Μιλούν οι έδρες στη Euroleague

Μιλούν οι έδρες στη Euroleague

Καλημέρα σε όλη την παρέα του Κουβανέζου! Χθες η στήλη τα πήγε περίφημα. Επιβεβαιώθηκε το over στον αγώνα της Χαλ με τη Ντονκάστερ σε επίπεδα διπλασιασμού και για δεύτερη συνεχόμενη φορά αυτή τη βδομάδα βγάλαμε multiscore με απόδοση 5.20! Η Μίντλεσμπρο μας χάλασε το απόλυτο, καθώς περιμέναμε το πρώτο γκολ μετά το 28′ και δυστυχώς σκόραρε στο 26′.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1334261196866859010

Σήμερα όμως η στήλη επιστρέφει στα μπασκετικά. Η Euroleague επανέρχεται με τους 5 πρώτους αγώνες της 12ης αγωνιστικής, σε μια βραδιά που φαίνεται πως θα μιλήσουν οι έδρες. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις προτάσεις μας.

Βίοι αντίθετοι

Ξεκινάμε από τον αγώνα της Αγίας Πετρούπολης, όπου η Ζενίτ υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε αντίθετο μομέντουμ, με τους Ρώσους να έχουν 3 συνεχόμενες νίκες και τους Τούρκους 4 συνεχόμενες ήττες με τον Ντε Κολό στα «πιτς».

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει φτιάξει ένα δυνατό σύνολο στη Ζενίτ, που «πνίγει» κάθε αντίπαλο με την άμυνα που παίζει. Δέχεται κάτι λιγότερο από 71 πόντους ανά αγώνα. Μετά από 8 παιχνίδια που έχει δώσει, καθώς αναβλήθηκαν αρκετά λόγω κρουσμάτων, έχει 6 νίκες και 2 ήττες, οι οποίες παραδόξως έγιναν στην έδρα της. Ο στόχος της Ζενίτ είναι αδιαμφισβήτητα η 8άδα στη φετινή Euroleague και για να το πετύχει αυτό πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της παραπάνω.

Στην άλλη πλευρά, η Φενέρμπαχτσε έχει πέσει στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 4 νίκες σε 11 αγώνες. Όπως είπαμε και τις προηγούμενες βδομάδες, το επιθετικό πρόβλημα, με την απουσία του Ντε Κολό, είναι πολύ μεγάλο. Όλα δείχνουν πως ο Γάλλος θα μείνει εκτός και από τη σημερινή αναμέτρηση, ενώ δεν είναι ακόμα έτοιμος ο Πέρεζ και θα παραμείνει θεατής, πιθανότατα μαζί με τους αμφίβολους Χάμιλτον και Μαχμούτογλου. Σε 6 εκτός έδρας αναμετρήσεις σκοράρει μ.ό. 70 πόντους. Εσχάτως τα προβλήματα φαίνονται και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Την Τρίτη η Φενέρ ηττήθηκε στην έδρα της Μπουγιουκτσεκμέτσε με 93-91 μετά από παράταση.

Περιμένω ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ. Ακόμα και το line των 152 πόντων μου φαίνεται μεγάλο. Ωστόσο θα προτιμήσω να ανεβάσω λίγο αυτό το line και να το συνδυάσω με τη νίκη των γηπεδούχων που φαίνεται να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση και πιο ξεκούραστοι.

Ακόμα και πλήρης θα έχει δύσκολο βράδυ

Συνεχίζουμε με τη δεύτερη αναμέτρηση που θα λάβει χώρα στη Ρωσία. Λίγο νοτιότερα, η ΤΣΣΚΑ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό σε μια αναμέτρηση με ενδιαφέρον, καθώς θα δούμε μάχη Ελλήνων προπονητών στους πάγκους, τον MVP του Νοεμβρίου Μάικ Τζέιμς να αντιμετωπίζει μια ομάδα με την οποία παραδοσιακά κάνει καλές εμφανίσεις και φυσικά τον Μιλουτίνοφ να παίζει για πρώτη φορά απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Η ΤΣΣΚΑ έχει σκαρφαλώσει στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω μόνο από τη Μπαρτσελόνα, έχοντας  τρέξει ένα σερί 6 συνεχόμενων νικών. Η τελευταία ήρθε την προηγούμενη βδομάδα απέναντι στη Ρεάλ με 74-73. Στην έδρα της έχει χάσει μόνο από την Άλμπα (!) και σκοράρει μ.ό. περίπου 82 πόντους, ενώ στην άμυνα δέχεται κάτι λιγότερο από 80. Ο Στρέλνιεκς παραμένει αμφίβολος, ωστόσο το κενό του καλύπτεται και με το παραπάνω από τις εμφανίσεις του Χίλιαρντ.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μια δύσκολη περίοδο με αρκετά κρούσματα στο ρόστερ, αλλά και τον τραυματισμό του Χάρισον. Τα καλά νέα για τον Μπαρτζώκα είναι ότι όλοι έχουν επανέλθει σε ρυθμούς προπόνησης και μένει να δούμε την αγωνιστική τους κατάσταση. Έχοντας πληγεί από αυτές τις απουσίες, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στο ΣΕΦ από τη Μπασκόνια, όσο εύκολα δείχνει το τελικό 90-76.

Η ΤΣΣΚΑ έχει σίγουρα πιο πλήρες ρόστερ, καλύτερο ρυθμό και παίζει στην έδρα της. Όλα συνηγορούν σε νίκη των γηπεδούχων, την οποία θα συνδυάσω με μια καλή επιθετική συγκομιδή του Ολυμπιακού, καθώς αφενός οι ερυθρόλευκοι όταν είναι πλήρεις έχουν αρκετή ποιότητα και αφετέρου η ΤΣΣΚΑ δεν παίζει τόσο σκληρή άμυνα.

Να διευρύνει το σερί

Στον τελευταίο χρονικά αγώνα της ημέρας, η Βαλένθια υποδέχεται την Άλμπα. Οι Ισπανοί βρίσκονται σε «ημιάγρια» κατάσταση, τρέχοντας σερί 3 νικών στη Euroleague. Την προηγούμενη βδομάδα μάλιστα, έφυγαν με το διπλό από την Κωνσταντινούπολη, κερδίζοντας τη Φενέρ με 90-86. Εκτός απ’ αυτό, την Τρίτη κέρδισαν και την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας για το πρωτάθλημα με 100-90! Απόντες για το σημερινό ματς είναι οι Λαμπεϊρί, Σάστρε και Μαρίνκοβιτς.

Η Άλμπα μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση απέναντι στη Χίμκι την προηγούμενη βδομάδα, την οποία κέρδισε με 100-80, φαίνεται να έμεινε από… καύσιμα! Την Τρίτη ταξίδεψε στο Μιλάνο, για τον εξ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστικής, και σκόραρε σχεδόν τους μισούς πόντους από το προηγούμενο ματς. Μετά από μια κακή εμφάνιση, ηττήθηκε με 75-55 από την Αρμάνι και μάλιστα είδε το Λάμερς να τραυματίζεται. Ο σέντερ των Γερμανών προστέθηκε στη λίστα με τους τραυματίες, στην οποία προϋπήρχαν οι Έρικσον και Φοντέκιο.

Στην αποψινή αναμέτρηση υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτό είναι οι γηπεδούχοι. Άλλωστε στην έδρα τους έχουν ηττηθεί μόνο από την Μπαρτσελόνα. Η Άλμπα έχει σημαντικές απουσίες που θα την επηρεάσουν στο επιθετικό κομμάτι.


Combo 

19:00 Ζενίτ (-1,5) – Φενέρμπαχτσε: 1 & under 163,5 (1.86)


Μονό (Tipster’s League

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: 1 (-4,5) & Ολυμπιακός over 67,5 (2.00)


Combo 

22:00 Βαλένθια – Άλμπα Βερολίνου: 1 (-4,5) & Άλμπα under 81,5 (1.80)


Μιλούν οι έδρες στη Euroleague Combo ρίσκου Μιλούν οι έδρες στη Euroleague Μιλούν οι έδρες στη Euroleague

22:00 Βαλένθια (-14,5) – Άλμπα Βερολίνου: 1 (2.70)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις