Με σφεντόνες πας στον πόλεμο;

Με σφεντόνες πας στον πόλεμο;

Καλημέρα στους απανταχού Κουβανέζους και κυρίως στις Κουβανέζες μας. Ο τρόπος που ξεκινάω τα άρθρα μου παραμένει ίδιος και απαράλλακτος, όχι όμως και η αποψινή στήλη, η οποία θα είναι και η τελευταία για το 2020. Αφήνω στην άκρη τις στοιχηματικές μου βλέψεις και καταπιάνομαι με τον αγαπημένο… ΠΑΟΚ, ο οποίος είτε το 2020, είτε το ερχόμενο 2021, θα βαλθεί να αγανακτήσει και τον τελευταίο του πιστό.

Γυρίζοντας το χρόνο στο καλοκαίρι

Να γυρίσουμε λίγο το χρόνο πίσω για αρχή, ώστε να θυμίσουμε εν ολίγοις τα πεπραγμένα του καλοκαιριού. Η έλευση Όλαφ Ρέμπε στη Θεσσαλονίκη άνοιξε θέμα προπονητή, ο Αμπέλ Φερέιρα κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τερματίσει ο ΠΑΟΚ δεύτερος και ο Γερμανός αθλητικός διευθυντής της ομάδας επέλεξε να μη ρισκάρει με νέο προπονητή και να πορευτεί με τον Πορτογάλο στα προκριματικά του UEFA Champions League.

Με σφεντόνες πας στον πόλεμο;

Η απόφαση του Γερμανού κρίθηκε με επιτυχία. Ο δικέφαλος του βορρά διέλυσε στην Τούμπα την Μπεσίκτας με 3-1 κι έπειτα την Μπενφίκα με 2-1, εξασφαλίζοντας μία θέση στα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Αμπέλ Φερέιρα έφτασε σε σημείο να εδραιώνει τη θέση του στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά από την έλευση του στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 19′.

Καλώς ή κακώς μεταγραφές δεν έγιναν, πλην των Σβαμπ και Ζίφκοβιτς, η ομάδα έμεινε χωρίς αξιόπιστο δεξιό οπισθοφύλακα, χωρίς γρήγορο χαφ, χωρίς βάθος στα εξτρέμ και ποιοτικό σέντερ φορ. Μοιραία επήλθε αποκλεισμός από την Κρασνοντάρ και εγχώριες γκέλες απέναντι σε Ατρόμητο, Βόλο και ΑΕΚ.

Κάπου εκεί εμφανίζεται η Παλμέιρας, η οποία αγοράζει τον Φερέιρα και αρχίζει η εποχή Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ένας Φερέιρα ο οποίος επωμίσθηκε το βάρος του εξορθολογισμού του μπάτζετ, εδραίωσε στην πρώτη ομάδα τους Μιχαηλίδη και Τζόλη και έβαλε την ομάδα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Έφτασε όμως η ώρα για κάποιον που νιώθει από ΠΑΟΚ, τον «Ινδιάνο» Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος περίμενε από καιρό την ευκαιρία.

Το εξαιρετικό δίμηνο Γκαρσία και ο «καυτός» Γενάρης

Η αλήθεια είναι πως ο Ουρουγουανός τεχνικός εκκίνησε εξαιρετικά στον πάγκο της ομάδας. Σε 7 παιχνίδια για το εγχώριο πρωτάθλημα μετράει 6 νίκες, η μία εξ’ αυτών κόντρα στον ανεβασμένο Παναθηναϊκό, ενώ στην Τούμπα διέλυσε την PSV Αϊντχόφεν με 4-1. Για κακή του τύχη όμως, ο δικέφαλος του βορρά εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην Ολλανδία, αλλά και στην Κύπρο απέναντι στην Ομόνοια και μοιραία αποκλείστηκε, ενώ ο ίδιος άφησε αιχμές για το παιχνίδι και τη διαιτησία κόντρα στον Άρη.

Δικαίως θα σχολίαζα εγώ…

Φτάνουμε στο σήμερα όμως και στις 31 του Δεκέμβρη. Λίγο πολύ ο καθένας μπήκε στο κλίμα του ΠΑΟΚ, για τον οποίο έρχεται ένας «καυτός» Γενάρης. Πως μπορεί να συνδυαστεί βέβαια αυτό με τις θερμοκρασίες του πρώτου μήνα του έτους; Εύκολα, αν κοιτάξει κάποιος το πρόγραμμα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Από τις 3 του μηνός, έως και τις 31, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει συνολικά 8 παιχνίδια, δηλαδή 1 παιχνίδι ανά 3-4 ημέρες. Σε αυτό το δύσκολο πρόγραμμα υπάρχουν δύο ντέρμπι τίτλου απέναντι στον Ολυμπιακό, η μάχη με την ΑΕΚ στην Τούμπα, η έξοδος στη Λάρισα, αλλά και το ταξίδι σε Περιστέρι και Ηράκλειο κόντρα σε Ατρόμητο και ΟΦΗ αντίστοιχα. Μιλάμε για το δυσκολότερο πρόγραμμα που θα μπορούσε να προκύψει.

Με σφεντόνες;

Φτάνουμε λοιπόν στο μείζον πρόβλημα του ΠΑΟΚ και στην αρχική ερώτηση. Με σφεντόνες πηγαίνεις στον πόλεμο; Η απάντηση υπάρχει αναλόγως τον στόχο της ομάδας. Ο οποίος δια στόμαχος Κυριάκου Κυριάκου (διευθυντή επικοινωνίας) είναι το πρωτάθλημα. Άρα; Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει με σφεντόνες στον πόλεμο.

Ποιο πρόβλημα να καταγράψω αρχικά και ποιο να αφήσω τελευταίο; Όλα αποτελούν εξίσου σημαντικά ζητήματα για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι στερούνται βασικού δεξίου μπακ, γρήγορου χαφ, ποιοτικού βάθους στις θέσεις των εξτρέμ και στη θέση «10», αλλά και ενός φορ που θα χρειάζεται μία τελική για να πετύχει ένα γκολ.

Το ρεπορτάζ της ομάδας αναφέρει πως οι Θεσσαλονικείς κινούνται για την απόκτηση χαφ και φορ από το πάνω ράφι και πως όλα τα χρήματα θα δοθούν για την ποιοτική κάλυψη εκείνης της θέσης. Συμφωνούμε, μέχρι ένα σημείο. Φτάσαμε στις 31 του Δεκέμβρη και σε 3 ημέρες αρχίζει ο αγωνιστικός Γολγοθάς της ομάδας. Πότε θα βρεθούν, θα αποκτηθούν και θα ενσωματωθούν τα δύο μελλοντικά βασικά αυτά στελέχη; Όταν θα έχουν χαθεί οι στόχοι;

Αντ’ αυτού, ο ΠΑΟΚ καλύπτει τα κενά του με σφεντόνες. Επαναφέρει Λάμπρου και Ουάρντα στο ρόστερ, οι οποίοι έχουν δώσει δικαιώματα πολλάκις και δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία ευκαιρία απ’ όσες τους δόθηκαν, καλύπτει τη θέση του δεξιού μπακ με τον Βιεϊρίνια, ο οποίος αποτελεί φυσικό ηγέτη της ομάδας, αλλά σε καμία περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα αντέξει τόσους αγώνες με αρκετή ένταση και ρίχνει το βάρος του στο επικοινωνιακό, έχοντας να πολεμήσει τις ύβρεις από τον Πειραιά, ο οποίος εντέλει θα στεφθεί πρωταθλητής.

Όχι γιατί επένδυσε, αλλά γιατί απέκτησε σταθερές σε κάθε θέση. Έχει δεξιό μπακ έμπειρο (Ραφίνια), απέκτησε τον Μ’ Βιλά στο κέντρο, ο οποίος αποτελεί πραγματική σταθερά του Πέδρο Μάρτινς και διαθέτει τον καλύτερο σέντερ φορ της Σούπερ Λιγκ, ο οποίος χρειάζεται μισή ευκαιρία για να σκοράρει. Συν ότι υπερτερεί στη θέση του τερματοφύλακα…

Τι να σου κάνει ο «El Loco» λοιπόν; Να καταπιεί σπαθιά ή να βγάλει λαγούς από το καπέλο του; Ούτε να μεταμορφώσει τις σφεντόνες σε πολυβόλα μπορεί. Ή ενίσχυση τώρα λοιπόν ή του χρόνου… και αν!

ΥΓ. Τον Ιούνιο και μετά την οριστική στέψη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή στη Θεσσαλονίκη θα λυσσάξουμε για το πώς κατακτήθηκε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αυτός που προνοεί όμως και φυλάει τα ρούχα του, έχει τουλάχιστον τα μισά. Στον ΠΑΟΚ ως αφήσουμε τις ανακοινώσεις για το θεαθήναι και ας μιλήσουμε με πράξεις και στοιχεία για τις τριγωνικές σχέσεις που επικαλούμαστε, αλλά και επιτέλους, ας ενισχύσουμε την ομάδα ποιοτικά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις