Θα… χυθεί «αίμα» στην Πόλη

Θα… χυθεί «αίμα» στην Πόλη

Καλημέρα λαέ του koubanezos.gr!

Μια ανάσα προ των Χριστουγέννων και φαίνεται πως κλείνουμε καλά την μισή σεζόν ως τώρα, την τελευταία φορά επαληθεύτηκε ακόμα μία επιλογή μας και θα συνεχίσουμε και σήμερα με τον ίδιο ζήλο μεν, με διαφορετική σκέψη δε. Ένα παιχνίδι θα έχουμε σήμερα, μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μπασακσεχίρ και η επιλογή που έχουμε κάνει δεν αφορά σημείο, αλλά εστιάζει στο πειθαρχικό κομμάτι.

Φενέρμπαχτσε – Μπασακσεχίρ

Μεγάλο ντέρμπι στην πρωτεύουσα των Τούρκων ανάμεσα στην 3η Φενέρμπαχτσε και τη 14η Μπασακσεχίρ με την γηπεδούχο να έχει σχεδόν μία ενδεκάδα εκτός! Οι γηπεδούχοι ενώ και περίπου ένα μήνα είναι ασταθής ομάδα, του ύψους ή του βάθους και δεν μπορούν με τίποτα να βρουν ρυθμό με κυριότερη αιτία τις ελλείψεις. Μεγάλη δυσκολία να κρατήσουν το μηδέν, αλλά χάρη σε ένα εξαιρετικό φθινόπωρο ακόμα δεν τους έχει στοιχίσει. Έχουν δίχως υπερβολή τη 4η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, σίγουρα την χειρότερη άμυνα της δεκάδας, αλλά έχουν επίσης μαζί τους την παράδοση.

Ως προς τη φόρμα δεν απέχει και πολύ από την κατάσταση της Μπασακσεχίρ, σε μέτρια κατάσταση και οι δύο αλλά ακόμα ένα μείον της είναι ότι πρέπει να βρει λύσεις που δεν έχει. Εκτός θα είναι αρχικά ο βασικός της κίπερ Μπαγιντίρ λόγω τιμωρίας, εκτός θα είναι οι βασικοί επιθετικοί Πέλκας (λόγω καρτών), Σαματά (μυϊκός τραυματισμός), Περότι (μυϊκός τραυματισμός), ο βασικός μπακ Λέμος (τραυματισμός στον αστράγαλο), ο μέσος Κιτσέρτσι (μυϊκός τραυματισμός) ενώ θα στερηθεί και το βασικότατο γρανάζι της και δεκάρι της, Σόσα (μέσος/τραυματισμός στην βουβωνική χώρα). Πλην των Πέλκα, Μπαγιντίρ και Σόσα οι υπόλοιποι έχουν χάσει περί ένα μήνα.

Η Μπασακσεχίρ πιθανόν πληρώνει τις διπλές υποχρεώσεις της σε Τουρκία και Ευρώπη και ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό. Ικανότατο ρόστερ η πρωταθλήτρια Τουρκίας, εξαιρετική στο επιθετικό κομμάτι, πονά στην άμυνα. Πλήρης σήμερα και θέλει πάση θυσία νίκη αφενός για να τονωθεί ψυχολογικά αφετέρου βαθμολογικά, αφού ακόμα δεν μπορεί να προσεγγίσει καν την πεντάδα. Καλή εκτός και είναι ιντριγκαδόρικο το ότι έχει από το 2008 μόλις μία νίκη στο «Ούλκερ Σταντιούμου», όπως ονομάζεται πλέον το ιστορικό «Σουκρού Σαράτσογλου».

Αυτό που έχει όμως σημασία είναι ότι τα ντέρμπι στην Τουρκία χαρακτηρίζονται από πάθος, ένταση και επεισόδια. Κι αν λείπουν οι οπαδοί, τότε τα δημιουργούν οι παίκτες. Αναμένουμε ματς έντασης, με πάθος και θέληση για τη νίκη. Στα 6 τελευταία παιχνίδια είδαμε 6,5 κάρτες κατά μέσο όρο, 40 σε έξι παιχνίδια. Κόκκινη έχει να εμφανιστεί από τις 13/12/2015 για την 15η αγωνιστική (14η είναι η σημερινή!). Θα την τιμήσουμε. Όμως, θα δείξουμε και μια στήριξη στην φιλοξενούμενη.

Εκτίμηση: Αναμενόμενο το πάθος και το κίνητρο των δύο ομάδων, συχνό φαινόμενο οι κάρτες και θα επιλέξουμε μόνο μία χρώματος κόκκινου και παράλληλα θα στηρίξουμε και την Μπασακσεχίρ.

Μονό
18:00
Φενέρμπαχτσε - Μπασακσεχίρ
Over 0,5 κόκκινη κάρτα
3.55
Μονό
18:00
Φενέρμπαχτσε - Μπασακσεχίρ
Χ2 & over 0,5
1.75
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις