Το σύγχρονο ποδόσφαιρο αντίδρασης και τα γκολ

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο αντίδρασης και τα γκολ

Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του koubanezos.gr! Μετά από ένα καλό τετραήμερο (Σάββατο – Τρίτη) για τη στήλη, με 5/6 επιτυχημένες επιλογές, ο El Jugador επιστρέφει σήμερα, όπου το κουπόνι είναι γεμάτο, με δύο επιλογές.

Μάιντζ – Κολωνία

Μετά από ένα κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με τρείς ήττες στα πρώτα τρία παιχνίδια η Μάιντζ προχώρησε σε αλλαγή προπονητή. Τη θέση του Μπάιερλoτσερ πήρε ο Λίχτε ο οποίος ανέλαβε για πρώτη φορά ομάδα ως head coach. Ξεκίνησε και αυτός με τρεις ήττες, στην συνέχεια όμως κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας. Στην επόμενη τετράδα αγώνων έκανε ρεκόρ 1-2-1, βελτιώνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δημιουργία της ομάδας. Η Μάιντζ σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες είχε μέσο όρο xGoals 2.72, όταν στους πρώτους έξι της σεζόν αυτά δεν ξεπερνούσαν ούτε το 1 (για την ακρίβεια ήταν μόλις 0.90).Η άμυνα της, όμως, συνεχίζει να είναι ευάλωτη, έχοντας δεχθεί γκολ σε όλες τις φετινές αναμετρήσεις. Επιπλέον, συνολικά στη σεζόν στα εφτά από τα δέκα παιχνίδια της επιβεβαιώθηκε το goal/goal και over 2,5.

Σήμερα υποδέχεται την Κολωνία που και αυτή βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-4-5. Είναι μία ομάδα που επίσης και σκοράρει αλλά και δέχεται τέρματα συχνά. Πέτυχε τουλάχιστον ένα γκολ στα 9 από τα δέκα παιχνίδια, ενώ σε κανένα δεν κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της.

Συνεπώς, με βάση τα παραπάνω στατιστικά και από τις δύο ομάδες, θα πάω με το combo goal/goal και over 2,5 τέρματα το οποίο βρίσκουμε σε μία ικανοποιητική απόδοση.

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα

Από την καλύτερη και πιο πειστική φετινή εμφάνιση έρχεται ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του κόντρα στην ΑΕΚ. Φαινόταν σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, ακόμη και στα νικηφόρα, πως η ομάδα αγωνιζόμενη με ένα καθαρό 4-4-2 με Μακέντα και Καρλίτος στην κορυφή δεν μπορεί να είναι λειτουργική. Ούτε μεγάλη δημιουργία σε ροή αγώνα υπήρχε, ούτε μπορούσε εύκολα να πάει σε κυριαρχικό ποδόσφαιρο.

Ο Λάζλο Μπόλονι στο νικηφόρο παιχνίδι με την ΑΕΚ επέλεξε για πρώτα φορά σχήμα με έναν καθαρό σέντερ φορ και αυτό ανταπέδωσε. Ήταν μία από τις λίγες περιπτώσεις μέσα στη σεζόν που ο Παναθηναϊκός είχε τόσο καλή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας στο παιχνίδι με αποτέλεσμα και να πατήσει αρκετές φορές εντός της αντίπαλης περιοχής και να δημιουργήσει καθαρές ευκαιρίες για γκολ. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και η παρουσία του Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος γινόταν τέταρτος χαφ κατά την διάρκεια του αγώνα, βοηθώντας σε κυκλοφορία και δημιουργία και δείχνοντας πως είναι υπέρ-απαραίτητος για την ομάδα. Ανάλογο σχηματισμό, 4-3-3, αναμένεται να παρατάξει και σήμερα ο Ρουμάνος.

Υποδέχεται μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα του εκπληκτικού Αργύρη Γιαννίκη ο οποίος δείχνει στο ελληνικό κοινό πώς πρέπει να παίζεται το σύγχρονο ποδόσφαιρο αντίδρασης. Δουλεύει ένα 4-4-2 υψηλής πίεσης και ταχύτητας, με το απαραίτητο θάρρος και την απαραίτητη επιθετικότητα. Ένα από τα στοιχεία που μας δείχνει ότι δεν διστάζει να βγάλει αρκετούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση είναι το γεγονός ότι ο Σάλιακας, το δεξί μπακ της ομάδας (που επιστρέφει κανονικά σήμερα), είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες για τον ΠΑΣ. Μέσα από αυτό το σχηματισμό και αυτό το μοντέλο παιχνιδιού έχει καταφέρει να πετύχει γκολ στα εννέα από τα έντεκα φετινά παιχνίδια.

Θαρρώ πως και σήμερα είναι ικανός να βρει ένα, όπως και ο Παναθηναϊκός μέσα από το ορθολογικό 4-3-3 που φαίνεται ότι θα επιλέξει και πάλι ο Μπόλονι. Συνεπώς, αμφίτερμα.

Μονό
16:30
Μάιντζ - Κολωνία
Goal/goal & over 2,5
1.90
Μονό
19:30
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Goal/goal
2.20
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις