Οι Βάσκοι και η Ατλέτικο

Οι Βάσκοι και η Ατλέτικο

Γεια και χαρά σε όλους τους φίλους και φίλες της στήλης. Με το αριστερό ξεκίνησε η χρονιά, σωστό διάβασμα του αγώνα, αλλά το αποτέλεσμα δεν με δικαίωσε, όλα στο πρόγραμμα όμως και συνεχίζουμε.

Ξεκινώ με τη στήριξη των φαβορί στους αγώνες Αλαβές – Ατλέτικο Μαδρίτης και Σοσιεδάδ – Οσασούνα. Για το πρώτο ζευγάρι δεν χρειάζονται πολλά σχόλια νομίζω, η Ατλέτικο με την γνωστή συνταγή, νικά τόσο όσο χρειάζεται για να διατηρηθεί στην κορυφή. Δείχνει ότι δεν έχει επηρεαστεί ούτε από την ξαφνική αποχώρηση του Ντιέγκο Κόστα, ούτε και με το θέμα του Τρίπιερ.

Η Αλαβές, αντίθετα, δείχνει σημάδια πτωτικής πορείας, στο τελευταίο ματς, με το ζόρι πήρε ισοπαλία από την Οσασούνα, αν και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα. Μια στοιχειωδώς σοβαρή Ατλέτικο μπορεί μια επαγγελματική νίκη.

Για το άλλο ζευγάρι, δεύτερο σερί ντέρμπι των Βάσκων, οι “Τσούρι Ουρδίν”  πήραν το ντέρμπι με την Μπιλμπάο κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα και με συντήρηση δυνάμεων πήραν μια άνετη νίκη, πιο άνετη από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, 1-0, καθώς ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν ποτέ. Υποδέχονται άλλη μία συντοπίτισσά τους και θέλουν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία,  τουλάχιστον για την τετράδα του πρωταθλήματος.

Η Οσασούνα πήρε μια γλυκόπικρη ισοπαλία με την Αλαβές, πικρή γιατί έπαιξε καλύτερα και προηγήθηκε, γλυκιά γιατί πάνω από μια ώρα έπαιζε με παίχτη λιγότερο. Θέλει να συνεχίσει την προσπάθειά της για παραμονή, αλλά το βαρύ πρόγραμμα και οι απουσίες της την ταλαιπωρούν. Απουσίες έχει και η Σοσιεδάδ, αλλά με πολύ μεγαλύτερο βάθος πάγκου, εύκολα ή δύσκολα περιμένω οι γηπεδούχοι να δείξουν την ανωτερότητά τους και να κερδίσουν.

Και το ρίσκο της ημέρας έρχεται από την αναμέτρηση Αθλέτικ Μπιλμπάο – Έλτσε. Ισοδύναμες ομάδες και κοινά στοιχεία, λίγο πιο βαριά φανέλα η Μπιλμπάο, στα δικά μου μάτια λίγο καλύτερη η Έλτσε, παλεύει περισσότερο τα παιχνίδια της. Οι αποδόσεις δε λένε την αλήθεια, θεωρώ υπερβολικό να δίνεται σούπερ φαβορί η Μπιλμπάο μόνο και μόνο λόγω ονόματος. Πάω με την διπλή ευκαιρία των γηπεδούχων σε αξία. Οι Βάσκοι, λοιπόν, την τιμητική τους σήμερα.

Καλή συνέχεια.

Μονό ρίσκου
15:00
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Έλτσε
Χ2
2.37
Δυάδα (απόδοσης 2.45)
17:15
Αλαβές - Ατλέτικο Μαδρίτης
2
1.57
19:30
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Οσασούνα
1
1.55
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις