό: Περιορισμός ευκαιριών 

Ξεκίνησε με τρομερό ρυθμό, όμως οι απουσίες της κόστισαν. Επιθετικά είναι εξαιρετική και έχει αρκετό βάθος. Το πλάνο της θυμίζει αρκετά αυτό της Αταλάντα, όμως υπάρχουν περισσότερα αμυντικά κενά και λιγότερη αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Μεγάλο της όφελος η γρήγορη ανάπτυξη παιχνιδιού και μεγάλο της μειονέκτημα οι επιθέσεις που δέχεται από τα πλάγια. Εξαιρετικές εμφανίσεις από τον Λοκατέλι, που έχει απασχολήσει πολλές μεγάλες ομάδες.


Αταλάντα (3-4-2-1) 

 Πρώτος σκόρερ: Μούριελ (9)

 Πρώτος σε ασίστ: Ζαπάτα (4)

 MVP: Γκόζενς (7.37)

Θετικό: Εναέριες μονομαχίες

 Αρνητικό: Αντιμετώπιση αντεπιθέσεων 

Έδειξε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί με την περσινή επιτυχία Ευρώπη και πρωτάθλημα. Ευθύνη για αυτό έχουν οι μεταγραφές που δεν κρίνονται επιτυχημένες. Η διαμάχη του Γκασπερίνι με τον Γκόμεζ ευτυχώς δεν στοίχισε στην ομάδα βαθμολογικά, αλλά της κόστισε τον αρχηγό της.  Επιδιώκει και παίρνει πολλές βοήθειες από τους πλάγιους, κυρίως από τον Γκόζενς. Ενώ, Μίραντσουκ και Λάμερς δεν έχουν δείξει ακόμη πως μπορούν να σταθούν σε αυτό το επίπεδο.


Ελλάς Βερόνα (3-4-2-1) 

 Πρώτος σκόρερ: Ζακάνι (4)

 Πρώτος σε ασίστ: Φαραόνι (3)

MVP: Ζακάνι (7.09)

 Θετικό: Εναέριες μονομαχίες

 Αρνητικό: Διατήρηση κατοχής

Η έκπληξη του πρωταθλήματος. Εξαιρετικό αμυντικό πλάνο παρουσιάζουν στην Βερόνα, ενώ δείχνουν ανίκητοι στα στημένα. Εάν είχε περισσότερη ικανότητα στο σκοράρισμα θα βρισκόταν ακόμη ψηλότερα. Εφαρμόζει το σύστημα με τριάδα στην άμυνα καλύτερα από όλους στο πρωτάθλημα, αμυντικά. Οι πλάγιοι της είναι εξαιρετικοί. Ο Ζακάνι είναι σε εξαιρετική φόρμα και πιθανότατα το καλοκαίρι θα πάρει την ευκαιρία του σε μεγαλύτερη ομάδα. Ντιμάρκο και Φαραόνι κάνουν την δουλειά τους και με το παραπάνω, ενώ σταθερός είναι και ο Σιλβέστρι. Δυστυχώς οι Κάλινιτς, Ντι Κάρμινε και Σαλσέδο είναι κατώτεροι των περιστάσεων.


Λάτσιο (3-5-2) 

 Πρώτος σκόρερ: Ιμόμπιλε (11)

 Πρώτος σε ασίστ: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (4) 

MVP: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (7.23)

Θετικό: Επιθετικά στημένα

 Αρνητικό: Αντιμετώπιση πλάγιων επιθέσεων 

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Η 9η θέση οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό αγωνιστικών υποχρεώσεων μέσα σε μικρό διάστημα. Η Λάτσιο δεν έχει αλλάξει πολλά από πέρσι, όσον αφορά το ρόστερ και την τακτική της. Σίγουρα έγινε πιο προβλέψιμη και σίγουρα της στοίχισε το γεγονός πως δεν ενισχύθηκε σημαντικά. Υπάρχει μία τετράδα αξιόπιστων παικτών (Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Ιμόμπιλε, Ατσέρμπι και Λουίζ Αλμπέρτο) και από εκεί και πέρα η μετριότητα. Οι Λατζάρι και Μάρουσιτς δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος όλης της πλευράς, με αποτέλεσμα η ομάδα να είναι ευάλωτη στις αντεπιθέσεις.


Μπενεβέντο (4-3-2-1) 

 Πρώτος σκόρερ: Καπράρι (4)

 Πρώτος σε ασίστ: Καπράρι (3)

 MVP: Καπράρι (6.98)

Θετικό: Διατήρηση του σκορ

 Αρνητικό: Φάουλ σε επικίνδυνα σημεία

Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς συνεχίζει στο πρωτάθλημα. Στην αρχή ήταν «όσα φάμε και όσα βάλουμε», όμως όταν είδε πως δεν θα αντέξει στην κατηγορία έτσι τα άλλαξε όλα. Πλέον αγωνίζεται με περισσότερο αμυντικό πλάνο, έχει σφίξει πίσω και δεν δέχεται εύκολα γκολ. Μείωσε τις κινήσεις με ρίσκο και αν και είδε μία μικρή μείωση επιθετικά η κίνηση κρίθηκε επιτυχημένη. Σιαταρέλα, Καπράρι και Λετίτζια τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Περιμένω πολλά περισσότερα από τον Γκλίκ και τον Ιάγκο Φάλκε


Σαμπντόρια (4-4-2)

 Πρώτος σκόρερ: Κουαλιαρέλα (7)

 Πρώτος σε ασίστ: Καντρέβα (4)

 MVP: Θόρσμπι (6.95)

Θετικό: Εναέριες μονομαχίες

 Αρνητικό: Αντιμετώπιση πλάγιων επιθέσεων

Ο Ρανιέρι δεν άλλαξε πολλά από πέρσι, κράτησε το ίδιο πλάνο. Επιθετικά στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον Κουαλιαρέλα και αυτό πιστεύω πως δεν θα της βγει σε καλό. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν ικανοποιητική απόδοση. Καντρέβα και Γιάνκτο έχουν αποδώσει εξαιρετικά και δεν το περίμενα, ενώ επίσης πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί ο Αουντέρο. Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά προβλέψιμη ομάδα, όμως είναι και αρκετά σταθερή.


Μπολόνια (4-2-3-1)

 Πρώτος σκόρερ: Σοριάνο (6)

 Πρώτος σε ασίστ: Σοριάνο (4)

 MVP: Σοριάνο (6.98)

 Θετικό: Μακρινά σουτ

 Αρνητικό: Αντιμετώπιση κάθετων επιθέσεων

Θα ξεκινήσω με το μεγαλύτερο αρνητικό της. Έχει τον χειρότερο τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα. Η απουσία του Σκορούπσκι έχει φέρει στην ενδεκάδα τον Ντα Κόστα, ο οποίος έχει στοιχίσει ήδη βαθμούς στην ομάδα του. Κατά τα άλλα η Μπολόνια είναι μία αρκετά σταθερή ομάδα και σκληροτράχηλη θα έλεγα. Δεν πρέπει να στηρίζεται μεσοεπιθετικά στον Σοριάνο γιατί είναι ή του ύψους ή του βάθους. Έχει αρκετούς νέους που ακόμα δεν έχουν δείξει όσα μπορούν, ειδικά ο Ορσολίνι και ο Σκοβ Όλσεν. Ενώ, περιμένω περισσότερα από τους έμπειρους αμυντικούς, τον Ντανίλο και τον Ντε Σιλβέστρι.


Ουντινέζε (3-5-2)

 Πρώτος σκόρερ: Ντε Πόλ (3)

 Πρώτος σε ασίστ: Περέιρα (4)

MVP: Ντε Πoλ (7.45)

Θετικό: Διατήρηση κατοχής

Αρνητικό: Τελειώματα

Από τις ομάδες που με έχουν μπερδέψει περισσότερο. Έκανε πολλές προσθήκες το καλοκαίρι και ήταν αναμενόμενο να μην ξεκινήσει καλά. Μόλις άρχισε να δένει σαν ομάδα ανέβηκε κατακόρυφα, αλλά ξαναμπλόκαρε επιθετικά. Έχει εξαιρετικό σύνολο και την αδικεί η 13η θέση, βάσει ρόστερ. Ο Ντε Πoλ πιθανότατα διανύει την τελευταία του σεζόν στο Ούντινε, με τις φήμες να οργιάζουν. Μούσο και Λαζάνια, που πέρσι ήταν από τους καλύτερους παίκτες, φέτος βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση. Υπάρχει θέμα στην ανάπτυξη παιχνιδιού και γενικά μεσοεπιθετικά υπάρχει μία αναποτελεσματική μετριότητα.


Φιορεντίνα (3-5-2)

 Πρώτος σκόρερ: Βλάοβιτς (5)

 Πρώτος σε ασίστ: Μπιράγκι (3)

MVP: Μιλένκοβιτς (6.96)

Θετικό: Αντεπιθέσεις

 Αρνητικό: Τελειώματα

Το απόλυτο αφιέρωμα στη Serie A. Τι είδαμε, τι έρχεται

Στην αρχή υπήρχε μία τακτική αστάθεια, καθώς η ομάδα δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πλάνο του προπονητή. Με την έλευση του Πραντέλι δοκιμάστηκαν πολλά σχήματα, χωρίς κάποιο να κάνει τρομερό αποτέλεσμα. Η φυγή του Κιέζα επηρέασε σημαντικά το πλάνο και την ψυχολογία της ομάδας. Στις αρχές υπήρχε μεγάλη ατυχία, με δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως από τον Κουαμέ. Υπάρχει γενικότερα ένα πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Καστροβίλι, Ντραγκόφσκι και Ριμπερί είναι αρκετά φιλότιμοι. Ο Μπιράγκι είναι κάποιες φορές εξαιρετικός και κάποιες τραγικός. Ενώ περιμένω πολλά από τους Πούλγκαρ και Καγιεχόν.


Κάλιαρι (4-2-3-1)

 Πρώτος σκόρερ: Ζοάο Πέδρο (10)

 Πρώτος σε ασίστ: Ζάπα (3)

 MVP: Ζοάο Πέδρο (7.24)

Θετικό: Επιθετικά στημένα

 Αρνητικό: Αντιμετώπιση μακρινών σουτ

Η φυγή του Ναινγκολάν δεν καλύφθηκε και κανένας δεν κατάφερε να πάρει την θέση του ηγέτη. Πιστεύω πως η επιστροφή του θα ανεβάσει όλη την ομάδα. Ο Ζοάο Πέδρο έχει τα ηνία επιθετικά σε συνεργασία με τον πολύ καλό Παβολέτι που θέλει αγωνιστικό ρυθμό για να δείξει τις ικανότητες του. Πολύ θετικός είναι και ο Μαρίν, που ήρθε φέτος, αλλά και ο Κράνιο. Ο Γοδίν αν και ξεκίνησε αρκετά δυναμικά έχει μείνει αρκετό καιρό εκτός. Περιμένω να ανέβει αρκετά η Κάλιαρι με την προσθήκη ενός ηγέτη στο ρόστερ.


Πάρμα (4-3-3)

 Πρώτος σκόρερ: Ζερβινιό (4)

 Πρώτος σε ασίστ: Ερνάνι (2)

MVP: Κούτσκα (6.86)

Θετικό: Εναέριες μονομαχίες

 Αρνητικό: Τελειώματα

Πολλές εναλλαγές συστημάτων, για να αντιμετωπιστεί η επιθετική δυσλειτουργία. Γκολ με το σταγονόμετρο βάζει η Πάρμα και παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων. Ο Ζερβινιό ξεχωρίζει επιθετικά, καθώς παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες. Κούτσκα και Ερνάνι είναι επίσης καλοί στην απόδοση τους και δίνουν μία σταθερότητα στην ομάδα. Ιακοπόνι και Ινγκλέζε δείχνουν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Όσον αφορά τις φετινές προσθήκες περίμενα πολλά από τον Σιπριέν, αλλά δείχνει να μην έχει προσαρμοστεί καλά στο ιταλικό ποδόσφαιρο.


Τορίνο (3-5-2)

 Πρώτος σκόρερ: Μπελότι (9)

 Πρώτος σε ασίστ: Μπελότι (4)

 MVP: Μπελότι (7.70)

Θετικό: Τελειώματα

 Αρνητικό: Διατήρηση του σκορ

Χρησιμοποίησε αρκετά το 4-2-3-1, όμως μετά από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα το άλλαξε σε 3-5-2. Στο Τορίνο επηρεάστηκαν αρκετά από την αδυναμία διατήρησης του αποτελέσματος. Συνήθιζαν να προηγούνται και στο τέλος να χάνουν τους τρείς βαθμούς. Αγωνιστικά η ομάδα δουλεύει για τον Μπελότι, καθώς μόνο αυτός δείχνει πως μπορεί να αποδώσει καρπούς. Σίγουρα έλειψαν αρκετά οι Ίτσο και Μπαζέλι, που σιγά σιγά επανέρχονται. Αρκετά αρνητικός είναι ο Σιρίγκου, ενώ κατώτερος του αναμενόμενου και ο Τζάτζα. Αν δεν λύσει το αμυντικό της πρόβλημα θα κινδινεύσει.


Σπέτσια (4-3-3)

 Πρώτος σκόρερ: Νζολά (8)

 Πρώτος σε ασίστ: Γκιάσι (4)

 MVP: Νζολά (6.98)

Θετικό: Ατομικές ενέργειες

 Αρνητικό: Φάουλ σε επικίνδυνα σημεία

Στην αρχή του πρωταθλήματος έδειξε πως ίσως καταφέρει να σωθεί. Ήταν αρκετά καλή επιθετικά και το προσπαθούσε στην άμυνα. Από ότι συμπέρανα επιθετικά στηρίζεται σε ατομικές ενέργειες και αυτό αιφνιδίαζε τους αντιπάλους, έως ότου έγινε προβλέψιμη. Πλέον επιθετικά έχει πέσει και αμυντικά δέχεται εύκολα γκολ. Έχει δεχθεί αρκετά γκολ από λάθη της άμυνας. Ο Γκαλάμπινοφ ξεκίνησε εξαιρετικά, όμως ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός από νωρίς. Ξεχωρίζουν οι Νζολά και Σαμπό, ενώ πολύ καλά στοιχεία δείχνει ο νεαρός Αγκουντέλο.


Τζένοα (3-5-2)

 Πρώτος σκόρερ: Ντέστρο (5)

 Πρώτος σε ασίστ: Γκιλιόνε (4)

MVP: Ντέστρο (6.72)

Θετικό: Διατήρηση του σκορ

 Αρνητικό: Αντιμετώπιση πλάγιων επιθέσεων

Θεωρώ πως έγινε πολύ κακός σχεδιασμός το καλοκαίρι. Ελάχιστοι είναι οι παίκτες που έχουν καλές σεζόν στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Ο Σκάμακα κάπως προσπαθεί να ξεχωρίσει. Ο Ντέστρο και Περίν κάνουν όσα μπορόυν. Όμως υπάρχουν πολλοί που δείχνουν πως δεν μπορούν να κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία. Κακές εμφανίσεις από τον Πιάτσα, τον Λεράγκερ και τον Γκολντανίγκα. Πολύ μέτριος ο Σομοντούροφ. Μία μετριότητα γενικά κυριαρχεί στην ομάδα και δύσκολα θα αποφευχθεί ο υποβιβασμός.


Κροτόνε (3-5-2)

 Πρώτος σκόρερ: Μεσίας (5)

 Πρώτος σε ασίστ: Μολίνα (4)

MVP: Μεσίας (7.10)

 Θετικό: Κλεψίματα

 Αρνητικό: Εναέριες μονομαχίες

Δυστυχώς δεν μπορέι να σταθεί στο πρωτάθλημα. Η Κροτόνε έχει επιλέξει ένα αρκετά προβλέψιμο στυλ παιχνιδιού. Αν και πατάει περιοχή δεν καταφέρνει να σκοράρει έυκολα. Στην άμυνα υπάρχουν παντού κενά και ο αγαπημένος μου παίκτης για φέτος, ο Κορντάζ (Δείτε εδώ) παλεύει μόνος του. Μεσίας, Μολίνα και Ρέκα κρίνονται ως οι παίκτους που μπορούν να σταθούν στην κατηγορία. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ρηχά νερά, τουλάχιστον έως τώρα. Δεν βλέπω να παραμένουν στην κατηγορία.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις