O Μπανέγα, ο Μαρσέλ και τα πολλά γκολ

O Μπανέγα, ο Μαρσέλ και τα πολλά γκολ

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και όλες, με το γενικό κλείδωμα προ των πυλών, αλλά τη μπαλίτσα να τσουλάει σε όλη την υφήλιο. Ευκαιρία λοιπόν για τη στήλη να επανέλθει και σήμερα με μια δυνατή δυάδα απόδοσης, η οποία προέρχεται από τα γήπεδα της Σαουδικής Αραβίας και των Η.Α.Ε ή, απλά, Εμιράτων, εάν προτιμάτε.

Απολογισμός

Πολύ άτυχη η χθεσινή μας πρόταση, αφού η πρεμιέρα στο Ιράν αποδείχθηκε παγίδα για τους πρωταθλητές της Περσέπολις. Ενώ λοιπόν επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά το κλειστό ματς και η ισοπαλία στο ημίχρονο, οι αρκετές χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων, αλλά και η κόκκινη που δέχθηκαν στο 80’ δεν μας χάρισαν το πολυπόθητο γκολ της νίκης.

Έτσι παρόλο που η αρμάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου πέτυχε άλλη μια επαγγελματική νίκη στη Σαουδική Αραβία, διατηρώντας μάλιστα για 3ο συνεχές παιχνίδι το μηδέν στα μετόπισθεν, η δυάδα κατέληξε στο κουβά. Σωστή η ανάγνωση των αγώνων, το τελικό αποτέλεσμα είναι όμως αυτό που μετράει. Προχωράμε, δεν υπάρχει χρόνος για στεναχώρια, παρά μόνο πίστη και πλάνο για τη συνέχεια.

Μεσημεράκι στη Σαουδική Αραβία

Δεύτερο πιάτο της 4ης αγωνιστικής ημέρας για τη πρώτη εν τη τάξει κατηγορία της χώρας και στις 16:35 η γηπεδούχος Αλ Φατέχ φιλοξενεί την ομάδα της Αλ Σαμπάμπ.

Οι γηπεδούχοι μετά την οριστική σωτηρία τους τη τελευταία αγωνιστική πριν λίγες εβδομάδες, έχουν μπει φουριόζοι στη νέα σεζόν και παραμένουν αήττητοι στις 3 πρώτες αγωνιστικές, παίζοντας μάλιστα εναντίον δυνατών αντιπάλων. Δύο νίκες και μία ισοπαλία ο μέχρι στιγμής απολογισμός της, με την ομάδα του Βέλγου Φερέρα να σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε της ματς.

Απέναντι της θα βρεθεί η Αλ Σαμπάμπ από το Ριάντ. Παραδοσιακή δύναμη της χώρας με 6 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα, αλλά φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια. Φέτος τα πράγματα μοιάζουν πολύ καλύτερα για το σύλλογο καθώς η διοίκηση πραγματοποίησε εξαιρετικές μεταγραφές με κύριο στόχο να σπάσει τη κυριαρχία της Αλ Χιλάλ και να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα μετά τη σεζόν 2011/12.

Πρώτος και καλύτερος κατέφτασε ο Έβερ Μπανέγα, ενώ επιθετικά ενισχύθηκε με τον φορ της Μπράγκα Φάμπιο Μάρτινς, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στη Φαμαλικάο, έχοντας μια γεμάτη σεζόν με 29 ματς και 12 γκολ. Από την Κρουζ Αζούλ έφτασε και ο Χιλιανός Λιχνόφσκι, παίρνοντας αμέσως ηγετικό ρόλο στην άμυνα της ομάδας.

Και αυτή παραμένει αήττητη στις πρώτες 3 αγωνιστικές, έχοντας 2 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ Μπανέγα και Μάρτινς έχουν ήδη ξεκινήσει την απόσβεση της μεταγραφής τους, με τον πρώτο να έχει σκοράρει ήδη 2 γκολ και τον δεύτερο να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου μπροστά.

Δύσκολη η αποστολή των γηπεδούχων απέναντι σε μια ομάδα που επιθετικά τουλάχιστον, θεωρούμε, ότι συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της δυτικής ζώνης στην Ασία. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο ομάδων τα κενά που παρουσιάζουν στα μετόπισθεν, αφού οι άμυνες τους δεν έχουν δέσει ακόμα, κενά που οι γρήγοροι επιθετικοί και των δύο ομάδων μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Ούτε τους φιλοξενούμενους μπορούμε ακόμα να εμπιστευτούμε, παρόλο το δυνατό τους ξεκίνημα. Έτσι θα προτιμήσουμε το συνδυασμό του αμφιτέρματος και των πολλών γκολ που πιστεύουμε, ότι έχει μεγάλη τύχη στο σημερινό παιχνίδι.

Απόγευμα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η σημερινή μας δυάδα θα συμπληρωθεί με το ματς που διεξάγεται στις 19:00, για τα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής ημέρας στο Άμπου Ντάμπι ανάμεσα στην Αλ Τζαζίρα και την Αλ Σάρζα.

Οι γηπεδούχοι έχουν ξεκινήσει αρκετά καλά στη σεζόν με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται από πέρσι ο Ολλανδός Μαρσέλ Κάιζερ, προπονητής που πέρασε και από τον Άγιαξ αλλά και τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ το ρόστερ της βασίζεται σε πάρα πολλούς Αφρικάνους παίκτες.

Η Αλ Σάρζα βρίσκεται στη πρώτη θέση, ξεκινώντας τη χρονιά με μοναδικό σκοπό τη κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού πέρσι το έχασε από τη Σαμπάμπ Αλ Αχλί. Στις πρώτες αγωνιστικές κάνει επίδειξη δύναμης με την επιθετική της γραμμή να έχει πετύχει ήδη 13 γκολ σε 4 αγωνιστικές. Βασίζεται σε μια πολυάριθμη βραζιλιάνικη παροικία παικτών, οι οποίοι την κάνουν τρομερά ελκυστική μεσοεπιθετικά, αλλά πίσω παραμένει αφελής και ευάλωτη.

Αυτή ακριβώς την αδυναμία θεωρούμε, ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιθετικοί της Αλ Τζαζίρα, βρίσκοντας τουλάχιστον ένα γκολ. Η Αλ Σάρζα μπορεί να έχει παράσταση νίκης, αλλά και σε αυτό το ματς θα πάμε με το συνδυασμό των πολλών γκολ και του αμφιτέρματος, επιλογή που σχεδόν διπλασιάζει το ποντάρισμα μας.


O Μπανέγα, ο Μαρσέλ και τα πολλά γκολ Δυάδα (απόδοσης 4.09) O Μπανέγα, ο Μαρσέλ και τα πολλά γκολ O Μπανέγα, ο Μαρσέλ και τα πολλά γκολ

16:35 Αλ Φατέχ – Αλ Σαμπάμπ: Goal/goal & over 2,5 (2.10)

19:00 Αλ Τζαζίρα – Αλ Σάρζα: Goal/goal & over 2,5 (1.95)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις