Η έδρα κρίνει τη ρεβάνς

Η έδρα κρίνει τη ρεβάνς

Θα μπορούσε να πάει και καλύτερα – στοιχηματικά – η Ligue 2 εχθές. Αν και η Οσέρ πλήρωσε από το πρώτο ημίχρονο και το καλό μας σημείο και το μονό ρίσκου, η Παρί δε θέλησε να αυξήσει τα κέρδη μας και ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Ροντέ. Αφού καλή μου Παρί δε θα νικούσες που δε θα νικούσες, τι την ήθελες την ισοφάριση στο 89’ να στείλεις κουβά και τη δυάδα μας;

Ας τα αφήσουμε όμως αυτά και ας συγκεντρωθούμε στο αγαπημένο Μεξικό. Τελειώνει η Απερτούρα τα ξημερώματα, με τον επαναληπτικό τελικό ανάμεσα σε Κλαμπ Λεόν και Πούμας.

Το πρώτο ματς

Επειδή στη χώρα του Μεξικού το ποδόσφαιρο λατρεύεται, δε θα μπορούσε ο τελικός να διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Αν και η φυσική παρουσία των φιλάθλων ακόμα δεν επιτρέπεται, οι διοργανωτές είχαν στήσει γιγαντοοθόνες που κάλυπταν τις κερκίδες και έδειχναν τον κόσμο που παρακολουθούσε ηλεκτρονικά την αναμέτρηση. Το κλίμα που δημιουργήθηκε, αν και σε καμία περίπτωση δε συγκρίνεται με τις ζωντανές ιαχές των οπαδών, βελτίωνε την εικόνα με τα άδεια καθίσματα και τόνωσε αρκετά τους παίκτες των δύο διεκδικητριών του τροπαίου.

Ο πρώτος τελικός βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Αγχωθήκαμε λίγο, αλλά ισοφάρισε τελικά η Λεόν στο 89’ αν και με 10 παίκτες και τελικά πληρωθήκαμε. Και οι δύο ομάδες δείξανε από την αρχή ότι θα έχουμε έναν αγώνα με αρκετή ένταση. Πολλές ευκαιρίες και από τις δύο σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος. Είχαμε τονίσει, όμως, την αστοχία της Λεόν και την ασταθή επίθεση της Πούμας, που συνδυαστικά με τις καλές παρουσίες των τερματοφυλάκων, κράτησαν το σκορ χαμηλά. Ο διαιτητής, στον οποίο είχαμε αναφερθεί, έμεινε στο μέσο όρο του δείχνοντας 5 κίτρινες κάρτες, οι δύο εξ αυτών στον ίδιο παίκτη.

Η Λεόν συμπεριφέρθηκε όπως και στα προηγούμενα δύο εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε στα play offs. Παρόλο που έπαιξε πολύ καλά, έδινε την εντύπωση πως την ένοιαζε να μη χάσει για να κάνει τη διαφορά στην έδρα της, όπως έγινε και τις προηγούμενες δύο φορές. Δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αν και μόνο 9 από αυτές κατέληξαν σε απόπειρα για γκολ. Άστοχη για ακόμα μια φορά με μόνο 2 σουτ εντός στόχου. Το αριστερό σέντερ μπακ δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 81’, μόλις 4 λεπτά μετά το γκολ της Πούμας. Ευτυχώς, η αριθμητική υπεροχή των αντιπάλων της δεν στάθηκε αρκετή από το να την εμποδίσει να ισοφαρίσει λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Η Πούμας έκανε εκπληκτικό παιχνίδι, ίσως το καλύτερό της στη σεζόν, μετά το 4-0 επί της Κρους Ασούλ. Ήταν γρήγορη και έπαιξε έξυπνα. Χτύπησε το παιχνίδι κατοχής που συνήθως κάνει η Λεόν και την κόντραρε στα ίσα. Μοιράστηκε η κατοχή αλλά οι ευκαιρίες ήταν με το μέρος των γηπεδούχων. Ξεκίνησε δυναμικά με την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 6ο λεπτό αλλά η μπάλα κατέληξε στην κερκίδα, παρά τον πολύ ωραίο συνδυασμό με τακουνάκι που έβγαλε τον επιθετικό τετ-α-τετ. Από τις 14 τελικές ευκαιρίες που εκτέλεσε, μόνο οι 4 ήταν εντός στόχου.

Εκτίμηση

Σήμερα νομίζω, όμως, πως θα είναι η μέρα της Λεόν. Εντός έδρας φέτος έχει 9 νίκες σε 10 παιχνίδια, ενώ η τελευταία της ήττα σε επίσημο παιχνίδι εντός έδρας ήταν 17 αγώνες πριν, την 1η Δεκεμβρίου του 2019. Μέσα στις φετινές της νίκες συμπεριλαμβάνεται και το άνετο 2-0 επί της σημερινής της αντιπάλου. Μιας και δε μετρούν τα εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει παράταση. Αν ούτε εκεί έχουμε νικητή, πέναλτι.

Προφανώς θα θελήσει να αποφύγει το ρίσκο του έξτρα χρόνου και ειδικά των πέναλτι, κάτι που με κάνει να πιστεύω ότι οι γηπεδούχοι θα ξεκινήσουν να πιέζουν από το πρώτο λεπτό για να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα. Το ίδιο έκαναν και στον επαναληπτικό με την Πουέμπλα στα προημιτελικά και με την Τσίβας στα ημιτελικά. Συν τοις άλλοις, η Πούμας έχει δώσει δύο συνεχόμενους πολύ σκληρούς αγώνες και δεν ξέρω αν θα έχει τις αντοχές για να κρατήσει στα ίδια επίπεδα την απόδοσή της, δεδομένου ότι ο χρόνος ξεκούρασης ήταν ο ελάχιστος δυνατός.

Ο διαιτητής του αγώνα είναι πιο χαλαρός από αυτόν του πρώτου τελικού. Σε 13 παιχνίδια ως πρώτος διαιτητής έχει δείξει 51 κίτρινες κάρτες, εκ των οποίων μόνο η μία ήταν δεύτερη και μετατράπηκε σε κόκκινη. Κάτι λιγότερο από 4 κάρτες ανά αγώνα. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως θα αφήσει να παίζεται το παιχνίδι περισσότερο και δε θα διακόπτει τη ροή, κάτι που ασφαλώς συμφέρει τους γηπεδούχους, οι οποίοι είναι η πιο ποιοτική ομάδα από τις δύο.

Λογικό να δίνεται χαμηλά ο άσος. Για να φτάσουμε την απόδοση στον διπλασιασμό, θα τον συνδυάσουμε με τα γκολ. Για όσους θέλουν να ρισκάρουν λίγο παραπάνω, μπορούν να επιλέξουν ένα στοίχημα σε σκορ πολλαπλών επιλογών.

Μονό
04:30
Κλαμπ Λεόν – Πούμας
1 & under 4,5
2.02
Ρίσκο
04:30
Κλαμπ Λεόν – Πούμας
Multiscore 1-0, 2-0, 3-0
3.20
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις