Ο… Σκρουτζ, τα γκολ και η Τσέλσι

Ο... Σκρουτζ, τα γκολ και η Τσέλσι

Καλημέρα στους απανταχού Κουβανέζους και κυρίως στις Κουβανέζες μας. Ελπίζω άπαντες να περάσατε όμορφα εχθές, αλλά κυρίως με σύνεση, καθώς οι άνωθεν δεν το έχουν δύσκολο να παρατείνουν την καραντίνα. Ναι, συγγνώμη που σας την χαλάω, αλλά είναι η ωμή, πικρή αλήθεια.

Θα ήθελα να είμαι ειλικρινής με όσους με διαβάζουν. Δεν εύχομαι καλή χρονιά, χρόνια πολλά και τα σχετικά, καθώς στο χωριό μου, στην εξωτική Αμμουδιά Σερρών, με θεωρούν μέγα γκαντέμη. Να φανταστείτε, ποδαρικό ως εργαζόμενος εγώ έκανα στο cafe bar του χωριού το 2020 και δύο μήνες μετά έκλεισε.

Δεν έχει σημασία που έκλεισαν τα πάντα λόγω κορωνοϊού, απλά με θεωρούν γκαντέμη. Σε όλα όμως, σε ό,τι πιάσει το στόμα μου. Αλλά τους διαψεύδει η πορεία τούτη της στήλης!

Οπως και η τελευταία. Ήταν το 6ο σερί άρθρο με πληρωμή και ο Δεκέμβριος είναι εξαιρετικός θα έλεγα.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1341480928082866179

Σήμερα θα ασχοληθώ με Αγγλία, το αγαπημένο μου πρωτάθλημα -μαζί με το ελληνικό-, όπως έχω αναφέρει παλαιότερα. Στην Αγγλία και την Ιρλανδία, η μέρα έχει καθιερωθεί ως Boxing Day και επίσημη αργία, ως έθιμο από τον 19ο αιώνα,  όπου οι έχοντες συνήθιζαν να κάνουν δώρα προς τους μη έχοντες την επόμενη των Χριστουγέννων.

Βέβαια, στην Premier League μόνο αργία δεν είναι και ο παγκόσμιος ποδοσφαιρικός πληθυσμός περιμένει με αγωνία την αποψινή μέρα.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ και τα σημερινά πονταρίσματα

Το θεωρώ απολύτως λογικό να μην καταλάβατε, έως τώρα, πως συνδέονται τα παραπάνω με την ταινία του 1951. Η αλήθεια είναι πως δεν συνδέονται, αλλά έχω λόγο που αναφέρω την άκρως χριστουγεννιάτικη αυτή ιστορία του συγγραφέα Τσαρλς Ντίκενς στο αποψινό άρθρο.

Θα αλλάξω λίγο σκεπτικό γι’ απόψε, καθώς και οι αποδόσεις των γκολ στην Αγγλία δε μου αρέσουν. Πλην του αμφιτέρματος στο Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ, οι υπόλοιπες αποδόσεις στα γκολ θυμίζουν… Σκρουτζ: τσιγκουνιά και μιζέρια. Ευτυχώς ο ήρωας της ταινίας «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων» άλλαξε συνήθειες μετά την απρόσμενη επίσκεψη που δέχτηκε, αλλά το στοίχημα δεν είναι νουβέλα, για να βάζουμε εμείς τις αποδόσεις.

Τελευταία ανάμνηση; αρνητική!

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν για τη Λέστερ, η οποία υποδέχεται στις 14:30 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα παιχνίδι ντέρμπι θα μπορούσα να πω. Δεν είναι κάποιου είδους παραδοσιακή κόντρα ή τοπική μάχη, αλλά η βαθμολογία και η άνοδος της Λέστερ τα τελευταία χρόνια μετατρέπει το παιχνίδι σε δύσκολη και αμφίρροπη μάχη.

Προς τι ο τίτλος αναρωτάται ο καθένας. Την περσινή Boxing Day, η Λέστερ υποδέχτηκε την Λίβερπουλ και έβγαλε τη μπάλα 4 φορές από τα δίχτυα της. Εμφατικό 0-4 για τους μετέπειτα πρωταθλητές, ενώ την ίδια ημέρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νικούσε με 4-1 τη Νιούκαστλ.

Η έναρξη της αγωνιστικής βρίσκει τις δύο ομάδες στην πρώτη τετράδα. Η Λέστερ με 27 βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ με ένα βαθμό πίσω βρίσκονται οι «κόκκινοι διάβολοι», αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ξεπέρασε εύκολα τον οδυνηρό αποκλεισμό από το Champions League, βρίσκεται σε σερί τριών νικών και σκοπεύει να εδραιωθεί στην τετράδα. Οι «αλεπούδες» ξεπέρασαν το δικό τους ντεφορμάρισμα και από τα προηγούμενα 4 παιχνίδια αποκόμισαν 9 βαθμούς. Η ήττα από την Έβερτον τους χάλασε το απόλυτο, αλλά ξεχάστηκε με το διπλό επί της Τότεναμ.

Είχα σκοπό να κινηθώ με τα γκολ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αλλά οι αποδόσεις δεν με ελκύουν. Εν αντιθέσει με το ποντάρισμα στα γκολ, η απόδοση που δίνεται για το anytime γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, το οποίο κινείται στο 2.37, είναι κάτι παραπάνω από ελκυστική. Πρώτο βιολί γαρ, ένα γκολ δε θα βρει;

Boxing ντέρμπι στο Λονδίνο

Πέρυσι ήταν το βαθμολογικό ντέρμπι της ημέρας, ανάμεσα σε Λέστερ και Λίβερπουλ. Φέτος διεξάγεται ένα από τα ντέρμπι της πόλης, της πόλης του Λονδίνου, όπου η κωμικοτραγική εφέτος Άρσεναλ υποδέχεται την ανεβασμένη -και αναβαθμισμένη ποιοτικά- Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ.

Για την ιστορία της ημέρας, οι «κανονιέρηδες» πέρυσι έμεναν στο εκτός έδρας 1-1 στην έδρα της Μπόρνμουθ, ενώ οι «μπλε» έβλεπαν την Σαουθάμπτον να φεύγει με 2-0 και τους 3 βαθμούς της νίκης από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η φετινή Άρσεναλ αποτελεί ένα ασύνδετο, θα έλεγα, σύνολο. Ποιότητα υπάρχει, όχι για πρωταθλητισμό, αλλά δε μπορείς να αμφισβητήσεις τους Λακαζέτ και Ομπαμεγιάνγκ. Ομάδα φάντασμα θα τη χαρακτήριζα εφέτος, βρίσκεται στη 15η θέση και μόλις 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ αγνοεί τη νίκη στα τελευταία 7 παιχνίδια.

Τελευταία νίκη; Την 1η του Νοέμβρη, όταν «περνούσαν» αλώβητοι με 1-0 από το «Θέατρο των Ονείρων», θρυλική έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η φετινή Τσέλσι έχει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της τον Φρανκ Λάμπαρντ και αποτελεί ένα σαφώς αναβαθμισμένο, όπως ανέφερα, σύνολο σε σχέση με το περσινό. Οι Μεντί στο τέρμα, Τιάγκο Σίλβα στην άμυνα, Τσίλγουελ στα αριστερά, Χάβερτς, Ζιγιέχ και Βέρνερ έχουν αλλάξει το επίπεδο στους «μπλε».

Πέρυσι, ο στοιχηματικός κόσμος στοιχημάτιζε σε καλές αποδόσεις στην είσοδο ή μη της ομάδας του Λονδίνου στην τετράδα. Την αμέσως επόμενη χρονιά, δηλαδή φέτος, άπαντες αναφέρουν την ομάδα του Αμπράμοβιτς ως μία πιθανή πρωταθλήτρια.

Μπορεί οι μεν γηπεδούχοι να βρίσκονται σε καθοδική πορεία και οι δε φιλοξενούμενοι σε ανοδική, αλλά το παιχνίδι δε παύει να είναι ντέρμπι. Γκολ θα υπάρξουν, όπως εκτιμώ και νικητής. Δε βρίσκω λόγο και τρόπο το παιχνίδι να πάει στα χέρια της Άρσεναλ, οπότε γέρνω προς την παρέα του Σίλβα.

Ποντάρισμα ρίσκο στο διπλό με goal/goal, απόδοσης 3.10. Φαβορί η Τσέλσι, αλλά να κερδίσει δεχόμενη και γκολ.

Μονό
14:30
Λέστερ - Μάντσεστερ Γ.
Φερνάντες anytime scorer
2.37
Μονό
19:30
Άρσεναλ - Τσέλσι
2 & over 2,5
3.10
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις