Τηλεοπτική… λύση στην κρίση στη Serie A

Τηλεοπτική… λύση στην κρίση στη Serie A

Η Serie A αποφάσισε ομόφωνα την πώληση μεριδίου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της, σε μία κοινοπραξία έναντι 1,7 δισ. ευρώ, σε μία προσπάθεια να ανορθώσει τα έσοδα των συλλόγων της που έχουν πληγεί από την πανδημία του ιού COVID-19.

Σε σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, οι 20 σύλλογοι του πρωταθλήματος αποδέχτηκαν ομόφωνα την προσφορά των CVC Capital Partners, Advent International και του κρατικού ιταλικού ταμείου FSI, για το 10% των μετοχών μίας νέας «μονάδας» που διαχειρίζεται τα δικαιώματα μετάδοσης του πρωταθλήματος. Η συμφωνία θα φέρει εξωτερικούς επενδυτές σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του ποδοσφαίρου, στο οποίο τα έσοδα μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω των κλειστών γηπέδων και των ραδιοτηλεοπτικών φορέων που μείωσαν τις δαπάνες τους στις συμφωνίες της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η Serie A υστερεί πολύ σε σχέση με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ως προς τα έσοδά της που φτάνουν ετησίως τα 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τη Deloitte.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις