Από τη Βρετανία ως την Ανδαλουσία

Από τη Βρετανία ως την Ανδαλουσία

Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του koubanezos.gr! Επιστρέφουμε σήμερα Σάββατο με αγώνες από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τρεις θα είναι οι επιλογές μας… 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 

Για να πετύχει μία ομάδα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στο υψηλότερο επίπεδο χρειάζεται να διαθέτει -εκτός των άλλων- και θάρρος στο παιχνίδι της. Και η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ το είχε σε μεγάλο βαθμό στον αγώνα με την Παρί μεσοβδόμαδα. Για πρώτη φορά στη διετή, περίπου, θητεία του στον πάγκο των “μπέμπηδων” ο Νορβηγός τεχνικός μας έδειξε ένα θαρραλέο αγωνιστικό σχέδιο –έστω και χωρίς την μπάλα στην κατοχή της ομάδας του- με πίεση στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου που κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα, εμποδίζοντας να φτάσει η μπάλα στα πόδια των σταρ της Παρί και με επιθετική αλλαγή (Πογκμπά αντί του Τέλες), ώστε να αντιμετωπίσει την πίεση της ομάδας του Τούχελ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και εν τέλει να πετύχει -με ασίστ του Γάλλου- το δεύτερο τέρμα που χάρισε στη Γιουνάιτεντ το τρίποντο. Συνολικά, ήταν ένα υπέροχο κοουτσάρισμα από πλευράς Σόλσκιερ. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Χρειάζεται διάρκεια αλλά και ένα αποτελεσματικό σχέδιο όταν αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες για να πετύχει τους στόχους της μέσα στην σεζόν η Γιουνάιτεντ. Ένα παιχνίδι-απόδειξη ότι δεν ήταν τυχαίο αυτό που έγινε την Τρίτη το βράδυ, είναι και το σημερινό απέναντι στην Τσέλσι στο οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο ο Έντινσον Καβάνι. Οι “μπλε” του Λονδίνου προέρχονται από την “λευκή” ισοπαλία κόντρα στη Σεβίλλη, παιχνίδι στο οποίο ούτε απειλήθηκαν αλλά ούτε και απείλησαν.

Δυσκολεύομαι να φανταστώ όμως πως θα συμβεί το ίδιο για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, γνωρίζοντας τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του Λάμπαρντ ως προπονητή. Επίσης, υπάρχει ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί ο Σίλβα στο κέντρο της άμυνας καθώς έπαιξε σε όλο το παιχνίδι απέναντι στην Σεβίλλη με πρόβλημα στο ισχίο και είναι αμφίβολος. Περιμένω, λοιπόν, η Γιουνάιτεντ να δείξει ανάλογο θάρρος σήμερα και για τον λόγο αυτό θα πάω με το goal/goal και over 2,5. 

Λίβερπουλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 

Πέρασε νικηφόρα -όπως είχε προβλέψει και η στήλη- την Τετάρτη από το Άμστερνταμ η ομάδα του Κλοπ, χωρίς όμως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Απειλήθηκε σε ορισμένες περιπτώσεις από τον Άγιαξ, κατάφερε όμως να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα για δεύτερη μόλις φορά τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Επίσης, ο Γερμανός τεχνικός έδωσε ανάσες στην επιθετική τριάδα των Σαλάχ, Μανέ και Φιρμίνο την οποία και αντικατέστησε ταυτόχρονα 30 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης με τον “Αίαντα”. Χαμηλό το εμπόδιο σήμερα για τη Λίβερπουλ που υποδέχεται τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει μόλις μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα. Μπορεί πέρυσι να τερμάτισε στην πρώτη δεκάδα της Premier League, η φετινή σεζόν όμως δεν αναμένεται να κυλήσει και πάλι τόσο θετικά.

Η ομάδα του Κρις Γουάιλντερ δεν έχει την ίδια ρέντα και την ίδια αποτελεσματικότητα συγκριτικά με την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και προσωπικά θεωρώ πως θα παλέψει μέχρι τέλους για τον υποβιβασμό (και ίσως να μην τα καταφέρει). Όπως θεωρώ επίσης ότι η Λίβερπουλ θα επιστρέψει στις επιτυχίες απόψε, μετά από δύο αγώνες δίχως νίκη στο πρωτάθλημα, όπου σε συνδυασμό με under 4,5 τέρματα η απόδοση του άσου ανεβαίνει αρκετά. 

Σεβίλλη – Εϊμπάρ 

Εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ζουλέν Λοπετέγι την Τρίτη το βράδυ κόντρα στην Τσέλσι. Κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας και να ξεκινήσει με θετικό τρόπο τη διοργάνωση. Για ένα ακόμη παιχνίδι κόντρα σε δυνατό αντίπαλο -όπως με Μπαρτσελόνα και Μπάγερν- στάθηκε ανταγωνιστική, ήλεγξε το παιχνίδι, το πήγε στο ρυθμό που ήθελε και δεν απειλήθηκε. Όσον αφορά τον σημερινό αγώνα, το πιθανότερο είναι να μην ξεκινήσει βασικός ο Οκάμπος (δεν έβγαλε την προπόνηση της Παρασκευής) ενώ θα λείψει ο Κουντέ (κορωνοϊό) και ο τιμωρημένος Ζορδάν. Αντιμετωπίζει την Εϊμπάρ η οποία προέρχεται από δύο ματς χωρίς ήττα κόντρα σε Βαγιαδολίδ (2-1) και Οσασούνα (0-0). Ο Μεντιλίμπαρ διδάσκει ένα ποδόσφαιρο με επιθετική άμυνα που τον βοηθά να παίρνει αποτελέσματα με ομάδες επιπέδου σαν της Βαγιαδολίδ και για αυτό τον λόγο καταφέρνει τόσα χρόνια να κερδίζει σχετικά εύκολα την παραμονή.

Όμως, σε παιχνίδια απέναντι σε ανώτερους ποιοτικά αντιπάλους όπως οι Ανδαλουσιάνοι, δυσκολεύεται να παίρνει βαθμούς. Πηγαίνω συνεπώς με τη νίκη της Σεβίλλης σε συνδυασμό με under 3,5 τέρματα. 


Δυάδα (απόδοσης 3.06) 

19:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τσέλσι: Goal/goal & οver 2,5 (1.80) 

22:00 Λίβερπουλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: 1 & under 4,5 (1.70) 


Μονό (Tipsters League) 

19:30 Σεβίλλη – Εϊμπάρ: 1 & under 3,5 (2.05)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις