Κινέζικη υπεροχή στην Ντόχα

Κινέζικη υπεροχή στην Ντόχα

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω, να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Όπως σας υποσχεθήκαμε, η στήλη είναι και πάλι παρούσα σήμερα, αφού μετά τη χθεσινή πρεμιέρα στο τουρνουά της ανατολικής Ζώνης του ασιατικού Champions League, σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση και του ομίλου, στον οποίο συμμετέχουν η Σίδνεϊ, οι Μαρίνος της Γιοκοχάμα, η νταμπλούχος Νότιας Κορέας Τζέονμπουκ και η κινεζική Σανγκάη SIPG.

Απολογισμός

Αν λοιπόν η αρχή είναι όντως το ήμισυ του παντός, δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, αφού η πρόταση μας από το εναρκτήριο ματς της διοργάνωσης ανάμεσα στη Περθ και τη Σανγκάη Σένχουα επιβεβαιώθηκε σχετικά άνετα. Τα γράψαμε και κυρίως το διαπιστώσαμε, ότι Αυστραλοί και άμυνα είναι αντίθετες έννοιες, αφού και τα δύο γκολ της κινεζικής ομάδας ήταν προϊόν κακής λειτουργίας της άμυνας και ευγενική χορηγία του τερματοφύλακα της Περθ.

https://twitter.com/Koubanezosgr/status/1329094190752468992

Τι και αν η προσπάθεια της έφερε τη μείωση του σκορ σε 1-2, οι Κινέζοι παίζοντας έξυπνα κράτησαν σχετικά εύκολα το προβάδισμα και εν τέλει κατάφεραν να πάρουν τους 3 απαραίτητους για τη συνέχεια βαθμούς, σπάζοντας έτσι και την αρνητική παράδοση που τους ήθελε να μην έχουν νίκη σε αγώνα του Champions League στις τελευταίες 15 αναμετρήσεις τους.

Κάπως έτσι ο όμιλος αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια για να διαπιστώσουμε εάν η Σανγκάη μπορέσει καταρχήν να σταθεί με τα τόσα αγωνιστικά προβλήματα που έχει και απέναντι στη Τόκυο και την Ουλσάν. Σύμμαχος της ο χρόνος καθώς παίκτες κλειδιά αναμένεται να αποθεραπευτούν από τους τραυματισμούς τους και να ενισχύσουν τη προσπάθεια για πρόκριση στα νοκ άουτ ματς.

Παλιοί γνώριμοι

Σήμερα μεταφερόμαστε σε άλλο ένα γήπεδο στολίδι στη Ντόχα, το «Χαλίφα Στέντιουμ», για να παρακολουθήσουμε και πάλι μια μάχη ανάμεσα σε Αυστραλούς και Κινέζους, αυτή τη φορά τους πρωταθλητές της Σίδνεϊ να υποδέχονται τους Κινέζους από τη Σανγκάη SIPG. Σέντρα στις 12:00 σε ένα πρόωρο τελικό κυρίως για τους Αυστραλούς, οι οποίοι έχουν δώσει ήδη δύο ματς για τον όμιλο, χάνοντας από τους Μαρίνος με 4-0 στη Γιοκοχάμα και φέρνοντας 2-2 στο Σίδνεϊ εναντίον της Τζέονμπουκ.

Πολλά τα προβλήματα για τους μόνιμους πρωταθλητές Αυστραλίας τα τελευταία χρόνια με τον προπονητή της Στίβεν Γκόριτσα να πονοκεφαλιάζει για τη κατάρτιση της καλύτερης πιθανής 11αδας. Καταρχήν απών ο βασικός τερματοφύλακας της Άντριου Ρεντμέιν, ο οποίος θα φτάσει στη Ντόχα μετά το ματς, μένοντας στο Σίδνεϊ για τη γέννηση του παιδιού του. Ο διεθνής αμυντικός και ηγέτης της ομάδας Ράιαν Μακγκόβαν διαγνώστηκε θετικός στο covid-19 και αποκλείστηκε από την αποστολή, ενώ παρελθόν από την επιθετική γραμμή της ομάδας αποτελεί και ο Άνταμ Λα Φροντέ, καθώς πήγε δανεικός στην Ινδία. Ο μέσος της Λουκ Μπρατάν είναι αμφίβολος επίσης λόγω τραυματισμού, ενώ και άλλος ένας παίκτης βαρόμετρο στο κέντρο της ομάδας, ο Άντονυ Κάθερες θα φτάσει κυριολεκτικά τελευταία στιγμή στο Κατάρ λόγω οικογενειακού θέματος και δεν αναμένεται να βοηθήσει στο σημερινό ματς.

Η ομάδα έχει να αγωνιστεί σχεδόν 3 μήνες και φυσικά η προετοιμασία για το τουρνουά ήταν σύντομη με μόλις ένα φιλικό ματς πριν το σημερινό επίσημο ντεμπούτο της. Ο δικός μας Μπαρμπαρούσης μαζί με τον Μίλος Νίνκοβιτς θα σηκώσουν το βάρος της επίθεσης στη προσπάθεια που κάνει για τη πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι που έχει πετύχει μόλις μία φορά, το 2016, στις προηγούμενες 5 φορές που βρέθηκε στους ομίλους του Champions League.

Οι Κινέζοι της Σανγκάης από την άλλη δεν έχουν τόσα πολλά αγωνιστικά προβλήματα να τους απασχολούν, όσο κυρίως θέματα πειθαρχίας και ψυχολογικής ετοιμότητας. Μεγάλη η αποτυχία για την ομάδα του Βίτορ Περέιρα στο πρωτάθλημα Κίνας, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, με την ομάδα να μένει τελικά 4η χάνοντας ακόμα και το εισιτήριο του Champions League από τη Γκοουάν. Όλοι οι σταρ της ομάδας παρόντες στη Ντόχα, εκτός του Αρναούτοβιτς, ο οποίος εξαιτίας των κανονισμών που επιτρέπει τη συμμετοχή στο τουρνουά μόνο τριών ξένων παικτών, δεν προτιμήθηκε. Αντίθετα με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή του διεθνή Αυστραλού μέσου Άαρον Μόουι, ο οποίος θα βρεθεί απέναντι στους συμπατριώτες του, όντας ο MVP της Σανγκάη στους μόλις 2,5 μήνες που βρίσκεται στην ομάδα.

Και ο Όσκαρ και ο Χουλκ είναι πανέτοιμοι αλλά τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι πλέον ψάχνονται για να αποχωρήσουν από την ομάδα και να επιστρέψουν στην Ευρώπη, ενώ και ο προπονητής της φαίνεται να έχει χάσει τα αποδυτήρια με τις φιλοδοξίες μεν του συλλόγου να είναι μεγάλες, αλλά την αγωνιστική διάθεση των παικτών να αποτελεί ερωτηματικό.

Λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα

Οι δύο ομάδες λοιπόν ρίχνονται στη μάχη με σκοπό τη πρόκριση και τη Σανγκάη να έχει μπροστά της 6 αγώνες για να το πετύχει. Οι αποδόσεις δίνουν ξεκάθαρο φαβορί τους Κινέζους και είναι και το φυσιολογικό σενάριο για μια ομάδα που θεωρητικά είναι ανώτερη σε όλους τους τομείς και σε φουλ φόρμα και φυσική κατάσταση, σε αντίθεση με τους Αυστραλούς που εκτός των απουσιών έχουν να διαχειριστούν και την αγωνιστική απραξία. Η παράδοση των μονομαχιών τους είναι πρόσφατη και απόλυτα ισορροπημένη, καθώς αγωνίστηκαν μόλις πέρσυ στα πλαίσια και πάλι των ομίλων, με τα ματς να προσφέρουν δύο χορταστικές ισοπαλίες με 2-2 και 3-3!

Εάν αποφασίσουν Χουλκ και λοιποί να δουν λίγο σοβαρά τη διοργάνωση λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα απέναντι στους Αυστραλούς, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν μπορούν να προσεγγίσουν το ματς προσεκτικά και αμυντικά, αφού νίκη χρειάζονται, εάν θέλουν να έχουν βάσιμες ελπίδες πρόκρισης. Έχοντας νωπές ακόμα τις μνήμες από τα τελευταία παιχνίδια των Κινέζων νομίζω, ότι εάν δεν φοβηθούν οι Αυστραλοί ένα γκολ μπορούν να το βρουν. Από εκεί και πέρα παράσταση νίκης έχει η Σανγκάη, θα τη στηρίξουμε με τη διπλή της ευκαιρία και θα ρισκάρουμε με το ενδεχόμενο να μπουν τουλάχιστον 3 γκολ στο ματς, κάτι που και μόνη της μπορεί να το πετύχει η κινεζική ομάδα, αλλά φυσιολογικά θα συνεισφέρει και η Σίδνεϊ για να επιβεβαιωθεί η πρόταση μας.


Μονό (Tipster’s League)

19/11, 12:00 Σίδνεϊ – Σανγκάη SIPG: X2 & over 2,5 (2.10)

Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipster’s League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις