Άβυσσος η ψυχή του… Αμπίσο

Άβυσσος η ψυχή του… Αμπίσο

Μετά το… νταμπλ με τον Μπρούνο Φερνάντες το Σάββατο (και ασίστ και γκολ κόντρα στη Λέστερ), πάμε στην αναζήτηση… θησαυρού στην ιταλική Serie B.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1342838066604625921

Ο Ροζάριο Αμπίσο είναι από τους πιο μέτριους έως κακούς Ιταλούς διαιτητές και στις… κακές του μέρες (που είναι πολύ συχνές), μπορεί να τινάξει ένα παιχνίδι στον αέρα.

Πρόχειρα μπορώ να θυμηθώ το Φιορεντίνα – Ίντερ 3-3 της σεζόν 2018/2019, όταν και στα χασομέρια, με το σκορ στο 2-3 υπέρ των «νερατζούρι», έδωσε ένα «φρικτό» πέναλτι στους «βιόλα», η μπάλα βρήκε στο στήθος του Ντανίλο Ντ’ Αμπρόζιο, ο Αμπίσο όμως ακόμα και με τη χρήση του VAR επέμεινε στην αρχική του υπόδειξη. Με τη Φιορεντίνα να ισοφαρίζει στο 97’, για το τελικό 3-3.

Στη φετινή σεζόν ο Αμπίσο (που στα ιταλικά σημαίνει, ασφαλώς… άβυσσος), είναι πλήρως ντεφορμέ και σφυρίζει άλλα αντ’ άλλων. Στο Σπέτσια – Γιουβέντους 1-4 (1 Νοεμβρίου) έδωσε ένα εύκολο πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Κιέζα, με το οποίο η Γιούβε έκανε το 1-3, στις 29 Νοεμβρίου στο Μίλαν – Φιορεντίνα έδωσε δύο, ένα… αστείο και ένα… άθλιο πέναλτι στους «ροσονέρι», ενώ στις 17 Δεκέμβρη, πριν 10 μέρες δηλαδή, στο Ρόμα – Τορίνο απέβαλε αναίτια τον Σίνγκο της Τορίνο, μόλις στο 15’, ενώ κατόπιν υπέδειξε και πέναλτι υπέρ της Ρόμα, με έντονες αμφιβολίες ακόμα και τώρα, για το αν η παράβαση έγινε εντός ή εκτός περιοχής.

Για αυτά τα… ανδραγαθήματά του, βαθμολογήθηκε από τον παρατηρητή διαιτησίας με… 2 και έτσι «υποβιβάστηκε» απόψε να διευθύνει στη Serie B το παιχνίδι της Άσκολι με τη ΣΠΑΛ. Πρόκειται για κακό διαιτητή, που δεν μπορεί να κρίνει σωστά τις φάσεις, στη Serie B δεν υπάρχει η χρήση του VAR και ό,τι δίνεται… δίνεται και δεν μπορεί να παρθεί πίσω. Ο Αμπίσο έχει σφυρίξει φέτος και ένα παιχνίδι της Serie B, το Μόντσα – Κιέβο, υποδεικνύοντας και πέναλτι εις βάρος της Μόντσα αλλά και αποβολή.

Άβυσσος λοιπόν η ψυχή του…  Αμπίσο και ποντάρουμε τόσο στον καταλογισμό πέναλτι στο 2.55 όσο και στην αποβολή παίκτη στο 2.50, ενώ για τους πιο ρισκαδόρους υπάρχει και το combo πέναλτι και κόκκινης κάρτας, στο 5.60. Άσκολι και ΣΠΑΛ έχουν κερδίσει από 3 πέναλτι φέτος και έχουν παραχωρήσει ισάριθμα, η Άσκολι είναι στην πρώτη θέση της αρνητικής κατάταξης με 4 κόκκινες κάρτες, μία λιγότερη έχει η ΣΠΑΛ.

Όλες οι προϋποθέσεις υπάρχουν ώστε ο Αμπίσο να τινάξει το ματς στον αέρα!

Κάρτες
16:00
Άσκολι - ΣΠΑΛ
Over 0,5 κόκκινες κάρτες
2.50
Μονό
16:00
Άσκολι - ΣΠΑΛ
Καταλογισμός πέναλτι
2.55
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις