Οι τρεις σωματοφύλακες…

Οι τρεις σωματοφύλακες...

Καλημέρα στην κουβανέζικη παρέα! Χθες, η στήλη έκανε το 4/4 και αν προσθέσουμε και το προχθεσινό 2/3 στο Eurocup, έχουμε 6/7 μπασκετικές προτάσεις αυτή τη βδομάδα. Kαθόλου άσχημα θα έλεγα. Ελπίζοντας να συνεχίσουμε το σερί μας, ποντάρουμε στους αποψινούς αγώνες της Euroleague.

O Λάρκιν επιστρέφει

Ξεκινάμε από τον αγώνα του ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Εφές. Οι Πειραιώτες, με ρεκόρ 3-2 μέχρι στιγμής, προέρχονται από την ήττα στο Μόναχο από τη Μπάγερν. Στην έδρα τους έχουν δύο νίκες και μία ήττα. Αν εξαιρέσουμε τη νίκη επί της Αρμάνι, τα άλλα δυο παιχνίδια κρίθηκαν στο σουτ. Ο Σλούκας όπως αναμενόταν είναι βαρόμετρο για το φετινό Ολυμπιακό, αλλά προς το παρόν παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Ο Σπανούλης είναι εμφανές ότι έχει περιορισμένο χρόνο φέτος στο ρόστερ και ο Παπανικολάου είναι ντεφορμέ. Αντίθετα η front line της ομάδας με Μάρτιν, Έλις, Πρίντεζη και Βεζένκοφ είναι πολύ αποδοτική μέχρι στιγμής και τραβάει επιθετικά το κουπί μαζί με κάποια ξεσπάσματα των Aμερικάνων γκαρντ της ομάδας.

Η Εφές την προηγούμενη αγωνιστική έπεσε πάνω στη φορμαρισμένη Ζαλγκίρις και έφυγε με 16 πόντους στο κεφάλι από το Κάουνας. Οι περισσότεροι περίμεναν να συνεχίσει ανοδικά μετά την άνετη νίκη επί της Άλμπα, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Απόψε αναμένεται να επιστρέψει ο μεγάλος σταρ της ομάδας, Σέιν Λάρκιν. Φυσικά κανείς δεν ξέρει πόσο έτοιμος θα εμφανιστεί και πόσο χρόνο θα πάρει. Από κει και πέρα οι Μίσιτς και Μπομπουά είναι ασταθείς σε αντίθεση με τον Σίμον που έχει ξεκινήσει τη σεζόν εξαιρετικά. Η μία νίκη σε τέσσερις αγώνες στη φετινή Euroleague είναι πολύ κακή συγκομιδή για τους Τούρκους και περιμένω να βγάλουν αντίδραση. Λογικά δε θα είναι εύκολο γι’ αυτούς απέναντι στον Ολυμπιακό που ξεκινάει πολύ δυνατά τους αγώνες του εντός έδρας.

Η Εφές όμως έχει περισσότερες λύσεις και αυτό θα της δώσει διάρκεια στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να φύγει με το διπλό από το Φάληρο.

Με μπροστάρη τον Σβεντ

Δυο ώρες νωρίτερα η Xίμκι υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα. Οι Ρώσοι ταλαιπωρήθηκαν πολύ από κρούσματα και τραυματισμούς. Κατέβηκαν σε πολλούς αγώνες με 8 και 9 παίκτες. Μοιραία λοιπόν βρίσκονται στην τελευταία θέση, χωρίς να έχουν κάνει ακόμα νίκη. Έφτασαν πολύ κοντά την προηγούμενη βδομάδα, αλλά λύγισαν στην παράταση από τη Μακάμπι. Η επανεμφάνιση του Σβεντ συνδυάστηκε με 32 πόντους.

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την έκπληξη την προηγούμενη αγωνιστική, κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ στην παράταση με 86-84. Ο εκπληκτικός Λόιντ πέτυχε 31 πόντους. Οι Σέρβοι έχουν ήδη 2 νίκες στη σεζόν σε συνολικά 4 αγώνες, έχοντας δώσει τους 3 από αυτούς στην έδρα τους. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Η πλήρης Xίμκι, στην έδρα της και με το κίνητρο της πρώτης νίκης, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει από τον Ερυθρό Αστέρα. Φέτος έχουν δει πολλά τα μάτια μας βέβαια, αλλά από τους σημερινούς αγώνες, αυτός μου φαίνεται πιο απίθανο να «σπάσει».

Περιμένω νίκη των Ρώσων με ηγετική εμφάνιση του Σβεντ και ανοιχτό σκορ.

Με Μίροτιτς είναι αλλιώς

Τελειώνουμε με το ισπανικό ντέρμπι ανάμεσα στη Μπασκόνια και τη Μπαρτσελόνα. Η Μπασκόνια έχει 2 νίκες σε 3 αγώνες μέχρι στιγμής, απέναντι στην αποδεκατισμένη Χίμκι και τη ντεφορμέ Ρεάλ. Σ’ αυτά τα δύο εντός έδρας παιχνίδια η Μπασκόνια δέχτηκε 60 και 63 πόντους αντίστοιχα. Αντίθετα στη μοναδική της ήττα δέχτηκε 90 πόντους στο Βελιγράδι.

Η Μπαρτσελόνα είναι η μόνη από τα μεγάλα ονόματα που έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν κάνει το 4/5 στις πρώτες αγωνιστικές με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Ρεάλ την προηγούμενη βδομάδα. Αυτό δε σημαίνει πως έχουν παίξει το μπάσκετ που μπορούν. Οι αποψινοί αντίπαλοι έχουν ήδη αναμετρηθεί δύο φορές φέτος, έχοντας από μία νίκη. Κοινό σημείο των δύο παιχνιδιών είναι ότι το σκορ δεν ξέφυγε, μιας και οι δυο ομάδες παίζουν σκληρή άμυνα, στο όριο του φάουλ πολλές φορές. Η διαφορά των δύο αναμετρήσεων είχε ονοματεπώνυμο, Νίκολα Μίροτιτς. Ο Σέρβος ήταν παρών στη νίκη της ομάδας του στο Super Cup, αλλά απουσίαζε στην ήττα της στον αγώνα πρωταθλήματος.

Απόψε επανέρχεται και μπορεί να κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα που περιμένω νίκη των φιλοξενούμενων χωρίς μεγάλη διαφορά.


Οι τρεις σωματοφύλακες... Μονό (Tipster’s League) Οι τρεις σωματοφύλακες... Οι τρεις σωματοφύλακες...

19:00 Χίμκι (-3,5) – Ερυθρός Αστέρας: 1 & Ερυθρός Αστέρας over 66,5 (1.90)


Οι τρεις σωματοφύλακες... Combo, ρίσκου Οι τρεις σωματοφύλακες... Οι τρεις σωματοφύλακες... 

19:00 Χίμκι (-9,5) – Ερυθρός Αστέρας: 1 & over 149,5 (3.25)


Οι τρεις σωματοφύλακες... Combo Οι τρεις σωματοφύλακες... Οι τρεις σωματοφύλακες...

21:00 Ολυμπιακός – Εφές: 2 & over 29,5 και οι δυο ομάδες στο 1ο ημίχ. (2.15)


Οι τρεις σωματοφύλακες... Combo Οι τρεις σωματοφύλακες... Οι τρεις σωματοφύλακες...

21:30 Μπασκόνια – Μπαρτσελόνα: 2 έως 12,5 πόντους (2.20)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις