1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη

1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη

Καλημέρα Κουβανέζοι και καλό σαββατοκύριακο. Το μπασκετικό διήμερο ήταν άκρως πετυχημένο κυρίως λόγω αποδόσεων. Η στήλη μας έβγαλε 5/8 συνολικά και 3/4 χθες! Όταν όμως έχουμε σημεία σαν το 6.60 της ανατροπής στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Εφές, τότε το πρόσημο είναι απόλυτα θετικό. Συνεχίζουμε με την μπάλα χαμηλά για παρόμοιες επιτυχίες ή και ακόμα καλύτερες…

Αυτή τη βδομάδα οι επιλογές στα εγχώρια πρωταθλήματα δεν είναι και πολλές λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων. Ωστόσο, ο weekendwarrior ξετρύπωσε τέσσερα σημεία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ μόνο για εσάς…

Μπορεί ο «Γηραιός»

Ξεκινάμε μπασκετικά από την Basket League. Το απόγευμα στη Νίκαια, ο Ιωνικός υποδέχεται τον Ηρακλή. Οι γηπεδούχοι έχουν ξεκινήσει με 3 ήττες τη σεζόν από Περιστέρι, ΑΕΚ και Μεσολόγγι. Μάλιστα μεσοβδόμαδα παραιτήθηκε και ο προπονητής της ομάδας, Στέργιος Κουφός. Μόνο ηρεμία λοιπόν δεν επικρατεί στο σύλλογο για να πούμε πως βλέπουμε φως στο τούνελ.

Ο φιλοξενούμενος Ηρακλής δεν κατάφερε να κάνει το 2/2 στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Έτσι, μετά την εύκολη νίκη στην πρεμιέρα επί του ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από το «Αλεξάνδρειο», χάνοντας από τον Άρη με 81-75 σε ένα ματς που προηγήθηκε μέχρι και με 12 πόντους.

Ο «Γηραιός» φαίνεται να έχει χτίσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο φέτος, που μπορεί να χτυπήσει την οκτάδα. Οι συγκυρίες τον ευνοούν σήμερα. Μπορεί να εκμεταλλευτεί τον αναβρασμό στις τάξεις του Ιωνικού και να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα.

Με το μυαλό στη διαβολοβδομάδα

Από τη φτωχή πλην… τίμια Basket League, μεταφερόμαστε στα μεγαλεία της ACB. Η Μπαρτσελόνα, δύο μέρες μετά το θρίαμβο επί της Φενέρ, υποδέχεται τη Ρεάλ Μπέτις. Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Φενέρ ήταν σαρωτική, με επίθεση φωτιά και άμυνα που έκανε τη Φενέρ να μην μπορεί να φτάσει στο καλάθι και να σκοράρει με το ζόρι 55 πόντους. Οι «μπλαουγκράνα» δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν παραπάνω, καθώς ακολουθεί διαβολοβδομάδα στη Euroleague. Την Τετάρτη υποδέχονται τον Ολυμπιακό και την Παρασκευή τον Ερυθρό Αστέρα. Οτιδήποτε εκτός από το 2/2 στους δυο αυτούς αγώνες θα είναι αποτυχία για την ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Η Μπέτις προέρχεται από την ήττα στην έδρα της Τενερίφης με 77-73 σε έναν αγώνα που πάλεψε μέχρι το τέλος. Με 2 νίκες σε 9 αγώνες βρίσκεται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας. Σκοράρει μ.ό. 75 πόντους και δέχεται 80 ανά αγώνα.

Δε νομίζω πως τίθεται θέμα νικητή στον αγώνα. Η Μπαρτσελόνα το μόνο που θέλει είναι να καθαρίσει από νωρίς τον αγώνα και στη συνέχεια να χαλαρώσει με το μυαλό στις επερχόμενες αναμετρήσεις. Αυτό με οδηγεί σε ένα combo που θα στηρίζεται στο δυνατό ξεκίνημα της Μπάρτσα, αλλά και στο να σκοράρουν τουλάχιστον 61 πόντους οι φιλοξενούμενοι, μιας και οι γηπεδούχοι δεν έχουν λόγο να σπαταλήσουν δυνάμεις για να παίξουν τόσο σκληρά στην άμυνα όπως με τη Φενέρ.

Μήπως να πέσουν από τώρα;

Τέλος, για να πάρουμε και μια γεύση από ποδόσφαιρο, θα πάμε λίγο έξω από το Μπέρμιγχαμ, εκεί όπου η Γουόλσολ υποδέχεται τη Σάουθεντ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας, με 16 βαθμούς σε 11 αγώνες. Κοιτάνε δειλά δειλά προς τις θέσεις των play offs, από τις οποίες απέχουν μόλις 3 βαθμούς. Είναι μια σφιχτή ομάδα που τα παιχνίδια της δεν ξεφεύγουν στο σκορ. Χάνει δύσκολα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχει τις περισσότερες ισοπαλίες (7 τον αριθμό) στο πρωτάθλημα και μόλις μία ήττα.

Στον αντίποδα, η Σάουθεντ μάλλον αγωνίζεται σε λάθος κατηγορία. Είναι δίκαια στην τελευταία θέση, χωρίς νίκη, με μόλις 2 βαθμούς, 5 γκολ υπέρ και 25 κατά! Ειδικά εκτός έδρας έχει σκοράρει μόνο μία φορά. Φαίνεται από Νοέμβρη μήνα να ετοιμάζει βαλίτσες για παρακάτω.

Η Γουόλσολ έχει μια χρυσή ευκαιρία να κάνει για πρώτη φορά φέτος δύο κολλητές νίκες στο πρωτάθλημα. Απέναντι στην αδύναμη Σάουθεντ μπορεί να σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ. Είναι εξαιρετικά πιθανό να μη δούμε γκολ από τους φιλοξενούμενους. Έτσι αποκτά νόημα η επιλογή του multiscore με 1-0, 2-0 ή 3-0!


1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη Combo 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη

17:00 Γουόλσολ – Σάουθεντ: 1 & over 1,5 (1.83)


1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη Multiscore 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη

17:00 Γουόλσολ – Σάουθεντ: 1-0, 2-0 ή 3-0 (2.55)


1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη Μονό (Tipsters League) 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη

17:00 Ιωνικός – Ηρακλής (-1,5): 2 (1.80)


1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη Multicombo 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη 1.80 στη Νίκαια, 2.00 στη Βαρκελώνη

21:45 Μπαρτσελόνα – Μπέτις: 1 (-1,5) στην 1η περ. & 1 (-2,5) στο ημίχ. & Μπέτις over 60,5 (2.00)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις