Ο υπ’ ατμόν Ουζουνίδης και η κούραση της Ομόνοιας

Ο υπ' ατμόν Ουζουνίδης και η κούραση της Ομόνοιας

Καλημέρα στους κουβανέζους φίλους. Το προηγούμενο σαββατοκύριακο έκλεισε με 2/3 καθώς η Ομόνοια πήρε 6 κόρνερ στο ημίχρονο και η ΑΕΛ κέρδισε με 4-1 από το Τσίρειο το Παραλίμνι. Το διήμερο αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο καθώς η Νέα Σαλαμίνα είχε παιχνίδι τη Τεταρτη, η κατρακύλα του ΑΠΟΕΛ δεν έχει τελειωμό και η Ομόνοια την Πεμπτη πήρε τον πρώτο της ιστορικό βαθμό στην Ευρώπη σε επίπεδο ομίλων.

Η κατρακύλα του ΑΠΟΕΛ δεν έχει τελειωμό καθώς μετά το 0-0 με τον Ερμή, ήρθε και η ήττα από την Πάφο και πλέον το μέλλον του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο προβλέπεται δυσοίωνο με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο επόμενος προπονητής θα είναι ο Σάββας Πουρσαϊτίδης.

Αυτό το Σαββατοκύριακο υπάρχει φουλ δράση στην 1η κατηγορία αλλά θα ασχοληθώ με 3 παιχνίδια που μου κίνησαν το ενδιαφέρον, στοιχηματικά πάντα.

Απόλλων Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα

Ο Απόλλων, μετά τη ισοπαλία με τη Δόξα στην πρεμιέρα, μετρά πέντε σερί νίκες. Εξαιρετικοί οι Λεμεσιανοί κόντρα σε Ερμή και Ανόρθωση όμως ενάντια σε Εθνικό, Πάφο και Ολυμπιακό δεν έφτασαν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης και θα έρθει η στιγμή που θα το πληρώσει. O αγώνας κόντρα στη Νέα Σαλαμινα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και οι γαλάζιοι καλούνται να εκμεταλλευτούν την κούραση της Σαλαμίνας από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Η οποία Νέα Σαλαμίνα, μετά την περιπέτεια που υπήρχε στην ομάδα με τον κορωνοϊό, ακόμα να… φέρει τα μίλια της (σ.σ. δεν πατά ακόμα, καλά). Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς τη φετινή σεζόν αλλά τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα ήθελε. Μιλώντας προσωπικά με άνθρωπο του συμβουλίου στην αρχή της σεζόν, μου είπε ότι δεν είχε στην ιστορία της ξανά τέτοιο ποιοτικό ρόστερ. Ο Πάμπος Χριστοδούλου καλείται να βρει τις λύσεις για να παρατάξει την ομάδα του ούτως ώστε να βγει κάτι καλό μέσα από τις δυσκολίες που περνά η ομάδα. Και έχει τα φόντα αλλά και το έμψυχο υλικό να σκοράρει. 

Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ

Η Ανόρθωση δεν πρέπει να παρασυρθεί από την άσχημη εικόνα που βγάζει ο ΑΠΟΕΛ, κι αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Τιμούρ Κετσπάγια. Η ομάδα της Αμμοχώστου έρχεται φουριόζα από το βαρωσιότικο ντέρμπυ εκτός έδρας (4-1) και μάλιστα χωρίς να φτάσει σε ψηλά επίπεδα απόδοσης. Στα συν του τοπικού ντέρμπι ήταν η απόδοση του 30χρονου Τσέχου, Χαουσμπάουερ, όπου άρχισε να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Ξεδίπλωσε τις πραγματικές του αρετές δίπλα στον Ντορ Μίχα και η λογική λέει ότι ο Κετσπάγια θα τους ξεκινήσει μαζί.

Πονοκέφαλος όμως παραμένει για το αν ο Οκριασβίλι θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι της Κυριακής.

Στον ΑΠΟΕΛ μετά την απρόσμενη ήττα από την Πάφο υπάρχει θέμα προπονητή ένα θετικό αποτέλεσμα είναι μονόδρομος. Οι ΄”γαλαζοκίτρινοι” παρουσιάζουν τρανταχτές αδυναμίες και μόνο σε περίπτωση που μπορέσουν να αντιστρέψουν την εικόνα τους θα έχουν τύχη στον αγώνα. Ο Ουζουνίδης αναμένεται να πραγματοποιήσει αρκετές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση με την Πάφο. Ο Νιούχου αναμένεται να πάρει τη θέση του Μπεν Σαχάρ στην επίθεση. Δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγές, που θα αφορούν τα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής ειδικά από τη στιγμή που ο Ατζίλι ακόμα δεν δικαιολογεί τη μεταγραφή του.

Ομόνοια – Παραλίμνι

Μετά την ισοπαλία (1-1)  την Πέμπτη στην Τούμπα για το Europa League οι «πράσινοι» του Χένινγκ Μπεργκ έχουν να αντιμετωπίσουν την ΕΝΠ στο ΓΣΠ. Το παιχνίδι κρύβει παγίδες και αυτό το ξέρει ο κόουτς των πρασίνων. Έπειτα είναι και η κούραση του παιχνιδιού γιατί κάποιοι παίχτες υπερέβησαν εαυτόν το βράδυ της Πέμπτης. Θα δούμε αλλαγές στην εντεκάδα σε σχέση με αυτή της Θεσσαλονίκης. Χρόνο συμμετοχής εικάζω ότι θα πάρουν οι Ασαντέ,Λοϊζου και Κίκο. Η Ομόνοια θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί της στο κυπριακό πρωτάθλημα και να μείνει σ τροχιά τίτλου και να έχει συνέχεια στην Ευρώπη.

Η Ενωση Νέων Παραλιμνίου ψάχνει διακαώς τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα για να μην έχει περιπέτειες υποβιβασμού. Δείχνει ότι δε μπορεί, δε βγάζει υγεία παρόλο που τις τελευταίες μέρες βγάζουν προς τα έξω ένα πρόσωπο ενότητας. Οι Παραλιμνίτες θα ψάξουν να πάρουν το καλύτερο δυνατόν από το παιχνίδι.


Μονό

16:00 Απόλλων – Νέα Σαλαμίνα: Goal/goal (2.27)


Μονό

25/10, 16:00 Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ: Χ2 & goal/goal (2.90)


Μονό

25/10, 18:00 Ομόνοια – Παραλίμνι: Over 2,5 (1.70)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις