Από Δουνκέρκη ως… Μεξικό

Προγνωστικά

Συνεχίσαμε το καλό σερί μας, με το απόλυτο της στήλης για τα ημιτελικά του CONCACAF Champions League (SCCL). Η Τίγκρες επικράτησε με 3-0 της Ολύμπια επιβεβαιώνοντας τόσο τη μονή μας πρόταση που την ήθελε να κερδίζει με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά, όσο και το σημείο της δυάδας που ήθελε συνδυαστικά τoν άσο με το over 1,5.

Στον άλλον ημιτελικό, η Λος Άντζελες FC κέρδισε την Κλαμπ Αμέρικα με 3-1 και επιβεβαιώθηκαν και το over 2,5, ως μονή επιλογή, και το goal/goal, ως η άλλη επιλογή της δυάδας μας.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1340599037481918465

Θα σπάσει κάποια στιγμή το σερί μας, το ξέρω, αλλά ελπίζω να μην είναι σήμερα και να κλείσουμε τον στοιχηματικό μας χρόνο ευχάριστα.

Σήμερα, λοιπόν, στη τελευταία μας στήλη για το 2020, θα σας ευχηθώ καλές γιορτές με προτάσεις από τον μεγάλο τελικό του SCCL και κάποιες επιλογές από τη Ligue 2.

Τίγκρες – Λος Άντζελες FC

Έφτασε επιτέλους η ώρα του τελικού. Και οι δύο ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο έφτασαν ως εδώ παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και χαρίζοντας θέαμα στους οπαδούς τους. Για την Τίγκρες θα είναι ο 4ος τελικός μέσα σε 5 χρόνια. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε στους 3 προηγούμενους που συμμετείχε (2015-6, 2016-7, 2019) έχασε από μεξικάνικες ομάδες. Το βράδυ αντιμετωπίζει μία ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ίσως η γκίνια σπάσει. Η Λος Άντζελες FC δημιουργήθηκε μόλις το 2014 και είναι η πρώτη φορά που φτάνει να διεκδικήσει κάποιον τίτλο εκτός συνόρων. Στα του αγώνα τώρα.

Η αγαπημένη Τίγκρες πέρασε χωρίς να δυσκολευτεί. Όπως είχαμε αναφέρει και στην ανάλυση για τους ημιτελικούς, είναι πολύ ποιοτική ομάδα. Παρά τις αμυντικές απροσεξίες που παρατηρούνται, επιθετικά είναι πολύ δυνατή και τόσο οι Ακίνο και Λ. Κινιόνες από τα πλάγια, όσο και ο Ζινιάκ στην κορυφή, μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Ενώ στον προημιτελικό φάνηκε να έχουν ξαναβρεί και την αποτελεσματικότητά τους, στον ματς με την Ολύμπια η απουσία του Βάργκας ήταν αισθητή. Τη δυσκολία να μετατρέπουν τις φάσεις σε γκολ, χαρακτηριστικό που τους στοίχησε και την πρόκριση στα ημιτελικά της Απερτούρα, την παρατηρήσαμε και σε αυτό το παιχνίδι. Μπορεί το τελικό σκορ να ήταν 3-0, αλλά τα δύο μπήκαν με πέναλτι και το τρίτο ήταν αυτογκόλ (τρομερή κεφαλιά του αμυντικού της Ολύμπια παρεμπιπτόντως). Αν δεν είχε φύγει ο Βάργκας για τα νότια της ηπείρου, πιστεύω θα σήκωνε το τρόπαιο και εύκολα, τώρα έχω τις επιφυλάξεις μου.

Η ομάδα από της ΗΠΑ φιλοδοξεί να γίνει η μόλις δεύτερη ομάδα της χώρας που κερδίζει τον τίτλο, μετά τους συμπολίτες τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, το 2000. Η Λος Άντζελες FC  πέρασε στον τελικό μετά από ανατροπή επί της Κλαμπ Αμέρικα. Παρότι το ημίχρονο τη βρήκε πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, η εμπειρία του Κάρλος Βέλα, του καλύτερου και πιο ποιοτικού παίκτη στην ομάδα, την οδήγησε στην ανατροπή. Όπως και η Τίγκρες, αμυντικά έχει θέματα και αυτό ήταν εμφανές και στα δύο παιχνίδια που έδωσε αυτές τις μέρες.

Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες χρονιές, θα έχουμε μονό τελικό στη διοργάνωση. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι δε θα έχουμε τα under (ή οριακά over) που συνήθως παρατηρούσαμε στους διπλούς τελικούς. Και οι δύο ομάδες είναι πολύ δυνατές μπροστά με προβλήματα στην άμυνα. Θεωρώ πως και οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να σκοράρουν και το πλήθος των γκολ θα ξεφύγει εύκολα στο over.

Ως οπαδός της Τίγκρες, θα ήθελα να μπορώ να πω ότι η ομάδα από το Μεξικό θα μπει και θα κερδίσει εύκολα αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Αυτό που με κάνει να πιστεύω ότι θα πάρει το τρόπαιο είναι η ψυχολογία που θα έχουν οι παίκτες της. Δε θα μπούνε για να παίξουν ποδόσφαιρο, θα μπούνε μόνο για να κερδίσουν. Είναι ο πέμπτος τελικός διεθνούς διασυλλογικής διοργάνωσης που συμμετέχει Τίγκρες τα τελευταία 6 χρόνια χωρίς να έχει κερδίσει κανέναν από αυτούς. Από τον τελικό του Copa Libertadores του 2015 έως και τους προαναφερθέντες τελικούς του SCCL, οι παλαιότεροι παίκτες της ομάδας όπως ο Ζινιάκ, ο Ακίνο, ο Γκουζμάν, ο Αγιάλα, ο Λ. Κινιόνες και ο Πιζάρο, έχουν νιώσει πολλές φορές την πίκρα του να έρχεσαι 2ος.

Και ειδικά για τον 35χρονο Γάλλο, που δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορεί να σηκώνει την ομάδα στους ώμους του, ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία που θα έχει για να κατακτήσει κάτι παραπάνω από τους εγχώριους τίτλους.

Ντανκέρκ – Οσέρ

Συνεχίζει να μας στέλνει ταμείο η επίθεση της Οσέρ (4η, 8-4-4). Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες στήλες, οι φιλοξενούμενοι έχουν την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας και δε σταματούν να σκοράρουν. Έρχονται από νίκη επί της Πο με 2-1, μετά από ανατροπή, συμπληρώνοντας 9 αγώνες χωρίς ήττα. Ήταν το ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι στο οποίο βρίσκουν δίχτυα και το τρίτο συνεχόμενο που σκοράρουν πάνω από ένα τέρμα. Παρά το ότι κέρδισαν μόνο με ένα γκολ, το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος, σαν προπόνηση της επίθεσης της Οσέρ. Δεν ξέρω αν θα τους επηρεάσει η διακοπή για τις γιορτές αλλά τώρα, η ομάδα είναι σε τρομερή φόρμα.

Η Ντανκέρκ (12η, 6-2-8) έρχεται από εντός έδρας ήττα από την Καέν με 3-2. Δεύτερο συνεχόμενο άσχημο αποτέλεσμα, αφού είχε προηγηθεί η τεσσάρα από την Γκρενόμπλ. Έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα και μόνο σε 3 αγώνες κατάφερε να κρατήσει το μηδέν πίσω, απέναντι στην προτελευταία Σατορού, στη Σαμπλί, η οποία τότε ακόμα δεν είχε βρει τα πατήματά της, και στην Γκινγκάμπ. Επιθετικά δεν είναι κάτι τρομερό αλλά εντός έδρας συνήθως σκοράρει.

Αν και πιστεύω πως η Οσέρ μπορεί να πάρει το διπλό, η απόδοση δε με ελκύει. Οι φιλοξενούμενοι έχουν δεχτεί από τουλάχιστον ένα γκολ στα 6 από τα 7 παιχνίδια που έχουν δώσει εκτός έδρας και η καλή επιθετική λειτουργία δεν μπορεί να κρύψει τις αμυντικά λάθη που έχουν παρατηρηθεί. Θα πάμε με τα ομαδικά γκολ της Οσέρ που πιστεύω ότι δε θα μείνει στο 1 γκολ.

Πο – Τουλούζ

Ό,τι είπαμε για το Ντακέρκ – Οσέρ ισχύει λίγο ή πολύ και εδώ.

Φορμαρισμένη η επίθεση της Τουλούζ  (3η, 8-5-3) και με τα 4 γκολ που πέτυχε απέναντι στη Χάβρη πριν λίγες ημέρες, έφτασε τα 31, μόλις 2 λιγότερα από την Οσέρ. Αήττητη εδώ και 5 αγωνιστικές, με 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Έχει σκοράρει από τουλάχιστον 1 γκολ και στα 7 εκτός έδρας παιχνίδια που έχει δώσει για τη φετινή σεζόν, έχοντας κερδίσει στα 4 από αυτά. Μάλιστα, η μοναδική εκτός έδρας ήττα της ήταν στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής, όταν ηττήθηκε με το εντυπωσιακό 5-3 από τη Γκρενόμπλ. Στα 3 από τα 6 που ακολούθησαν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Στο προηγούμενο παιχνίδι της Πο αναφερθήκαμε ήδη. Ως ομάδα είναι αρκετά ασταθής με προβλήματα στην άμυνα και την επίθεσή της να μην εντυπωσιάζει, παρά τα κάποια ξεσπάσματά της. Πιο κουρασμένη από την αντίπαλό της γιατί είχε κληθεί να παίξει Τρίτη και Παρασκευή, ενώ παίζει πάλι σήμερα.

Πολύ υψηλές οι αποδόσεις του διπλού και των ομαδικών γκολ της Τουλούζ αλλά θα πάμε συντηρητικά και θα πάρουμε τη διπλή ευκαιρία υπέρ των φιλοξενούμενων μαζί με τα γκολ, συνδυασμός που προσφέρεται σε μία συμπαθητική απόδοση. Ως σημείο μέσα σε παρολί, βλέπω και την επιλογή που θέλει την Τουλούζ να κερδίζει σε οποιοδήποτε ημίχρονο.

Μονό
21:00
Πο - Τουλούζ
Χ2 & over 1,5
1.90
Δυάδα (απόδοσης 2.87)
21:00
Πο - Τουλούζ
Νίκη Τουλούζ σε οποιοδήποτε ημίχρονο
1.72
21:00
Ντανκέρκ - Οσέρ
Νίκη Οσέρ σε οποιοδήποτε ημίχρονο
1.66
Μονό
21:00
Ντανκέρκ - Οσέρ
Οσέρ over 1,5
2.00
Μονό
05:00
Τίγκρες - Λος Άντζελες FC
Goal/goal & over 2,5
2.00
Fun bet
05:00
Τίγκρες - Λος Άντζελες FC
1 & over 2,5
4.00
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις