Ώρα 12:00, στην Ντόχα, για το σερί και το 2.40

Ώρα 12:00, στην Ντόχα, για το σερί και το 2.40

Καλημερίζω άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω και σήμερα Κυριακή να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Καραντίνα μεν, χριστουγεννιάτικη διάθεση δε, με τις θυγατέρες και σύζυγο να έχουν στο σημερινό πρόγραμμα τον καθιερωμένο στολισμό του δέντρου, κάτι που σημαίνει, ότι θα πρέπει να αναλάβω τη βρώμικη δουλειά της υπόθεσης, ανεβαίνοντας στο πατάρι, ψάχνοντας τα στολίδια, τα λαμπάκια και το δέντρο, οπότε για να μην πέσει παντόφλα, πάμε γρήγορα να δούμε τι μας επιφυλάσσει και η σημερινή δράση στα γήπεδα της Ντόχα και το ασιατικό Champions League.

Απολογισμός

Το θετικό μας σερί συνεχίζεται, αφού και η τρίτη επιλογή μας από την εν λόγω διοργάνωση, επιβεβαιώθηκε σχετικά άνετα. Η Γκοουάν πήρε το δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμους αγώνες, θέτοντας τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς επιβλήθηκε της Σεούλ με 2-1. Δεν μπορώ να πω ότι έπαιξε και σπουδαία μπάλα, αλλά λίγο η κρισιμότητα του αγώνα, λίγο οι απουσίες της μεσοεπιθετικά, στάθηκαν εμπόδιο για μια πιο πειστική εμφάνιση.

Η Σεούλ το πάλεψε, ίσως να δικαιούταν και κάτι παραπάνω από το ματς, αλλά για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι φέτος επιθετικά απλά δεν μπορεί. Όταν φτάνεις με τόση ευκολία μέχρι την περιοχή του αντιπάλου και δεν ξέρεις πως να τελειώσεις τις φάσεις, δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για θετικό αποτέλεσμα.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον όμιλο, η ίδια και η Βίκτορι της Μελβούρνης θα παλέψουν μεταξύ τους για το δεύτερο εισιτήριο της πρόκρισης, με τη Τσιανγκράι να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή.

Ξεκίνημα και για το φαβορί

4η αγωνιστική ημέρα στην Ντόχα και ο τελευταίος όμιλος επανεκκινεί. Το γκράντε φαβορί της διοργάνωσης και του βαρύτιμου τροπαίου φιλοξενείται στις 12:00 το μεσημέρι από την τυπικά γηπεδούχο Σουγουόν της Νότιας Κορέας.

Ο λόγος για μια από τις πιο εμβληματικές και δημοφιλείς ομάδες της Ασίας, τη Γκουανζού Εβεργκράντε από την Κίνα, η οποία μετά τo 2013 και το 2015 αναζητά φέτος τον τρίτο διεθνή τίτλο της και παράλληλα τον άτυπο τίτλο της καλύτερης ασιατικής ομάδας της τελευταίας δεκαετίας.

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την αρμάδα του Φάμπιο Καναβάρο, αφού το ρόστερ της φιλοξενεί ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε γηγενείς και ξένους παίκτες για τα ασιατικά δεδομένα. Η παροικία των Βραζιλιάνων αποτελεί εγγύηση μεσοεπιθετικά, αφού εδώ και χρόνια ο σύλλογος στηρίζεται στη συγκεκριμένη αγορά, με παικταράδες να έχουν κατά καιρούς φορέσει τη φανέλα της. Τα τελευταία χρόνια πορεύεται με τους Ταλίσκα, Παουλίνιο, Φερναντίνιο και Αλοΐζιο, ενώ διαθέτει στις τάξεις της τους πλέον ταλαντούχους Κινέζους παίκτες με τον Σιχάο Γουέι να θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο της χώρας.

Η μη συμμετοχή της μαλαισιανής Τζοχόρ στον όμιλο έχει κάνει την αποστολή των Κινέζων σαφώς ευκολότερη, αφού θα πρέπει να δώσει διπλά ματς εναντίον μόνο δύο αντιπάλων. Η αποστολή της ομάδας είναι πλήρης πλην του Παουλίνιο, ο οποίος λόγω τραυματισμού θα χάσει το τουρνουά. Σημαντική απώλεια αλλά όχι καθοριστική, αφού ο Καναβάρο διαθέτει πολλές και ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις.

Στο πρωτάθλημα φέτος τα πήγε περίφημα, έφτασε άνετα ως τον τελικό, αλλά εκεί έπεσε θύμα έκπληξης αφού σε διπλούς αγώνες έχασε τον τίτλο από την καταπληκτική Σουνίνγκ. Κακά τα ψέματα ουδείς στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα για την απώλεια του τίτλου αφού η ομάδα έχει στο παλμαρέ της 8 πρωταθλήματα στις τελευταίες 10 σεζόν. Διακαής πόθος παραμένει η διοργάνωση του Champions League και άπαντες στην ομάδα δηλώνουν έτοιμοι για να πετύχουν το στόχο.

Απέναντί της σε αυτή την πρεμιέρα θα βρεθεί άλλη μια παραδοσιακή δύναμη στο θεσμό με τρεις κατακτήσεις και πιο πρόσφατη αυτή το 2018. Η Σουγουόν αποτελεί μια από τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις στη χώρα της και την Ασία, αλλά η φετινή χρονιά κάθε άλλο παρά μεγαλειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί. Σε κανένα χρονικό σημείο δεν μπόρεσε να αποδώσει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα να σώσει την κατηγορία μόλις στις τελευταίες αγωνιστικές της Κ1, καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Μεγάλα θέματα αμυντικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, ακόμα μεγαλύτερα και επιθετικά, αφού ο σταρ και πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης της, Αυστραλός Ταργκάτ, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, μη μπορώντας ουσιαστικά να συνεχίσει τις εκπληκτικές του αποδόσεις από την πρώτη του χρονιά στο σύλλογο, συμπαρασύροντας στη μετριότητα όλη την ομάδα. Ξεκινά τις υποχρεώσεις της σήμερα, έχοντας ήδη δώσει ένα ματς, εντός έδρας με την Κόμπε, στο οποίο ηττήθηκε με 1-0.

Νίκη και ξεκίνημα με το δεξί

Το τόνισα και στο αφιέρωμα πριν λίγες μέρες και θα επιμείνω για άλλη μια φορά. Σε πλήρη φόρμα και αγωνιστική ετοιμότητα δεν υπάρχει αντίπαλος που μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Γκουανζού. Ο όμιλος και η πρόκριση είναι αποκλειστικά στο χέρι της και για να επιτευχθεί ο σκοπός χρειάζονται τουλάχιστον 3 νίκες στα 4 ματς του ομίλου.

Ιδανικότερο αντίπαλο για ένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να διαλέξει στην πρεμιέρα της στον όμιλο, αφού οι αμυντικοί της Σουγουόν υστερούν σε ποιότητα και ταχύτητα, έτσι ώστε να προβληματίσουν τον Ταλίσκα και τη παρέα του.

Πιο πολύ φοβάμαι το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Καναβάρο, αφού όλη τη χρονιά δοκίμασε άπειρα σχήματα και τακτικές. Το ευτύχημα είναι, μετά το χαμένο πρωτάθλημα, ότι δεν τον παίρνει για περαιτέρω πειράματα, οπότε θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα. Βάσει αυτού το διπλό έχει τον πρώτο λόγο αλλά προσφέρεται αναμενόμενα χαμηλά και απόδοση κάτω από 1.70 σε αγώνα Champions League δεν θα πρότεινα σε κανένα.

Με δεδομένη την ανάγκη της Σουγουόν για θετικό αποτέλεσμα δε βλέπω ούτε σήμερα κλειστό παιχνίδι. Πίεση και κατοχή από το πρώτο λεπτό για τους Κινέζους βλέπω, οπότε θα ρισκάρω με το συνδυασμό του διπλού με το over. Μακάρι να βοηθήσουν και οι Κορεάτες με κάποιο γκολ, αλλά ερχόμενοι σε πλήρη φόρμα οι Κινέζοι μπορούν άνετα να το επιβεβαιώσουν και μόνοι τους.


Ώρα 12:00, στην Ντόχα, για το σερί και το 2.40Combo (Tipsters League) Ώρα 12:00, στην Ντόχα, για το σερί και το 2.40 Ώρα 12:00, στην Ντόχα, για το σερί και το 2.40

12:00 Σουγουόν Μπλούγουινγκς – Γκουανζού Εβεργκραντε: 2 & over 2,5 (2.40)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις