Πρεμιέρα με 2.10 στο ασιατικό… σεντόνι

Πρεμιέρα με 2.10 στο ασιατικό... σεντόνι

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Μετά χθεσινό αφιέρωμα για το τουρνουά του ασιατικού Champions League, αυτή τη φορά για την ανατολική ζώνη, η στήλη ξεκινά με καθημερινές προτάσεις από την εν λόγω διοργάνωση, αφού όπως αναφέραμε και χθες θα ασχοληθούμε εντατικά, ευελπιστώντας να φτάσουμε ως τις χριστουγεννιάτικες γιορτές με αρκετά ταμεία.

Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, έχουμε παρακολουθήσει εκτενώς κάθε ένα μονομάχο ξεχωριστά εδώ και καιρό, το ρεπορτάζ ανανεώνεται συνεχώς, οπότε πάμε στη μάχη με όλα τα απαραίτητα εφόδια και με μόνο ερωτηματικό την εύνοια της τύχης, η οποία κακά τα ψέματα είναι ο αστάθμητος παράγοντας στη προετοιμασία μας. Θέλω να ελπίζω πως η δουλειά και προεργασία θα μας δικαιώσει, αποφέροντας κέρδη στην κάβα μας και πρόωρα Χριστούγεννα.

Απολογισμός

Το τελευταίο μας ραντεβού, αυτό με τη βόλτα μας για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκά γήπεδα ήταν απόλυτα επιτυχημένο, αφού το Βάλντχοφ επιβλήθηκε πολύ άνετα με 4-1 της Ίνγκολσταντ, χαρίζοντάς μας απόδοση άνω του διπλασιασμού και κάνοντας σεφτέ στα ταμεία, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες και στη δική μας Λίγκα εδώ στο koubanezos.gr.

Παρεμπιπτόντως χωρίς να το έχω πολυκαταλάβει, ήδη το σάιτ συμπλήρωσε 5 μήνες ζωής και λαμβάνοντας υπόψιν τα αμέτρητα καθημερινά σας μηνύματα, πλέον έχει αρχίσει να γίνεται απαραίτητο εργαλείο για όλο και περισσότερους παίκτες εκεί έξω.

Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη και αφοσίωση τη δουλειά μας και να είστε όλοι σίγουροι, ότι κάθε μέρα που περνά θα γινόμαστε καλύτεροι. Είναι τέτοια η σύνθεση της συντακτικής ομάδας, τέτοιο το μεράκι όλων ανεξαιρέτως των αρθρογράφων, που θεωρώ την μακροημέρευση και την επιτυχία δεδομένη. Φυσικά τα εύσημα πηγαίνουν και σε όλους εσάς τους αναγνώστες, που έχετε αγκαλιάσει τόσο θερμά το όλο εγχείρημα από την πρώτη κιόλας μέρα της εμφάνισης μας στο διαδίκτυο.

Η πρώτη τους συνάντηση

Σέντρα λοιπόν στις 12:00 με τους Κινέζους της Σανγκάη Σένχουα να αντιμετωπίζουν τη Γκλόρι του Περθ στο υπερσύγχρονο «Ετζουκέισον Στέιντιουμ» της Ντόχα. Παρθενική αναμέτρηση στα πλαίσια του Champions League για τους δύο αντιπάλους, με τους Κινέζους να μετρούν ήδη 8 συμμετοχές στη δημοφιλή διοργάνωση, ενώ οι Αυστραλοί μετέχουν σε αυτή για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ξεκινώντας από την Περθ, η οποία θα δώσει 5 αγώνες στη φάση του ομίλου, τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Ταξίδευσε στο Κατάρ με πλήρη αποστολή, μια μίξη έμπειρων παικτών και πολλών νέων ελπιδοφόρων από τις ακαδημίες της, αφού μεταγραφικά δεν κινήθηκε ιδιαίτερα. Ντιέγκο Κάστρο και Μπρούνο Φορναρόλι είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει. Αναζητά τη διάκριση αλλά με δεδομένη τη δυσκολία του ομίλου και την αρνητική παράδοση των αυστραλιανών ομάδων στη διοργάνωση μάλλον πρέπει να κυνηγήσει ένα θαύμα για τη πρόκριση. Ήδη έχει μια ήττα στην πλάτη από την Τόκυο προ πανδημίας οπότε το σημερινό ματς είναι ήδη ένας πρώτος τελικός.

Μεγάλο και το χρονικό διάστημα της αγωνιστικής απραξίας για τους Αυστραλούς, μεγάλο ερωτηματικό η αγωνιστική τους ετοιμότητα αλλά και φυσική τους κατάσταση. Μη έχοντας και πολλά να χάσει αναμένεται να παίξει σαφώς πιο ελεύθερα, αλλά η ποιότητά της δεν νομίζω να σταθεί αρκετή για πολλά πολλά στη διοργάνωση. Περισσότερο το ρόλο του ρυθμιστή στον όμιλο προβλέπω να έχει, αφού εάν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει τη ζημιά σε κάποιον από τους 3 άλλους διεκδικητές της πρόκρισης στον όμιλο.

Η Σανγκάη ρίχνεται σε αυτό το τουρνουά σαφώς με αρκετές φιλοδοξίες αφού έχει καταρχήν μπροστά της 6 αγώνες για τη φάση του ομίλου. Με το πρωτάθλημα Κίνας να αποτελεί πλέον παρελθόν, η ομάδα δουλεύει εδώ και μέρες με στόχο την καλύτερη δυνατή πορεία στη διοργάνωση. Στόχος είναι η συνέχεια των καλών εμφανίσεων των τελευταίων εβδομάδων, αφού μετά τον αποκλεισμό από την τελική 4άδα του πρωταθλήματος εμφανίστηκε σαφώς πιο απελευθερωμένη και παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο, έδειξε ότι μπορεί να κάνει και άλλα πράγματα μέσα στο γήπεδο πέρα από το να αμύνεται σωστά.

Οι μεταγραφές των δύο παικτών από το Εκουαδόρ, Μπολάνος και Μαρτίνεθ αποδείχθηκαν πετυχημένες, αφού μετά από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής και οι δύο τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη λειτουργία της ομάδας. Δεν περιμένω να αλλάξει εύκολα αγωνιστική φιλοσοφία, αφού και πάλι η αμυντική της γραμμή θα είναι αυτή που θα ορίζει το ρυθμό της ομάδας. Το ευτύχημα είναι, ότι πλέον διαθέτει ποιοτικούς φορ που μπορούν να στείλουν τη μπάλα στο πλεκτό.

Πρεμιέρα λοιπόν σήμερα και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κάτι που φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία των δύο αντιπάλων. Περιμένω χαμηλό τέμπο για αρχή και σίγουρα προσεκτική προσέγγιση. Η Σένχουα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, έτσι ώστε να βάλει πίεση στα θεωρητικά φαβορί Ουλσάν και Τόκυο, αλλά θα τη κυνηγήσει με πλάνο και υπομονή.

Οι Αυστραλοί της Περθ από την άλλη δύσκολα θα μπορέσουν να έχουν τη κατοχή υπέρ τους οπότε θα φροντίσουν να αμυνθούν σωστά και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Βέβαια το να παίξει άμυνα αυστραλιανή ομάδα είναι σαν να ζητάμε από το Μέσι, να βάλει γκολ με κεφαλιά, όποτε δύσκολα τα βλέπω σε αυτό το κομμάτι, ενώ ακόμα πιο δύσκολα θα μπορέσει να διασπάσει την άμυνα των Κινέζων, αφού πέφτει σε μια ομάδα που ξέρει να αμύνεται σωστά.

Κάπως έτσι λοιπόν καταλήγω σε νίκη της Σένχουα και με λίγα γκολ. Μόνο εάν προηγηθεί η Περθ θα γίνει το ματς ροντέο, ενδεχόμενο που του δίνω λίγες πιθανότητες. Η αγωνιστική άνοδος και ετοιμότητα των Κινέζων μάλλον θα είναι αρκετή για τη παρθενική τους νίκη στον όμιλο.

Πρεμιέρα με 2.10 στο ασιατικό... σεντόνιΜονό (Tipster’s League) Πρεμιέρα με 2.10 στο ασιατικό... σεντόνι Πρεμιέρα με 2.10 στο ασιατικό... σεντόνι

12:00 Περθ Γκλόρι – Σανγκάη Σένχουα: 2 & under 4,5 (2.10)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipster’s League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις