Τρίτο σερί

Προγνωστικά Euroleague

Χαιρετώ τους αναγνώστες. Μία  σωστή και μία λανθασμένη επιλογή το Σάββατο στις επιλογές μας. Τελευταίο αγωνιστικό διήμερο για το 2020 στην Euroleague με πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και αρκετές επιλογές. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Διπρόσωπος

Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει καλύτερα στην φετινή μπασκετική ομάδα του Ολυμπιακού (7-8) που μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση κόντρα στην Βαλένθια πάλεψε στα ίσα με την Ρεάλ και ηττήθηκε στην παράταση. Τα προβλήματα για τον Γιώργο Μπαρτζώκα είναι πάρα πολλά ειδικά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, προσθέστε και την απουσία του Παπανικολάου για περίπου 4 εβδομάδες και καταλαβαίνεις αμέσως ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε κρίση και μένει να φανεί πως θα την διαχειριστούν.

Η Χίμκι (2-14) στην αρχή της χρονιάς θεωρήθηκε από αρκετούς φαβορί όχι μόνο για την οχτάδα αλλά και για να διεκδικήσει το πλεονέκτημα έδρας. Βρίσκεται όμως στην τελευταία θέση, προσπαθεί να αλλάξει το roster και την εικόνα της. Μετράει 8 συνεχόμενες ήττες, με τελευταία της νίκη στις 17 Νοεμβρίου κόντρα στη Ζενίτ.

Δύσκολο παιχνίδι για να βρεις σημείο. Η Χίμκι δίνεται ως φαβορί αλλά η εικόνα της δεν με πείθει να την ποντάρω στο 1.70 ενώ αξία πιστεύω έχει η τιμή του Σβεντ στο σύνολο πόντων αλλά και στο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, κάτι που έχει κάνει στα τελευταία 5 παιχνίδι που αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό.

Να τριτώσει το καλό

Την καλύτερή της εμφάνιση για φέτος πραγματοποίησε η Εφές (8-8) κόντρα στην Μπαρτσελόνα, επικρατώντας ολοκληρωτικά των Ισπανών τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Εξαιρετικός ήταν ο Λάρκιν με 23π/7ρ/8α συγκεντρώνοντας 37 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Την Κυριακή επικράτησε της Φενέρ στο τούρκικο πρωτάθλημα με 85-72 χωρίς να χάσει στιγμή το προβάδισμα. Ανεβάζει στροφές η ομάδα του Αταμάν, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση αλλά ακόμα είναι εκτός 8αδας.

Απέναντί της θα βρει τη Ρεάλ Μαδρίτης (11-5) που προέρχεται από 5 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση αλλά και την ήττα από την Μπαρτσελόνα για το ισπανικό πρωτάθλημα. Έβγαλε εύκολο πρόγραμμα η «βασίλισσα» καθώς αντιμετώπισε 4 ομάδες με αρνητικό σύνολο και αυτό την βοήθησε να αναρριχηθεί στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα προβλήματα όμως υπάρχουν και έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τους παίχτες που έρχονται από τον πάγκο. Η απουσία του Καμπάτσο είναι σίγουρα μεγάλη, όπως μεγάλο ήταν το πλήγμα και με τον Ράντολφ που θα απουσιάσει τουλάχιστον για 10 μήνες καθώς υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Φαβορί για μένα η Εφές, έχει τους παίχτες για να μαρκάρει τον Ταβάρες ενώ και επιθετικά βρίσκει τον ρυθμό που δεν είχε από την αρχή της χρονιάς. Γρήγορος ρυθμός θα υπάρξει λογικά στον αγώνα με τις δύο ομάδες να λατρεύουν το γρήγορο tempo με λίγα φάουλ και αρκετά περιφερειακά σουτ.

Φουριόζοι

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες η Ζαλγκίρις (9-7) μετρώντας 4 συνεχόμενες νίκες και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Απίστευτη νίκη κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, σε ένα παιχνίδι που οι Λιθουανοί έχασαν διαφορά 5 πόντων στο τελευταίο λεπτό αλλά εν τέλη νίκησαν χάρη στο buzzer beater του φοβερού και τρομερού φέτος Μάριους Γκριγκόνις. Με αυτό τον τρόπο έκαναν το 3/3 στην έδρα τους και φάνηκε να ξαναβρίσκουν την αυτοπεποίθησή τους έχοντας εξαιρετικό ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς.

Από την μεριά της η Άλμπα (6-9) καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την πανδημία, καθώς ο προπονητής της Αϊτο Ρενέσες βρέθηκε θετικός στον covid-19 και μένει να φανεί πόσο θα στοιχίσει η απουσία του από τον πάγκο. Αποκαρδιωτική εικόνα στα τελευταία 2 παιχνίδια της, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια τόσο από τον Παναθηναϊκό όσο και από την Ρεάλ και καλείται να λύσει τα μεγάλα αμυντικά προβλήματα που έχει κυρίως μέσα στην ρακέτα.

Καλύτερη ομάδα είναι η Ζαλγκίρις και αυτό περιμένω να δω και κόντρα στους Γερμανούς. Έχοντας μία γεμάτη γραμμή ψηλών με Λοβερν, Ρούμπιτ, Χεις περιμένω να χτυπήσει στο «ζωγραφιστό» και επιβεβαιώσει τον άτυπο τίτλο του φαβορί.

Μονό
19:00
Χίμκι - Ολυμπιακός
1 (+4,5) & Χίμκι οver 80,5
1.85
Μονό
19:30
Εφές - Ρεάλ Μαδρίτης
1 & Εφές οver 77,5
2.00
Μονό
21:00
Άλμπα Βερολίνου - Ζαλγκίρις
2 (-2,5)
1.90
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις