Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛ

Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛ

Όπως έγραψα την περασμένη φορά περί προπονητών, επόμενος σταθμός για το Σοφρώνη Αυγουστή από το απόγευμα της Τρίτης είναι η ΑΕΚ Λάρνακας. Μετά την ήττα της Κυριακής κόντρα στον Απόλλωνα του Γιάννη Πετράκη, η διοίκηση της ΑΕΚ προχώρησε σε λύση της συνεργασίας της με τον Ισπανό τεχνικό Καρίγιο.

Τεράστιας σημασίας διπλό για τον Ολυμπιακό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ το περασμένο Σάββατο, που εδραιώνει τη θέση του στην πρώτη 6άδα για τα καλά. Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό για τον ΑΠΟΕΛ, αφού έδειξε ότι δε μπορεί, όχι να κερδίσει, αλλά ακόμα και να δημιουργήσει φάσεις. Ο ΜακΚάρθι φαίνεται να μην μπορεί να αλλάξει την εικόνα των «γαλαζοκιτρίνων» στο άμεσο μέλλον.

Η Νέα Σαλαμίνα κατάφερε, μετά από τα όσα πέρασε με κορωνοϊό, να πάρει το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι σε μια Ομόνοια που συνεχίζει να προβληματίζει. Οι Βαρωσιώτες δεν έπαιξαν φοβερή μπάλα, όμως στάθηκαν καλά αμυντικά και με δύο υποδειγματικές αντεπιθέσεις κατάφεραν να πάρουν το ματς με 2-1. Η Ομόνοια δημιούργησε 13 τελικές προσπάθειες και είχε 71% κατοχή, όμως της έλειπε το γκολ. Το πρόβλημά της στο σκοραρισμα την έχει καθηλώσει στην 5η θέση με 16 βαθμούς.

Αυτή τη βδομάδα η στήλη μας θα ασχοληθεί με δύο παιχνίδια που μου κίνησαν το ενδιαφέρον.

Ολυμπιακός – Καρμιώτισσα

Ο Ολυμπιακός του Κώστα Σεραφείμ πήρε με σχετική ευκολία το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, και πλέον εδραιώνεται στην πρώτη 6άδα. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει κάθε εβδομάδα να εκπλήσσει ευχάριστα με την συγκομιδή του, αλλά κυρίως με την απόδοση που έχει η ομάδα. Το σοκ με την αλλαγή προπονητή δεν ήταν τόσο μεγάλο. Προσπαθούν να κρατήσουν τους ποδοσφαιριστές στο σημείο που ήταν πριν την αποχώρηση του Ελλαδίτη τεχνικού. Όσον αφορά τον αγώνα της Παρασκευής, ο Κωστας Σεραφείμ είπε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ. Αγωνιστικά τώρα, ο Ψάλτης θα είναι εκτός αφού αποκόμισε μυϊκό πρόβλημα στο ματς του ΓΣΠ, Σαρφό και Φαν Χέσελ είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ η περίπτωση Σαμπίνια θα αξιολογηθεί την Πέμπτη.

Η Καρμιώτισσα δεν κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο του Εθνικού Άχνας (1-1). Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η Καρμιώτισσα ήταν ανώτερη. Παρόλα αυτά ο Εθνικός μπαλάνσαρε το παιχνίδι στο 2ο μέρος. Οι Πολεμιδιότες μπορεί να είναι μικρή ομάδα αλλά η βαθμολογική συγκομιδή που έχουν μέχρι τώρα δείχνει ότι είναι η πιο σταθερή ομάδα με βάση τους αριθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ήττα από την Πάφο δεν έχασαν από Απόλλωνα, Ανόρθωση και Εθνικό. Στα αγωνιστικά τώρα, θα μείνει εκτός μόνο ο τιμωρημένος Μπαράνοφ.

Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ

Οι παίκτες των «κυανέρυθρων» ήξεραν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο αντίπαλο όπως είναι η Ομόνοια. Οι παίκτες έκαναν υπερπροσπάθεια παρόλο που δέχτηκαν αρκετή πίεση. Ο Βάγκνερ, που αποκτήθηκε ως βασικό φορ, ήταν αυτό που έλειψε πιο πολύ στη Νέα Σαλαμίνα. Είναι εξαιρετικά δύσκολη βδομάδα αφού είχε να αντιμετωπίσει την Τετάρτη τον Ερμή σε παιχνίδι κυπέλλου όπου κέρδισε με 2-1 και το Σάββατο θα αγωνιστεί κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες, η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση αφού βρίσκεται μόλις στη 12η θέση με 8 βαθμούς. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κίνητρο να παλεύουν και να αγωνίζονται γιατί κανένας δεν έχει σίγουρη θέση στην ενδεκάδα.

Σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο ΑΠΟΕΛ. Κατάφερε μετά από σχεδόν 2 μήνες να κερδίσει και το έκανε νικώντας με 2-0 τη Δόξα την Τετάρτη σε εξ’ αναβολής αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, αλλά ισορρόπησε στο 20λεπτο. Οι διοικούντες τον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και προσπαθούν να αλλάξουν την εις βάρος τους κατάσταση. Δεν έχει σημασία εναντίον ποιου αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ. Σημασία έχει η νίκη. Ο Μικ ΜακΚάρθι αναμένεται να μετρήσει τέσσερις βασικότατες απουσίες εν όψει του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα. Oι δύο που δεν θα αγωνιστούν σίγουρα είναι οι Ζοζέ και Ντογκαλά αφού συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό καρτών. Εκτός θα μείνει ο Γουίλερ, ενώ ο Ανουάρ έχει απειροελάχιστες πιθανότητες να προλάβει.


Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛCombo Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛ Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛ

27/11, 19:00 Ολυμπιακός – Καρμιώτισσα: 1Χ & goal/goal (2.20)


Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛΜονό Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛ Ανακάμπτει ο ΑΠΟΕΛ

28/11, 18:30 Νέα Σαλαμίνα – ΑΠΟΕΛ: Goal/goal (1.90)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις