Αφιερώματα στον Μαραντόνα από Cosmote TV και Nova

Αφιερώματα στον Μαραντόνα από Cosmote TV και Nova

Με την προβολή του κορυφαίου ντοκιμαντέρ «Ντιέγκο Μαραντόνα» από τον οσκαρικό ντοκιμαντερίστα Ασίφ Καπάντια (Senna, Amy), τιμά η Cosmote TV τη μνήμη του Αργεντίνου θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Με αφετηρία την άφιξη του Ντιέγκο Μαραντόνα στον ιταλικό νότο τον Ιούλιο του 1984, το ντοκιμαντέρ καταγράφει την πορεία του ως παίκτη της Νάπολης, σε μία από τις ακριβότερες μεταγραφές της εποχής (7.560.000 ευρώ). Για τα επτά χρόνια που ακολούθησαν (1984-1991), η ομάδα του διέγραψε μία από τις πιο επιτυχημένες πορείες της ιστορίας της: κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, έγινε η πρώτη εκπρόσωπος του νότου που έκανε το νταμπλ, ενώ «σήκωσε» και το UEFA Cup.

Μέσα από αδημοσίευτο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με τον ίδιο, μέλη της οικογένειάς του, αλλά και άλλους μεγάλους παίκτες του ποδοσφαίρου, όπως ο Βραζιλιάνος θρύλος, Πελέ, σκιαγραφείται το πορτρέτο του «Ντιεγκίτο», από την άνοδο έως την πτώση του, που ξεκίνησε όταν βρέθηκε θετικός με κοκαΐνη σε ντόπινγκ τεστ. Μέσα από την ταραχώδη ζωή του διάσημου Αργεντίνου, τίθεται στο μικροσκόπιο και η σχέση ποδοσφαίρου και διαφθοράς.

Το ντοκιμαντέρ, που έκανε παγκόσμια κινηματογραφική πρεμιέρα στο 72ο Φεστιβάλ Καννών το 2019, θα κάνει δύο προβολές στο cosmote sport 3HD, την Παρασκευή 27/11 (23.30) και την Κυριακή 29/11 (14.10), ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για δωρεάν θέαση στον on demand κατάλογο Cosmote TV Plus.

Και τα κανάλια Novasports αποχαιρετούν τον θρύλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, με τον ελάχιστο τρόπο, προβάλλοντας κάποιες από τις μοναδικές στιγμές της μυθικής του καριέρας μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ Sports Icons.

Ο θάνατος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει συγκλονίσει την ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον πλανήτη και τα κορυφαία αθλητικά κανάλια της χώρας, θα προβάλλουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στις 19:00, από το Novasports1HD το επεισόδιο της σειράς «Football Greatest Stage» που αναφέρεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 και στις 19:30 το επεισόδιο «Dream Teams» και στον ποδοσφαιριστή που συνδέθηκε το όνομα του όσο κανενός άλλου με την Αργεντινή.

Τα παραπάνω επεισόδια θα προβληθούν σε επανάληψη την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 12:00 και 12:30 αντίστοιχα ενώ στις 13:00 θα μεταδοθεί το επεισόδιο της σειράς National Icons με τη μονομαχία των μύθων του ποδοσφαίρου στην Αργεντινή.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις