Repeat ή εκδίκηση;

Repeat ή εκδίκηση;

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω, να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Πάνε αρκετές μέρες από το τελευταίο ραντεβού μας, αλλά λίγο οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, λίγο η έλλειψη αγώνων με στοιχηματικό ενδιαφέρον, μας κράτησαν μακριά από τη στήλη.

Χρόνια τώρα παίζουμε στοίχημα με συγκεκριμένα κριτήρια και με τα ίδια πορευόμαστε και σε αυτή τη γωνιά. Δεν εκβιάζουμε προτάσεις, ψάχνουμε πάντα το λάθος στις αποδόσεις και κυρίως δεν διστάζουμε, να απέχουμε, εφόσον δεν υπάρχει κάτι αξιόλογο για ποντάρισμα ή όταν η έμπνευση και το ένστικτο μας στην ανάλυση ενός αγώνα δεν μας οδηγεί σε ξεκάθαρα συμπεράσματα.

Το στοίχημα άλλωστε είναι ένας διαρκής μαραθώνιος και απαιτείται συνετή διαχείριση, από το ποντάρισμα και την επιλογή των αγώνων, μέχρι και τη διαχείριση του κέρδους ή της χασούρας. Ευτυχώς πλέον το koubanezos.gr φιλοξενεί αρκετούς αξιόλογους συναδέλφους με τις στήλες τους, οι προτάσεις και οι αναλύσεις καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα των αγώνων καθημερινά, οπότε η μη συχνή μας παρουσία με τη στήλη καλύπτεται επάξια και επαρκώς, χάρη στην εξαιρετική δουλειά των υπολοίπων.

Με μόλις 4 μήνες ζωής στο διαδίκτυο το koubanezos.gr συνεχώς βελτιώνεται και εισάγει νέα εργαλεία για τη δική σας καλύτερη ενημέρωση και ευκολία στην αναζήτηση των καλύτερων δυνατών προτάσεων. Ήδη ο νέος Tipster’s League πίνακας εισάγει νέα ήθη και έθιμα, έχει αγκαλιαστεί θέρμα από όλους σας και φυσικά έχει θέσει άπαντες στη συντακτική ομάδα σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι πλέον και εμείς συναγωνιζόμαστε με τις καλύτερες μας προτάσεις σε ένα άτυπο πρωτάθλημα!

Απολογισμός

Μετά τις δύο καταστροφικές πρώτες εβδομάδες του Οκτώβρη και τους συνεχόμενους κουβάδες, το τελευταίο ραντεβού μας με τα δύο ματς από την έναρξη των playoffs στη Κίνα στέφθηκε με το απόλυτο στις επιλογές μας. Η Τιανγίν εμφανίστηκε πλήρως αλλαγμένη προς το καλύτερο, πήρε το πολύτιμο τρίποντο και μας πλήρωσε το ωραιότατο 2.30, ενώ με την ισοπαλία που εξασφάλισε και στον επαναληπτικό αγώνα της σειράς, έσωσε οριστικά και τη κατηγορία. Στο δεύτερο ματς η Γκουανζού επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της κερδίζοντας με 1-3 τη Χεμπέι, δέχθηκε όμως το γκολ που αναζητούσαμε για το αμφίτερμα και έτσι πληρωθήκαμε και το 2.20 της επιλογής μας, ενώ η πρωταθλήτρια προκρίθηκε στα ημιτελικά σκορπώντας και δεύτερη φορά την αντίπαλο της με το επιβλητικό 5-0.

Η νίκη δίνει πρωτάθλημα

Αφού λοιπόν θα αλλάξουμε και τα ρολόγια μας, ρυθμίζοντας τα μια ώρα πίσω, ευκαιρία να κοιμηθούμε μία ώρα περισσότερο και έτσι να σηκωθούμε ξεκούραστοι νωρίς το πρωινό της Κυριακής. Ο λόγος αρκετά σοβαρός, αφού στις 9:30 θα έχουμε τη σέντρα του σπουδαιότερου αγώνα για τη φετινή Κ1 στη Νότια Κορέα.

Ουλσάν και Τζέονμπουκ θα έρθουν αντιμέτωπες για 3η φορά φέτος, σε ένα παιχνίδι – τελικό, αφού η έκβαση του θα αναδείξει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον φετινό πρωταθλητή της κορυφαίας κατηγορίας στη Νότια Κορέα. Θα καταφέρει άραγε η Ουλσάν, να σπάσει τη τρίχρονη κυριαρχία της Τζέονμπουκ, ή θα είναι οι φιλοξενούμενοι αυτοί που θα πανηγυρίσουν το 4ο συνεχόμενο πρωτάθλημα;

Όλα τα βλέμματα λοιπόν στραμμένα στο κλασικό ντέρμπι της χώρας, ανάμεσα στις κατά τεκμήριον καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και μόνιμους διεκδικητές του τίτλου. Ένα ματς, ένα πρωτάθλημα, μια δυνατή μονομαχία με μπόλικη αντιπαλότητα και παρασκήνιο και ενδιαφέρουσες παραμέτρους, που θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε ευθύς αμέσως.

Η καλύτερη άμυνα και επίθεση

Άσχημες αναμνήσεις, από το περσινό τρόπο με τον οποίο χάθηκε το πρωτάθλημα, ξύπνησε η ήττα με 4-0 μέσα στη Ποχανγκ πριν μια εβδομάδα για τους γηπεδούχους. Παίζοντας σταθερά καλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η Ουλσάν προσπάθησε όλη τη φετινή σεζόν, να απαλλαγεί από τη ρετσινιά της ηττοπάθειας και να δείξει, ότι αξίζει το φετινό τίτλο του Πρωταθλητή. Σταθερά πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα από τη 3η αγωνιστική, έφτασε να έχει διαφορά ασφάλειας μέχρι και 5 βαθμούς από την αντίπαλο της στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Διαθέτει τη καλύτερη άμυνα και επίθεση της κατηγορίας και ακριβώς αυτή η παράμετρος είναι που της εξασφαλίζει το πλεονέκτημα σε μια πιθανή ισοβαθμία με τη Τζεονμπουκ, αφού η διαφορά τερμάτων είναι συντριπτικά υπέρ της. Στυλοβάτης και κύριος εκφραστής της επιθετικής της δύναμης ο Βραζιλιάνος Νεγκάο, ο οποίος φέτος έχει 25 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο τεχνικός της Κιμ Ντον Χουν βασίστηκε και φέτος στον ίδιο κορμό παικτών, ενώ προώθησε στη πρώτη ομάδα αρκετούς νέους παίκτες από τις ακαδημίες του συλλόγου. Δεν κινήθηκε καθόλου στα μεταγραφικά παράθυρα και η επιλογή αυτή απεδείχθη δίκοπο μαχαίρι για τη πορεία της ομάδας. Ενώ οι αυτοματισμοί και η ομοιογένεια φαίνονται ξεκάθαρα σχεδόν σε κάθε ματς, οι συνεχείς αγώνες και οι τραυματισμοί οδήγησαν σε πολλές περιπτώσεις σε αλχημείες, αφού το ρόστερ δεν έχει το απαιτούμενο βάθος ή αν θέλετε την απαιτούμενη εμπειρία, για να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να χαθούν βαθμοί σε θεωρητικά εύκολα ματς και η ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση του τίτλου πολύ νωρίτερα.

Παράγει έργο ο Μοράις

Η Τζέονμπουκ από την άλλη βρίσκεται ακριβώς στη ίδια θέση και κατάσταση με τη περσινή σεζόν, κυνηγώντας δηλαδή την Ουλσάν στη μάχη της κορυφής. Με τον Μοράις για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πάγκο της, θα περίμενε κανείς, να δει μια καλύτερη έκδοση της πρωταθλήτριας, αφού ο Βραζιλιάνος είχε τον απαραίτητο χρόνο να μάθει καλύτερα το ρόστερ του και να διαλέξει τους παίκτες που του ταιριάζουν. Παρόλα αυτά η ομάδα κινήθηκε από την αρχή της σεζόν σε ρηχά νερά, με μέτριες εμφανίσεις και οριακές νίκες.

Κατάφερε να παραμείνει σε απόσταση βολής από τη κορυφή και ενώ μεσούσης της σεζόν η απόφαση της διοίκησης να πουλήσει τον αριστερό φουλ μπακ Κιμ Γιν Σου στους Σαουδάραβες της Αλ Νασρ, δημιούργησε τεράστιο αγωνιστικό θέμα και αρνητικά αποτελέσματα, αφού ο διεθνής παίκτης ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας μέχρι εκείνη τη στιγμή, τα αντανακλαστικά του προπονητή της ήταν αυτά που έσωσαν τη παρτίδα. Με στοχευμένες μεταγραφές στο καλοκαιρινό παράθυρο, ο Μοράις έφερε στην ομάδα τον συμπατριώτη του Γκουστάβο, ο οποίος με το καλημέρα άρχισε την απόσβεση της μεταγραφής του, πετυχαίνοντας 5 γκολ, αλλά κυρίως έχοντας ουσιαστική συμμετοχή και επίδραση στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Πλέον και μετά τα τελευταία αποτελέσματα γνωρίζει ότι με νίκη στο ντέρμπι άλλο ένα πρωτάθλημα, το 4ο σε ισάριθμες σεζόν θα καταλήξει στην τροπαιοθήκη της.

Παράδοση

Οι αντίπαλοι συναντήθηκαν άλλες δύο φορές φέτος για τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα κοντραριστούν και στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Κοινός παρονομαστής αυτών των δύο αναμετρήσεων ήταν οι ισάριθμες νίκες της Τζέονμπουκ, αλλά και η αδικαιολόγητη νευρικότητα από πλευράς της Ουλσάν, αφού και στις δύο αναμετρήσεις δέχθηκε κόκκινη κάρτα, δυσκολεύοντας τη προσπάθεια της για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Εκτίμηση

Κακά τα ψέματα η Τζέονμπουκ έχει το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφού σε 29 συναντήσεις σε όλες τις διοργανώσεις οι πρωταθλητές έχουν 15 νίκες, η Ουλσάν μόλις 4 ενώ και 10 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Όπως καταλαβαίνετε έχουμε να κάνουμε με δύο ισοδύναμες ομάδες, οπότε κάθε αποτέλεσμα μοιάζει πιθανό. Εκεί που όλα έδειχναν, ότι ύστερα από 15 χρόνια μακριά από τη κορυφή έφτασε η ώρα της στέψης για την Ουλσάν, ξύπνησαν και πάλι τα φαντάσματα που τη στοιχειώνουν, υπενθυμίζοντας το τρόπο που χάθηκε ο περσινός τίτλος. Υπενθυμίζω, ότι μετά το 1-1 μέσα στη Τζέονμπουκ, η Ουλσαν αντιμετώπιζε τη τελευταία αγωνιστική τη Ποχανγκ εντός έδρας θέλοντας απλά το βαθμό της ισοπαλίας, αλλά έχασε με 1-4, χάνοντας παράλληλα το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία.

Φέτος σε μια ανάποδη έκδοση της περσινής σεζόν, έχασε από την Πόχανγκ με 4-0 αλλά αυτή τη φορά η ισοβαθμία είναι υπέρ της σε περίπτωση ισοπαλίας και θεωρώ, ότι η μοιρασιά στο παιχνίδι είναι και το σημείο στο οποίο πρέπει να στηριχθούμε.

Αναμένω λοιπόν αναγνωριστικό παιχνιδιού και από τις δύο στο πρώτο μισό του αγώνα. Η Τζέονμπουκ παίζει πάντα υπομονετικά, διαβάζει μέσα από το παιχνίδι του αντιπάλου της τις πιθανές του αδυναμίες, ενώ μπροστά παραμένει κυνική, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις όποιες ευκαιρίες δημιουργεί. Δεδομένη η ανάγκη της να σκοράρει, γεγονός που ενδεχομένως να τη κάνει ευάλωτη σε αντεπιθέσεις προς το τέλος του ματς και εφόσον αυτό παραμένει ισόπαλο.

Η Ουλσάν παίζει για δύο αποτελέσματα και έχει δείξει ότι μπορεί να αμυνθεί σωστά, όταν το επιτάσσει η ροή του αγώνα. Σε καμία περίπτωση δεν θέλει όμως να δώσει τη πρωτοβουλία των κινήσεων και τη κατοχή της μπάλας στην αντίπαλο της γιατί γνωρίζει πόσο επικίνδυνη είναι μεσοεπιθετικά η Τζέονμπουκ.

Εδώ που έφτασαν τα πράγματα άλλοι θα είναι οι παράγοντες που θα ορίσουν την έκβαση του αγώνα. Με την ψυχολογία υπέρ της η φιλοξενούμενη μοιάζει σε καλύτερο φεγγάρι από την επίδοξη πρωταθλήτρια Ουλσάν. Οι συνεχείς τίτλοι έχουν δώσει άλλο αέρα στη νοοτροπία των παικτών της και άπαντες πιστεύουν σε θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Αντίθετα οι παίκτες της Ουλσάν έχουν να διαχειριστούν για άλλη μια χρονιά το σύνδρομο κατωτερότητας που τους διακατέχει και καλούνται να ανταπεξέλθουν στο αβάσταχτο αυτό ψυχολογικό φορτίο.

Δεδομένα δεν θα ανοίξει το ματς, οπότε η λογική των λίγων γκολ στο ματς έχει βάση. Από εκεί και πέρα και με νωπές τις μνήμες του τρόπου που χάθηκε το πρωτάθλημα για την Ουλσάν, αποτελεί και προσωπικό στοίχημα για όλους στο σύλλογο η αποφυγή της ίδιας κατάληξης και φέτος. Πρώτο λόγο έχει λοιπόν η ισοπαλία και εάν θα πρέπει να διαλέξουμε νικητή, θεωρούμε ότι ήρθε η ώρα της Ουλσάν να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη και ένα πολύ πιθανό τίτλο.


Combo

25/10, 9:30 Ουλσάν – Τζέονμπουκ: 1Χ & under 3,5 (2.20)


Μονό (Tipster’s League)

 25/10, 09:30 Ουλσάν – Τζέονμπουκ: Χ (3.30)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipster’s League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις