Ανάλυση: Πώς επιστρέφουν οι Άγγλοι στα γήπεδα από 2/12!

Ανάλυση: Πώς επιστρέφουν οι Άγγλοι στα γήπεδα από 2/12!

Ήταν 5 Μαρτίου του 2020 όταν η Μ. Βρετανία ανακοίνωνε την ύπαρξη 29 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού κι έμπαινε κι εκείνη στην πιο άσχημη ατραπό της σύγχρονης ιστορίας που δεν είχε διέξοδο, φως αλλά ένα ατέρμονο σκοτάδι από το οποίο προσπαθεί κατ’ επίφαση να γλυτώσει με διαρκή lockdown κατά τα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών: Ένα ως το καλοκαίρι με την ακύρωση όλων των κατηγοριών του EFL (ακόμα ουρλιάζουν οι Τρανμίρ και Πίτερμπορο για την μη άνοδό τους) ενώ η Πρέμιερ ολοκληρώθηκε περιπετειωδώς με την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, και ένα τον Νοέμβριο που λήγει 02/12. Όλα αυτά τελέσθηκαν με τον κόσμο στο σπίτι του, στην καλύτερη περίπτωση μέσω video wall.

Πλέον, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, αν είναι έτσι όπως διατείνονται οι Βρετανοί με προεξάρχοντες την κυβέρνηση Τζόνσον και τις διοργανώτριες αρχές EPL και EFL. Η Βρετανία αίρει τα μέτρα της καραντίνας στις 02/12, ημερομηνία-ορόσημο για την επιστροφή της κατ’ επίφαση κανονικότητας, αν και αρκετά αλλοιωμένης από τα συνήθη πρότυπα.

Κόσμος στα αγγλικά γήπεδα

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η απόφαση για επιστροφή του κόσμο στα γήπεδα, ενός κόσμου που δεν σταμάτησε τα πάρτι, τις συνεστιάσεις, τις εκδηλώσεις και λοιπά events. Ο Τζόνσον επιμένει ότι το σχέδιο που από κοινού εκπόνησε με το EPL & EFL είναι οργανωμένο και σχεδιασμένο τόσο σωστά που τα 3 του επίπεδα αποκλείουν τυχόν προβλήματα. Είναι όμως γεγονός πως, αν δεν μεσολαβούσαν πιέσεις παραγόντων, επιστολές ιδιοκτητών (βλ. ιδιοκτήτρια της Πορτ Βέιλ) οπαδών και χορηγών δεν θα γινόταν καμία συζήτηση. Η επιστροφή του κόσμου θα γίνει βάσει 3 επιπέδων επικινδυνότητας και όσο πιο πολύ πλησιάζει μια περιοχή στο επίπεδο 3 τόσο περισσότερο η ομάδα που εδρεύει εκεί θα στερείται τον κόσμο της. Ας τα δούμε αναλυτικά:

Τα επίπεδα επικινδυνότητας, οι ʺ κώδικες συμπεριφοράς φιλάθλου ʺ και ο έλεγχος υγείας 72 ωρών

  • Επίπεδο 1: Χαμηλή επικινδυνότητα – Ως 4000 θεατές
  • Επίπεδο 2: Μέτρια επικινδυνότητα – Ως 2000 θεατές.
  • Επίπεδο 3: Υψηλή επικινδυνότητα –  0 θεατές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σχεδόν όλες οι ομάδες θα δώσουν προτεραιότητα σε φιλάθλους που πήραν μέρος σε προ ημερών σχετικές ψηφοφορίες περί του θέματος και σε αγοραστές εισιτηρίων αλλά και κατόχων διαρκείας. Οπωσδήποτε θα πρέπει οι θεατές να έχουν επιβεβαιώσει την κατοχή εισιτηρίου ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων καθιερώνει  ʺ κώδικα συμπεριφοράς φιλάθλου ʺ και έλεγχο υγείας 72 ωρών πριν τον εκάστοτε αγώνα. Εννοείται πως θα υπάρχουν αντισηπτικά σε εισόδους κάθε θύρας και στην γενική είσοδο του εκάστοτε σταδίου, απόσταση ενός μέτρου ανά φίλαθλο στις κερκίδες, οι φίλαθλοι θα εισέρχονται από μία είσοδο και θα εξέρχονται από διαφορετική ενώ θα πρέπει να παρίστανται συγκεκριμένη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Τέλος, θα απαγορεύονται συγκεκριμένα ποτά και τρόφιμα.

Κάποιες ομάδες (βλ. Λίβερπουλ και Γουότφορντ) θα δεχθούν φιλάθλους εγγεγραμμένους από το 2018-19 ενώ άλλες (βλ. Κέμπριτζ) θα στείλουν ηλεκτρονικά τα εισιτήρια στους φιλάθλους. Άλλες πάλι θα δώσουν πιλοτικά τεστ 1000 οπαδών, όπως η Μπόρνμουθ στις 12/02 και η Λούτον στις 02/12. Αρχή θα δοθεί στο ματς της Άρσεναλ με την Ραπίντ Βιέννης για το Europa League.

Τα επίπεδα θα ελέγχονται ανά δύο εβδομάδες, τα τεστς θα συνεχιστούν ενώ ανοικτά πλέον θα είναι και τα γυμναστήρια αλλά και λοιποί χώροι άθλησης και εκδηλώσεων. Το μέχρι πρότινος πρόβλημα του Λονδίνου και Μάντσεστερ λόγω πολλών κρουσμάτων, φαίνεται πως λύθηκε κι έτσι οι αντίστοιχες ομάδες που εδρεύουν εκεί θα’ χουν τη δυνατότητα ούσες στο επίπεδο 2 να δεχθούν από 2000 φιλάθλους. Το σκηνικό διαμορφώνεται ως εξής:

ΟΜΑΔΑΕΠΙΠΕΔΟΘΕΑΤΕΣ
Άρσεναλ22000
Άστον Βίλα30
Γουέστ Μπρομ22000
Γουέστ Χαμ 22000
Γουλβς30
Έβερτον 22000
Κρίσταλ Πάλας22000
Λέστερ30
Λίβερπουλ22000
Λιντς30
Μάνστεστερ Γ.22000
Μάνστεστερ Σ.22000
Μπέρνλι30
Μπράιτον22000
Νιούκαστλ30
Σαουθάμπτον22000
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ30
Τότεναμ22000
Τσέλσι22000
Φούλαμ 22000

Ανάλυση: Πώς επιστρέφουν οι Άγγλοι στα γήπεδα από 2/12! Σημείωση: Αφενός, σας συμβουλεύουμε να αποθηκεύσετε το εν λόγω άρθρο, που σίγουρα θα μας απασχολήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αφετέρου να το παρακολουθείτε ανά εβδομάδα, γιατί τα δεδομένα θα αλλάζουν. Ήδη βάζουμε έναν αστερίσκο σε όσες ομάδες ανήκουν στο επίπεδο 3, αφού η πρόθεση των Βρετανικών αρχών είναι να δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε ομάδα να δεχθεί φιλάθλους. Επιπλέον, απουσιάζουν λόγω οικονομίας χώρου οι ομάδες της Championship και του EFL. Ενημερώνουμε, πως καμία ως τώρα από την Championsip δεν βρίσκεται στο επίπεδο 1 και πως το μεγάλο ποσοστό κινείται στο επισφαλές επίπεδο 2 ενώ οι ομάδες του EFL κινούνται στο επίπεδο 3 με τις ομάδες του Μπέρμιγχαμ να έχουν προς ώρας σοβαρό πρόβλημα με τα κρούσματα. Όλα αυτά οφείλετε να τα συνυπολογίσετε κατά το όποιο ποντάρισμά σας, αφού ο κορωνοϊός ορίζει τα πάντα. Όπως και να’ χει, εδώ θα είμαστε με το καλό, να σας ενημερώνουμε για όλα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις