Προγνωστικά ή γνωστικά; Διαλέξτε…

Προγνωστικά ή γνωστικά; Διαλέξτε…

paraskevas xrimasporΚαλή βδομάδα να έχετε, μια βδομάδα στην οποία προσωπικά θα έχω πλήρη αποχή! Το στοίχημα είναι όπως το φαΐ, όπου ο άνθρωπος συχνά χρειάζεται μια νηστεία για αποτοξίνωση. Και αρχίζω πάλι με φαΐ, διότι σήμερα θα απευθυνθώ σε έναν ανώνυμο αναγνώστη που τις προάλλες μου είχε στείλει ένα προσβλητικό e-mail.

paraskevas xrimasporΠρώτα, όμως, όσον αφορά στην προσωπική μου αποχή. Στις στοιχηματικές περιπλανήσεις μου έχω μάθει, έπειτα από αρκετές χασούρες, να αποφεύγω πράγματα που δεν καταλαβαίνω ή που δεν με βολεύουν. Το έχω γράψει και παλιά, ότι για μένα το στοίχημα δεν είναι ούτε ψυχαγωγία ούτε ένα μέσο για να αποδείξω τη μαγκιά μου. Παίζω στοίχημα για να βγάλω τα προς το ζην!

paraskevas xrimasporΔεν είμαι τζογαδόρος. Ήμουν κάποτε, αλλά όχι πια. Θεωρώ τον τζόγο ως μια ευτελή ανθρώπινη δραστηριότητα, που συχνά-πυκνά προκαλεί δυστυχία. Ούτε χαρτιά παίζω ούτε άλογα ούτε ζάρια. Μία φορά το χρόνο θα παίξω λίγη ρουλέτα για εκτόνωση, όντως για διασκέδαση, αλλά μέχρι εδώ φτάνει η ικανοποίηση του… βασικού μου ενστίκτου. Παίζω για να κερδίσω μακροχρόνια. Δεν μετρώ τα κέρδη και τις χασούρες μου σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση, αλλά σε ετήσια και άνω.

paraskevas xrimasporΕπίσης δεν παίζω όταν μια συγκεκριμένη αγωνιστική περιέχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες που να μετατρέψουν τις επιλογές μου σε «μαντεψιές». Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μην παίξω για 2-3 μήνες, μέχρι να με βολεύουν οι συνθήκες. Δεν καίγομαι για να πάρω κουπόνι στα χέρια μου ή να «ρίξω δελτίο». Δόξα το θεώ, τα επινεφρίδια μου παρέχουν την αναγκαία ποσότητα αδρεναλίνης και με το παραπάνω, χωρίς την βοήθεια ενός μπουκ, είτε κρατικού είτε ιδιωτικού.

paraskevas xrimasporΑποφεύγω εθνικές ομάδες και κύπελλα παντός είδους, εκτός από το αγγλικό σε προχωρημένα στάδια. Δεν είμαι σε θέση να συγκρίνω ομάδες που δεν παίζουν μεταξύ τους σε τακτική βάση και που δεν έχουν αξιόπιστους κοινούς παρονομαστές, δηλαδή άλλες παρόμοιες ομάδες. Αισθάνομαι άβολα όταν παίζω με μεγάλο ποσοστό άγνοιας ειδικών συνθηκών.

Προγνωστικά ή γνωστικά; Διαλέξτε…

paraskevas xrimasporΔεν μπορώ να αξιολογήσω την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα κύπελλα, που είναι πολύ διαφορετική από την ατμόσφαιρα των πρωταθλημάτων. Το πείσμα, ο τσαμπουκάς, το «δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» μιας ομάδας είναι παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν πολλές «συνταγές». Θυμηθείτε τι είχε γίνει την προηγούμενη αγωνιστική με Ολλανδία και Σλοβενία, κι αν έχω άδικο να κάνω κράτει, πείτε με δειλό. Δεν έχω πρόβλημα…

paraskevas xrimasporΟ αναγνώστης, λοιπόν, που από τον τόνο του υποθέτω ότι είναι νεαρός, μου είχε στείλει ένα e-mail. Δεν το έχω εδώ και τώρα που γράφω αυτήν τη δόση, αλλά θυμάμαι τα βασικά. Έλεγε: «Παρασκευά, είσαι ένας απατεώνας. Η δουλειά σου είναι να μας δίνεις προγνωστικά και όχι να μιλάς για μπέικον και παξιμάδια…» και άλλα τέτοια.

paraskevas xrimasporΕίμαι σίγουρος ότι ο αναγνώστης διαβάζει αυτό το έντυπο, διότι εδώ είχα γράψει για μπέικον και παξιμάδια, στην πρώτη έκδοση του «ΧΡΗΜΑΣΠΟΡ» της Δευτέρας. Πριν ξεχάσω, θα παραπέμψω τον νεαρό στο «ΧΡΗΜΑΣΠΟΡ» της Παρασκευής που μας έρχεται, για να διαβάσει κάποια σημαντικά πράγματα για το ποδοσφαιρικό στοίχημα και το νόμο των πιθανοτήτων. Εδώ, όμως, θα απευθυνθώ προσωπικά σ’ αυτόν και, βέβαια, σε όσους συμμερίζονται την άποψή του.

paraskevas xrimasporΝεαρέ, άλλαξε χαβά πρόντο, διότι δυστυχώς είσαι για φυλακή! Οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτος και καλύτερος είναι διότι απευθύνεσαι με αυτόν τον τρόπο σε κάποιον που δεν γνωρίζεις προσωπικά και που είναι σαφώς μεγαλύτερος σου στην ηλικία, αν ένα άσπρο μουστάκι είναι αξιόπιστο μέτρο! Όταν γράφεις, πρέπει να κάνεις κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να κάνεις και όταν παίζεις στοίχημα: μην ορμάς, ξαναδιάβασε μία και δύο φορές αυτά που είχες γράψει, είτε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή σου είτε στο κουπόνι του ΟΠΑΠ.

paraskevas xrimasporΤο «βουρ και όποιον πάρει ο χάρος» είναι το ασφαλέστερο όχημα για τον «οικονομικό Κορυδαλλό», όσον αφορά στο στοίχημα. Επίσης, στις επαφές σου με τους άλλους, αυτή η συμπεριφορά θα σου στοιχήσει αρκετούς φίλους. Δεν μπορείς και δεν δικαιούσαι να εκφράζεσαι με τέτοιον τρόπο όταν δεν γουστάρεις κάτι ή κάποιον. Πάμε παρά κάτω.

paraskevas xrimasporΕίσαι για φυλακή, διότι προσπαθείς να τρέξεις πριν καν αρχίζεις να μπουσουλάς. Θέλεις προγνωστικά, χωρίς να καταλαβαίνεις τις βασικές αρχές του στοιχήματος. Απλώς θέλεις να ΤΖΟΓΑΡΕΙΣ, και ό,τι ήθελε προκύψει. Συνταγή καταστροφής.

paraskevas xrimasporΕπιπλέον, δεν εμπιστεύεσαι τη δική σου κρίση, που ίσως είναι πολύ καλύτερη από την πίστωση που της δίνεις, προτιμώντας να είσαι έρμαιο της έμπνευσης του κάθε Παρασκευά, που παίζει με το δικό του χρονοδιάγραμμα και σύστημα και, κυρίως, με τη δική του τσέπη. Εναποθέτεις την τύχη σου στα χέρια του οποιοδήποτε Παρασκευά που όντως μπορεί να δίνει προγνωστικά λόγω «δουλειάς», και που σε τέτοιες περιπτώσεις τα προγνωστικά του έχουν τόση αξία όση ένα πακέτο χαμένα δελτία του ΟΠΑΠ!

paraskevas xrimasporΜάθε πρώτα τις βασικές αρχές του στοιχήματος, φίλε, και τότε θα μπορέσεις να αξιολογήσεις τα διαφορετικά προγνωστικά. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι δεν θα έχεις ανάγκη ΚΑΝΕΝΑΝ Παρασκευά, είτε αξιόπιστο είτε απατεώνα. Και κάνε μια αρχή διαβάζοντας προσεκτικά το «ΧΡΗΜΑΣΠΟΡ» της Παρασκευής. Με εσένα υπόψη θα γραφτεί πάλι!!!

Η ασέβεια στον Αίαντα πληρώνειΒΟΜΒΑ! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ*!Η ασέβεια στον Αίαντα πληρώνει


Προγνωστικά ή γνωστικά; Διαλέξτε…Δημοσιεύτηκε στις 2/10/2000

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις