Τελικός για… διπλασιασμό

Τελικός για... διπλασιασμό

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Μεσοβδόμαδα επιστρέψαμε επιτέλους στα ταμεία και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Η στροφή στην Γερμανία πλήρωσε και τη βασική πρόταση, πλήρωσε και τη δυάδα απόδοσης. Το είχα γράψει, ότι θα γυρίσει, όπερ και εγένετο.

Ώρα τελικού

Μετά από 11 ολόκληρους μήνες η διοργάνωση του AFC Champions League Ασίας 2019-20 ολοκληρώνεται σήμερα με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στη Ντόχα του Κατάρ. Αντίπαλοι η Περσέπολις από το Ιράν και η Ουλσάν από τη Νότια Κορέα.

Πρόκειται για τη κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση της Ασίας. Δομημένη στα πρότυπα της αντίστοιχης ευρωπαϊκής, αποτελεί από το 2002,την νεότερη έκδοση του μέχρι τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Πολυνίκης της διοργάνωσης, με 3 κατακτήσεις, είναι η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας και η Ποχάνγκ της Νοτίου Κορέας.

Ιδιαίτερη η φετινή χρονιά για το θεσμό, με πολλούς νικητές αλλά και άτυχους εξαιτίας της πανδημίας, με εκπλήξεις, με απογοητεύσεις αλλά κατά βάση καλό ποδοσφαιρικό θέαμα. Καταλυτική και η βοήθεια του Κατάρ, αφού χάρη στα τουρνουά Δυτικής και Ανατολικής Ζώνης που διοργάνωσε, ουσιαστικά αποσόβησε τη ματαίωση της σεζόν.

Πρώτη ιστορική συνάντηση για τους δύο μονομάχους σήμερα, αφού, όσο και αν είναι περίεργο, δεν έχουν βρεθεί ποτέ ξανά αντιμέτωποι για τη διοργάνωση. Οι τυπικά γηπεδούχοι Ιρανοί μόλις πριν δύο χρόνια βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι, χάνοντας όμως το τίτλο από τη Κασίμα και σήμερα αναζητούν το πρώτο διεθνή τους τίτλο μετά το Κύπελλο Πρωταθλητριών τη σεζόν 1990-91. Οι Νοτιοκορεάτες της Ουλσάν πανηγύρισαν το μοναδικό τους τίτλο θεσμό το 2012 και σήμερα έχουν μοναδική ευκαιρία να προσθέσουν άλλο ένα στη τροπαιοθήκη τους.

Άμυνα εναντίον επίθεσης

Η Περσέπολις κατάφερε μέσα Οκτώβρη να πάρει το πρώτο εισιτήριο για το σημερινό τελικό πραγματοποιώντας μεγάλες εμφανίσεις στα γήπεδα του Κατάρ. Με όπλο την αψεγάδιαστη αμυντική της λειτουργία, περιόρισε κάθε αντίπαλο και χτυπώντας καίρια με αντεπιθέσεις έκρινε τα ματς υπέρ της. Έκτοτε η ομάδα ξεκουράστηκε, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ξεκίνησε και τις φετινές της υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της χώρας της.

Η Ουλσάν μόλις πριν λίγες μέρες πήρε το δεύτερο εισιτήριο του τελικού, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και φτάνοντας μέχρι τέλους στο τουρνουά της ανατολικής ζώνης. Οι 8 νίκες σε ισάριθμα ματς τα λένε όλα, με την μεσοεπιθετική της λειτουργία να είναι μόνιμη πηγή κινδύνων για κάθε αντίπαλο.

Χωρίς προβλήματα οι Κορεάτες, οι οποίοι μεσοβδόμαδα μπόρεσαν να ξεκουραστούν μετά από 3 εβδομάδες συνεχόμενων παιχνιδιών, αντίθετα πολλά τα προβλήματα για την ομάδα του κόουτς Γκολμοχαμάντι με την απουσία σημαντικών παικτών. Ο επιθετικός της Αλεκασίρ είναι τιμωρημένος από την Ομοσπονδία, ενώ οι μέσοι της Παχλεβάν και Αμίρι είναι εκτός λόγω καρτών. Και οι 3 παίκτες ήταν βασικοί πρωταγωνιστές της πορείας μέχρι το τελικό, με τον Αλεκασίρ να έχει πετύχει τα 4 τελευταία και πιο σημαντικά γκολ για τους Πέρσες. Μεγάλη η απώλεια και του κεντρικού της αμυντικού Χαλιζαντέχ, ο οποίος προτίμησε το Κατάρ, φεύγοντας με μεταγραφή τέλη Οκτώβρη.

Συντηρητική προσέγγιση

Δύσκολο το ματς για καθαρά σημεία, αλλά υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες σε μερικά ειδικά στοιχήματα και αυτά θα σας προτείνω για σήμερα. Ξεκινώντας λοιπόν με τη βασική πρόταση της στήλης, θα στραφώ σε μια πολύ πιθανή ισοπαλία στο ημίχρονο. Δεν περιμένω καμία εκ των δύο να μπει φορτσάτη στο ματς. Ούτως ή άλλως οι Ιρανοί με τις απουσίες που έχουν, θα κοιτάξουν πρώτα να διασφαλίσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Ο τρόπος παιχνιδιού τους είναι αυτός και δεν αλλάζει. Οι Κορεάτες θα έχουν τη κατοχή, αλλά χώρους να τρέξουν δύσκολα θα βρουν.

Σε σετ παιχνίδι θαρρώ ότι η Περσέπολις υπερέχει, καθώς το δυναμικό της παιχνίδι και η αμυντική της συμπεριφορά δυσκολεύουν τον αντίπαλο στη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων για την εστία της. Ενδιαφέρον το γεγονός ότι στους 14 τελευταίους τελικούς είχαμε ισοπαλία στο ημίχρονο. Ο διπλασιασμός της πολύ πιθανής επίλυσης των διαφορών μετά το πρώτο ημίχρονο με καλύπτει και θα τον αγοράσω.

Όσο και να είναι φορμαρισμένοι οι παίκτες της Ουλσάν, πάντα στα μεγάλα παιχνίδια η θέληση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Δεν μας έδωσαν δικαιώματα στη Ντόχα, αλλά δεν ξεχνάμε τι έπαθαν πριν λίγο καιρό στη Κορέα χάνοντας άλλο ένα πρωτάθλημα και κύπελλο από τη Τζέονμπουκ.

Οπότε πιστεύω, ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια η προσέγγιση θα είναι συντηρητική και από τη πλευρά των Κορεατών. Οι Ιρανοί δεν μπορούν εύκολα να αναπληρώσουν το επιθετικό κενό του Αλεκασίρ, οπότε αυτό το 2.75 για το ενδεχόμενο να έχουμε από καθόλου έως το πολύ ένα γκολ στο ματς μου φαίνεται αρκετά ελκυστικό και θα το τιμήσω.

Μονό
14:00
Περσέπολις - Ουλσάν
Χ ημίχρονο
2.00
Μονό
14:00
Περσέπολις - Ουλσάν
0-1 γκολ
2.75
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις