Η αξία στο Νησί

Η αξία στο Νησί

Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του koubanezos.gr! Κυριακή σήμερα και όπως είναι λογικό το κουπόνι είναι γεμάτο. Τρεις επιλογές έχει ξεχωρίσει η στήλη του El Jugador.

Φιορεντίνα – Μπενεβέντο

Μετά από μόλις οχτώ βαθμούς στις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος η Φιορεντίνα προχώρησε, όπως αναμενόταν, σε αλλαγή προπονητή. Τη θέση του Τζουσέπε Ιακίνι πήρε ο Τσέζαρε Πραντέλι, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά από δέκα χρόνια. Είθισται σε περιπτώσεις που μία ομάδα ενώ διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές δεν πηγαίνει καλά, όταν προβαίνει σε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία παρατηρείται μία ώθηση στο γκρουπ και τουλάχιστον το πρώτο διάστημα βλέπουμε μία αντίδραση. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Φιορεντίνα.

Οι «βιόλα» μπορεί αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στη 13η θέση της βαθμολογίας με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, στην πραγματικότητα όμως και με βάση το ρόστερ που έχουν ανήκουν σε πιο υψηλά στρώματα του πίνακα. Άμραμπατ, Καστροβίλι και Πούλγκαρ είναι μία πολύ δυνατή τριάδα στο χώρο του κέντρου, Ριμπερί, Καγιεχόν, Κουαμέ, Βλάοβιτς στην επίθεση  έχουν ποιότητα, ενώ ο Μιλένκοβιτς θεωρείται αρκετά ταλαντούχος αμυντικός. Θεωρώ πως τουλάχιστον στην αρχή, ο νέος κόουτς της ομάδας, ο Πραντέλι θα αξιοποιήσει την ποιότητα αυτών των παιχτών και θα πάρει αποτελέσματα.

Σήμερα υποδέχεται τη Μπενεβέντο του Φιλίππο Ιντζάγκι, μία ομάδα αρκετά αφελής ως προς τον τρόπο που αγωνίζεται, καθώς έχει δεχθεί τουλάχιστον τρία τέρματα στα πέντε από τα εφτά φετινά της παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Επιπλέον, απουσιάζει σήμερα και ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ο φορ Καπράρι (τρία γκολ και δύο ασίστ) λόγω τιμωρίας. Περιμένω λοιπόν η Φιορεντίνα με την έλευση και του Πραντέλι να αντιδράσει και να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Άσσος και οβερ 1.5 .

Λιντς – Άρσεναλ

Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα που εντυπωσιάζει με τον τρόπο που αγωνίζεται σε όλες τις αναμετρήσεις της ανεξαρτήτου αντιπάλου, στα τελευταία παιχνίδια δεν κατάφερε να πάρει θετικά αποτελέσματα. Έχει τρείς ήττες σε τέσσερα ματς, στις δύο τελευταίες μάλιστα δέχθηκε από τέσσερα τέρματα. Κοινός παρονομαστής στις δύο πρόσφατες ήττες; Η απουσία του Κάλβιν Φίλιπς από το χώρο του κέντρου. Είναι τόσο κομβικός ο ποδοσφαιριστής αυτός στο πολύ απαιτητικό 4-1-4-1 του Μπιέλσα, όσο ήταν ο Φερναντίνιο στην Σίτι προ διετίας. Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στο αρχικό σχήμα, ενώ βασικός αναμένεται να ξεκινήσει και ο Ραφίνια που αποκτήθηκε από τη Ρεν, παίκτη από τον οποίο η Λιντς περιμένει μεγάλες βοήθειες επιθετικά.

Υποδέχεται την Άρσεναλ που και αυτή δεν διάγει καλό φεγγάρι με τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Μάλιστα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κατά της διάρκεια μιας προπόνησης τσακώθηκαν ο Νταβίντ Λουίζ με τον Θεμπάγιος. Επίσης όσο περίεργο και αν φαίνεται η ομάδα του Αρτέτα έχει πρόβλημα στη δημιουργία καθώς μόλις σε ένα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια κατάφερε να φτιάξει ευκαιρίες για πάνω από ένα γκολ (τα xGoals δηλαδή ήταν μικρότερα από 1). Θεωρώ λοιπόν πως λόγω και της επιστροφής του Φίλιπς η Λιντς σήμερα έχει ένα μικρό προβάδισμα, οπότε πηγαίνω με το 1Χ σε συνδυασμό με over 1,5 τέρματα.

Φούλαμ – Έβερτον

Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα και τις τέσσερις σερί νίκες η Έβερτον έμεινε σε άλλα τόσα παιχνίδια μακριά από το τρίποντο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε τόσο καλή όσο παρουσιάστηκε στην αρχή του πρωταθλήματος, ούτε τόσο κακή όσο δείχνει τις τελευταίες αγωνιστικές. Ο Ιταλός κόουτς μέσα από τις επιλογές που έκανε το καλοκαίρι (Χάμες, Άλαν, Ντουκουρέ και Γκάντφρεϊ) κατάφερε να δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο.

Επιπλέον, από τη στιγμή που ήρθε έχει βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον βασικό φορ της ομάδας, τον Κάλβερτ-Λιούιν, ο οποίος σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο. Ίσως στα τελευταία παιχνίδια να κόστισε η απουσία του Ριτσάρλισον με συνέπεια η ομάδα να μην παρουσιάζεται το ίδιο απειλητική. Σήμερα πάντως αναμένεται να βρίσκεται κανονικά στη βασική ενδεκάδα.

Τα «ζαχαρωτά» ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να αντιμετωπίσουν τη Φούλαμ, η οποία φαίνεται πως ούτε αυτή τη φορά έβαλε μυαλό. Και πάλι η ομάδα, όπως και δύο χρόνια νωρίτερα, όταν και ξαναβρέθηκε στη Premier League, πραγματοποίησε πολλές μεταγραφές κατά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, με αποτέλεσμα να μην έχει βρει ακόμα χημεία και σταθερές ως σύνολο και να έχει μόλις μία νίκη. Θεωρώ, λοιπόν, πως η Έβερτον έχει σήμερα την ευκαιρία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, συνεπώς πηγαίνω με το διπλό στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.


Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over Μονό (Tipster’s League)  Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over

13:30 Φιορεντίνα – Μπενεβέντο: 1 & over 1,5 (1.73)


Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over Δυάδα (απόδοσης 3.28)  Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over

13:30 Φιορεντίνα – Μπενεβέντο: 1 & over 1,5 (1.73)

14:00 Φούλαμ – Έβερτον: 2 (1.90)


Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over Μονό  Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over Από τη Ριζούπολη ως τα μπασκετικά over

18:30 Λιντς – Άρσεναλ: 1X & over 1,5 (2.12)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipster’s League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις