Και τζάμπολ, και… γκάζια

Και τζάμπολ, και... γκάζια

Καλησπερίζω την υπέροχη κοινότητα των Κουβανέζων. Έκανα μία μικρή στροφή και ασχολήθηκα πιο εντατικά με το μπάσκετ, καθώς το τένις βρίσκεται σε περίοδο διακοπών. Κάπως έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του έτους ενώ σύντομα θα υπάρξει και ενημέρωση με τα τεκταινόμενα γύρω από την αντισφαίριση.

Basket League μετ’ εμποδίων

Συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα για την 6η αγωνιστική με τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα. Τρανό παράδειγμα η ομάδα του Προμηθέα που θα δώσει μόλις τον δεύτερό της αγώνα για φέτος, καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την πανδημία του κορωνοϊού. Το Περιστέρι βρίσκεται στην κορυφή με ρεκόρ 4-1, αλλά ΑΕΚ (4-0), Παναθηναϊκός (3-0) και Προμηθέας (1-0) είναι οι μόνες αήττητες ομάδες.

Ντέρμπι “δικεφάλων” στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να επιθυμεί να συνεχίσει το νικηφόρο της σερί, καθώς παραμένει αήττητη εντός και εκτός των συνόρων, αλλά και τον ΠΑΟΚ που θέλει να διατηρήσει την πολύ καλή εικόνα που έδειξε κόντρα στον Προμηθέα. Περιμένω να δω έναν όμορφο αγώνα, με καλό ρυθμό και χωρίς σκοπιμότητες. Κάπως έτσι θεωρώ ότι θα οδηγηθούν και οι δύο ομάδες σε υψηλό σκορ και θα προτιμήσω την ΑΕΚ, με μ.ό. τους 76 πόντους, να σκοράρει πάνω από 80.

Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι θα γίνει και στο «Nick Galis Hall», με τον Άρη να υποδέχεται τον Προμηθέα με στόχο να τον υποχρεώσει στην πρώτη του φετινή ήττα εντός συνόρων. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά καλείται να σταθεροποιήσει την απόδοσή της και να πιάσει τα γνώριμα υψηλά της επίπεδα προκειμένου να φτάσει στη νίκη. Ο Άρης γνωρίζει πολύ καλά πώς να προστατεύει την έδρα του, όπως έδειξε και με τον Ηρακλή, θα πιέσει ασφυχτικά στην άμυνα και θα θελήσει να ρίξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Δύσκολη αποστολή για τους Πατρινούς αλλά και μία πολύ καλή δοκιμασία για τη συνέχεια.

Ράσελ για το 37- 0

Δεύτερο συνεχόμενο τριήμερο στο Μπαχρέιν για την F1, με εντελώς διαφορετική χάραξη η πίστα, πολύ πιο γρήγορη καθώς οι οδηγοί πατούν μόλις σε 4 σημεία φρένο και με τον γύρο να χρονομετρείται στα 54’’.

Μεγάλη απουσία είναι αυτή του παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον, που διαγνώσθηκε θετικός στον COVID-19, έχει ήπια συμπτώματα και είναι αμφίρροπη η συμμετοχή του ακόμα και για το Άμπου Ντάμπι. Την θέση του πήρε ο Τζορτζ Ράσελ, που όπως όλα δείχνουν θα είναι και ο αντικαταστάτης του όταν αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα. Ο νεαρός Βρετανός φέτος είναι εξαιρετικός, παίρνει το μέγιστο από το μονοθέσιο σε κάθε αγώνα, ενώ είναι εξαιρετικός στις κατατακτήριες δοκιμές. Έγινε μάλιστα μέλος ενός πολύ κλειστού κλαμπ οδηγών, καθώς πλέον έχει 36 συνεχόμενες νίκες απέναντι στους ομόσταβλούς του και ισοφάρισε τον Νέλσον Πικέ στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα.

Ο Ράσελ δεν πήρε την θέση του Χάμιλτον απλά για να τον αντικαταστήσει, αλλά για να κυνηγήσει την πρώτη του νίκη και αυτό φρόντισε να το δείξει σε όλους από τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Τόσο στο Free Practice 1 όσο και στο Free Practice 2 είχε σαφή διαφορά από τους διώκτες του, κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση και δείχνει έτοιμος να πάρει την παρθενική του Pole Position. Η Mercedes είναι με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο στο grid και ο Ράσελ φαίνεται ικανός να πάρει τα μέγιστα από το μονοθέσιο.

Δυάδα (απόδοσης 2.89)
17:00
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
ΑΕΚ over 81,5
1.70
17:00
Άρης - Προμηθέας Πάτρας
Προμηθέας under 79,5
1.70
Μονό
19:00
Formula 1, GP Μπαχρέιν
Nικητής κατατακτήριων: Ράσελ
2.50
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις