Και ξαφνικά εγένετο ντέρμπι

Και ξαφνικά εγένετο ντέρμπι

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού Κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω και σήμερα όλους και όλες καλά. Καινούργια εβδομάδα ανατέλλει, καινούργιος μήνας προ των πυλών, με τον ερχομό του Δεκέμβρη να φέρνει μαζί του καλά και κακά νέα.

Το καλό νέο λοιπόν είναι, ότι βαδίζουμε ολοταχώς στο τέλος μιας χρονιάς, την οποία σίγουρα δεν θα θέλει να θυμάται κανείς. Το κακό νέο είναι, ότι ακόμα και αυτός ο τελευταίος μήνας της, ο παραδοσιακά γιορτινός και εύθυμος, θα είναι τελείως διαφορετικός και σίγουρα πρωτόγνωρος για όλους μας.

Ας είναι, προσωπικά το έχω πάρει απόφαση, ότι δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα από όλη αυτή την ιστορία της πανδημίας, οπότε ας είναι καλά το ποδοσφαιράκι και η ωραία συντροφιά του και κάποια στιγμή ευελπιστώ να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Απολογισμός

Το κακό προαίσθημα που είχα γράφοντας τη τελευταία στήλη επιβεβαιώθηκε με την αστοχία της δυάδας, η οποία δεν πέρασε ποτέ. Τα ματς ήταν περίεργα, η αναζήτηση ευκαιριών δεν έβγαζε κάτι καλό, οπότε προτίμησα να απέχω και με πρόταση για το πίνακα στη Tipster’s league.

Και οι δύο ομάδες της Αυστραλίας δεν κατάφεραν να σκοράρουν στους αγώνες τους, αν και βάσει εικόνας, είχαν αρκετές ευκαιρίες να βρουν δίχτυα και να μας χαρίσουν το ζητούμενο αμφίτερμα στις επιλογές της δυάδας.

Μάχη αουτσάιντερ

Και σήμερα θα ταξιδέψουμε στο Κατάρ καθώς πλέον μπαίνουμε στη τελική ευθεία της φάσης των ομίλων, με τις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές ημέρες να καθορίζουν τις ομάδες που θα πάρουν τα εισιτήρια για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ήδη κάποιες ομάδες έχουν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης και το μόνο που μένει σε εκκρεμότητα είναι η τελική τους κατάταξη στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ από τους 15 συνολικά συμμετέχοντες μόνο η Περθ Γκλόρι και η Σίδνεϊ έχουν αποκλειστεί οριστικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Σήμερα λοιπόν, διεξάγονται 4 ματς στη Ντόχα, με μόνο το ένα εξ αυτών να απασχολεί τη στήλη. Νωρίς το μεσημέρι η Γκοουάν υποδέχεται τη Σεούλ, με τους Κινέζους να είναι ήδη στην επόμενη φάση, αφού έχουν το απόλυτο των νικών και τους Κορεάτες να καίγονται για βαθμό ή βαθμούς, αφού σε περίπτωση ήττας τους, οι έτεροι διεκδικητές Τσιανγκράι και Βίκτορι μπορούν να τους φτάσουν στη δεύτερη θέση.

Δεν θα ασχοληθώ όμως με το συγκεκριμένο ματς, αφού δεν ρισκάρω πρόβλεψη, μη γνωρίζοντας τις προθέσεις του Ζενεζιό ως προς τη κατάρτιση της 11αδας και αν έχει σκοπό ένα εκτεταμένο ροτέισον εν όψει της συνέχειας. Οι Κινέζοι έχουν 12 βαθμούς, έχουν περάσει, και ουσιαστικά πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να χάσουν τη πρωτιά του ομίλου.

Η παρθενική νίκη στη διοργάνωση της Τσιανγκράι επί της Σεούλ ήταν αυτή που έβαλε φωτιά στον όμιλο, με τους Ταϊλανδούς και τους Αυστραλούς της Μελβούρνης να έχουν πλέον την ευκαιρία να ορίσουν τη τύχη τους και να είναι αυτοί που θα πάρουν το δεύτερο εισιτήριο για τα προημιτελικά. Έτσι σήμερα στις 15:00 οι δύο τους θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με το νικητή, να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση και τον ηττημένο να αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού.

Οι Ταϊλανδοί έκαναν τη μεγάλη έκπληξη λοιπόν πριν λίγες μέρες και πέτυχαν τη πρώτη νίκη στην ιστορία τους στο θεσμό, νικώντας τη Σεούλ με 2-1. Μετά το πρώτο ματς στη Ντόχα και το βαρύ 5-0 απέναντι στον ίδιο αντίπαλο, κανένας δεν θα περίμενε, ότι η Σταχτοπούτα της διοργάνωσης, Τσιανγκράι, θα διεκδικούσε κάτι καλύτερο στο θεσμό. Παρ’ όλα αυτά, έβγαλε αντίδραση στη δεύτερή της αναμέτρηση επί καταριανού εδάφους, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την υπεροψία της Σεούλ και χτυπώντας με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς της στις αντεπιθέσεις πέτυχε μια ιστορική νίκη.

Κλειδί στην απόδοση της πρωταθλήτριας Ταϊλάνδης η επιστροφή στην αρχική 11αδα μετά από τραυματισμό του Βραζιλιάνου Μπιλ, ο οποίος μάλιστα σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας, όντας το σημείο αναφοράς της ομάδας, από την αρχή της σεζόν με τα 10 γκολ του σε πρωτάθλημα και εσχάτως στο Champions League. Επίσης πολύ σημαντική επιστροφή του πολύπειρου μέσου της Πόμκιου, επίσης από τραυματισμό, παίκτη που με τις επελάσεις του αποτελεί μόνιμο κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι της Μελβούρνης μετά τα δύο παιχνίδια εναντίον της Γκοουάν, επιβεβαίωσαν το ρόλο του αουτσάιντερ, αφού δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κοντράρουν τους ανώτερους Κινέζους. Η ομάδα βρίσκεται ακόμα στην αρχή της σεζόν, η απαραίτητη χημεία μεταξύ των παικτών δεν υφίσταται, με τα νέα πρόσωπα στην ομάδα να χρειάζονται χρόνο και παιχνίδια για να δέσουν με τους υπόλοιπους.

Μπορεί στο τελευταίο χρονικά ματς να μην κατάφερε καν να σκοράρει, αλλά έδειξε σαφώς καλύτερη εικόνα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου και πλέον μετά την ήττα της Σεούλ αναπτέρωσε και τις ελπίδες της για πρόκριση. Υπενθυμίζω, ότι στο πρώτο ματς εναντίον της σημερινής της αντιπάλου προ πανδημίας, είχε καταφέρει να πάρει και τη νίκη με 1-0. Ο νέος κόουτς της Μπρέμπνερ έχει στην αποστολή συνολικά 9 καινούργια πρόσωπα δημιουργώντας ένα σύνολο έμπειρων και νέων παικτών με τους Άγγλους Μακ Μάναμαν και Μπάτερφιελντ να είναι οι πιο δυνατές της προσθήκες.

Εάν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά και δεν έχουμε καμία ομορφιά στο άλλο ματς του ομίλου νωρίτερα, το πιθανότερο σενάριο θα θέλει τους δύο αντιπάλους να είναι σε απόσταση νίκης από τη μέχρι στιγμής δεύτερη Σεούλ. Δύσκολα βλέπω να παίρνουν κάτι από το ματς οι Κορεάτες ακόμα και απέναντι σε μια χαλαρή Γκοουάν. Θεωρώ λοιπόν, ότι και οι δύο θα μπούνε δυνατά για να διεκδικήσουν τους 3 βαθμούς της νίκης. Με δεδομένο ότι άμυνα δεν παίζει καμία εκ των δύο θεωρώ ότι το ματς θα έχει γκολ και μάλιστα εκατέρωθεν.

Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη παρθενική τους νίκη οι Ταϊλανδοί θα κυνηγήσουν και δεύτερη συνεχόμενη νίκη, ενώ οι Αυστραλοί θέλοντας να πιστοποιήσουν την αγωνιστική τους άνοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι έχουν την ευκαιρία απέναντι σε ένα αντίπαλο που είναι στα μέτρα τους, να αποδείξουν, ότι δεν έφτασαν στο Κατάρ για τουρισμό, διεκδικώντας στα ίσια τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης που τους αναλογούν.

Με την ισοπαλία λοιπόν να μην βολεύει καμία εκ των δύο, θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει νικητής στο ματς, αλλά δεν θέλω να σας σπρώξω προς δεξιά ή αριστερά, αν και έχω άποψη. Θα ποντάρω εκ του ασφαλούς και απλά θα αγοράσω το συνδυασμό αμφιτέρματος και όβερ που προσφέρεται άνω του διπλασιασμού, καλύπτει αρκετά σενάρια και προσωπικά το περίμενα σαφώς πιο χαμηλά.


Και ξαφνικά εγένετο ντέρμπιΜονό (Tipster’s LeagueΚαι ξαφνικά εγένετο ντέρμπιΚαι ξαφνικά εγένετο ντέρμπι

15:00 Τσιανγκράι Γιουνάιτεντ – Μέλμπουρν Βίκτορι: G/G  & over 2,5 (2.10)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipster’s League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις