Τα όνειρα ενός 8χρονου

Τα όνειρα ενός 8χρονου

Τον Ιούνιο του μακρινού 1986, το ποδόσφαιρο «φώλιασε» μέσα μου. Στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, όσο πάλευα με «Κάστρα και Πολιορκητές» έριχνα κλεφτές ματιές στην οθόνη που χάζευε ο κυρ Βασίλης. Θυμάμαι σαν χθες τον ενθουσιασμό του για το 6-0 της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ουγγαρίας αλλά και τα πανηγύρια για τη νίκη της – τρομερής στον όμιλο – Δανίας επί της Δ. Γερμανίας σε μια διοργάνωση που λάμβανε χώρα στο εξωτικό – στα αυτιά μου – Μεξικό.

Πιο πολύ όμως, θυμάμαι την περιγραφή του για έναν μικρόσωμο αλλά θαυματουργό Αργεντινό που τα ‘χε βάλει με την Αγγλία, αργότερα με όλο το Βέλγιο και στο τέλος της διαδρομής με τη Γερμανία.

Τα όνειρα ενός 8χρονουΠολλά χρόνια αργότερα, διάβασα για την κόντρα του Αργεντινού, που είχε γίνει πλέον σταρ, με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας («βάρβαρο να αγωνιζόμαστε μεσημέρι για να παρακολουθούν τα ματς οι Ευρωπαίοι»). Αργότερα, έμαθα για τον αντίκτυπο που είχε στη Νάπολι και όσο περνούσε ο χρόνος έμαθα και τα ψεγάδια του.

Τα ψεγάδια του ήταν τελικά αυτά που τον καθιέρωσαν στις συνειδήσεις όλων μας. Θεοί με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, θα μάθαινα στον Όμηρο και στο γυμνάσιο. Το είχα μάθει όμως από το 1986!

Το ποδόσφαιρο είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε πλέον από την παιδική ηλικία μας. Οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις δεν ξεφτίζουν με το χρόνο, ενίοτε μάλιστα γιγαντώνονται. Το απόγευμα της Τετάρτης τα τηλεφωνήματα φίλων και γνωστών είχαν κοινό παρανομαστή τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο ένας δικηγόρος, ο άλλος καθηγητής, ο άλλος ηλεκτρολόγος. Ένας Παναθηναϊκός, ένας Ολυμπιακός και ο άλλος ΑΕΚτζής. Άπαντες 42 ετών. Άπαντες παιδιά, που κάποτε ονειρευτήκαμε με τον Ντιέγκο.

Απολογούμαι για το… ιντερμέτζο, αλλά οι αναμνήσεις μάς καθορίζουν και μεγαλώνουμε μαζί τους.

Στα δικά μας, κοντράρω την χωρίς διπλό φέτος Τσβόλε στο Φένλο. Με μόλις μια νίκη και χωρίς τους βασικούς επιθετικούς, το σετ κρίνεται υπερβολικό και έτσι η αξία είναι στο 1Χ. Λογικό και το διπλό της Γκενκ στο Μουσκρόν. Οι ”Λίμπουρχερς” διάγουν τις καλύτερες ημέρες της σεζόν (πέντε κολλητές νίκες), οι γηπεδούχοι μόλις την Τετάρτη πανηγύρισαν το πρώτο φετινό τρίποντο και το διπλό έχει τύχη. Καλή συνέχεια και καλές επιλογές.


Τα όνειρα ενός 8χρονου Μονό Τα όνειρα ενός 8χρονου Τα όνειρα ενός 8χρονου

19:30 Μουσκρόν – Γκενκ: 2 & over 1,5 (2.40)


Τα όνειρα ενός 8χρονου Μονό (Tipster’s League) Τα όνειρα ενός 8χρονου Τα όνειρα ενός 8χρονου

22:00 Φένλο – Τσβόλε: 1 +0,25 ΑΗ (1.87)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις