Η παράδοση δείχνει… χαμηλά

Η παράδοση δείχνει... χαμηλά

Τελείωσαν οι αγώνες των προημιτελικών της Apertura και από σήμερα το βράδυ ξεκινάει η επόμενη φάση. Παρά το γεγονός ότι δεν πήγαμε ταμείο όσες φορές θα θέλαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, με παρηγορεί το γεγονός ότι οι αναλύσεις μας ήταν σωστές και οι αγώνες εξελίχθηκαν όπως είχαμε προβλέψει.

Τσίβας Γουαδαλαχάρα – Κλαμπ Λεόν

Είχε την τύχη με το μέρος της η Τσίβας στα ματς με την Αμέρικα και κατάφερε να πάρει την πρόκριση με δύο νίκες. Παρά το γεγονός ότι η αντίπαλός της είχε την κατοχή και ήταν αυτή που δημιούργησε τις περισσότερες και πιο επικίνδυνες φάσεις, η Τσίβας ήταν αρκετά τυχερή καθώς οι επιθετικοί της Αμέρικα ήταν άστοχοι. Αξίζει να αναφερθεί πως και τα τρία γκολ της Τσίβας ήρθαν με σουτ εκτός περιοχής και όχι από κλασικές ευκαιρίες, τις οποίες δυσκολευόταν να δημιουργήσει.

Η Λεόν, από την άλλη πλευρά, ήταν κυρίαρχη και στα δύο παιχνίδια και δικαίως βρίσκεται εδώ και θεωρείται το φαβορί του τίτλου. Ειδικότερα, στον επαναληπτικό είχε κλειδώσει την πρόκριση από το 30’, όταν βρέθηκε να προηγείται με 2-0 (ακόμα και με 2-1 προκρινόταν). Μετά από το 2ο γκολ, αν και δε σταμάτησε να προσπαθεί για το 3ο, ο ρυθμός είχε πέσει. Τελικά το ματς τελείωσε με αυτό το σκορ και τη Λεόν να ανατρέπει εύκολα το εις βάρος της αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Σχετικά με το σημερινό ματς, όμως, κάποια δεδομένα θα αλλάξουν. Η Τσίβας αναμένει μία μεγάλη επιστροφή, αυτήν του Χοσέ Μασίας. Ο νεαρός επιθετικός, για τον οποίο είχε γραφτεί ότι είχαν ενδιαφερθεί αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, μετά από 1 μήνα απουσίας λόγω μυϊκών τραυματισμών επέστρεψε στις προπονήσεις και πιθανολογείται ότι θα παίξει, ακόμα κι ως αλλαγή. Ο Χεσούς Αγκούλο επίσης μπορεί να αγωνιστεί αν και ακόμα είναι αμφίβολος, όπως και ο Βέγκα, ο οποίος έμεινε στον πάγκο με την Αμέρικα.

Πιστεύω πως η Τσίβας δε θα κατέβει με το ίδιο πάθος που κατέβηκε με την Αμέρικα, αλλά η ψυχολογία είναι σίγουρα με το μέρος της. Δε νομίζω, όμως, ότι είναι στο ίδιο επίπεδο με τη Λεόν. Οι φιλοξενούμενοι έχουν το πλεονέκτημα του επαναληπτικού στην έδρα τους, ενώ και στους ημιτελικούς ισχύει ότι κριτήριο, μετά τα εκτός έδρας γκολ, είναι η κατάταξη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως η Λεόν θα έχει τον πρώτο λόγο στον αγώνα, αλλά η αδυναμία της να μετατρέπει τις φάσεις σε γκολ, συνδυαστικά με το γεγονός πως η άμυνα της Τσίβας είναι καλύτερη από αυτήν της Πουέμπλα, με κάνουν να γλυκοκοιτάω το under (1.80). Άλλωστε και η άμυνα της Λεόν είναι αρκετά καλύτερη από αυτήν της Αμέρικα. Ακόμα, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, το under επιβεβαιώνεται συχνά στα πρώτα ματς των ημιτελικών, καθώς οι ομάδες παίζουν πιο συντηρητικά. Αν κάποιος θέλει να ρισκάρει και να παίξει σημείο, νομίζω πως η ισοπαλία είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Στα πλαίσια του φετινού πρωταθλήματος, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στην πρώτη αγωνιστική στην έδρα της Τσίβας, σε ένα ματς χωρίς γκολ. Δεν είχαν παίξει για μήνες επίσημο παιχνίδι (λόγω COVID-19 είχε σταματήσει το Clausura από τα μέσα Μαρτίου) και δε νομίζω ότι αξίζει να αναφερθούμε παραπάνω στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Γενικότερα όμως, στους τελευταίους 10 αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ τους, οι 8 έληξαν under.


Μονό (Tipsters League) Η παράδοση δείχνει... χαμηλά Η παράδοση δείχνει... χαμηλά

05:05 Τσίβας Γουαδαλαχάρα – Κλαμπ Λεόν: Under 2,5 (1.80)


Μονό ρίσκου Η παράδοση δείχνει... χαμηλά Η παράδοση δείχνει... χαμηλά

05:05 Τσίβας Γουαδαλαχάρα – Κλαμπ Λεόν: Χ (3.30)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις