Αν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι…

Αν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι…

Σε αναζήτηση προπονητή βρισκόταν ο Παναθηναϊκός μετά το αποτυχημένο πείραμα με τον νεαρό και άπειρο Ντάνι Πογιάτος. Ο Ισπανός μας… χαιρέτησε και στη θέση του στον «πράσινο» πάγκο προσελήφθη ένας γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Λάζλο Μπόλονι προπονητής του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2011-2012.

Μία σεζόν που για όσους θυμούνται ήταν και η τελευταία που ο Παναθηναϊκός διεκδίκησε με ρεαλιστικές ελπίδες το πρωτάθλημα και μάλιστα λίγο πριν τα 2/3 αυτού φαινόταν και η ομάδα που θα έκοβε πρώτη το νήμα.

Ο άνθρωπος που ουσιαστικά έβαλε φρένο στις «πράσινες» ελπίδες είναι ο άνθρωπος ο οποίος από το Σάββατο (24/10) θα κάθεται στην άκρη του πάγκου και μιλάμε για τον 67χρονο τεχνικό γεννημένο στις 11 Μαρτίου 1953.

Μία εβδομάδα πριν συμπληρώσει τα 59 του χρόνια έμελλε να… παίξει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2011-2012 με το «2» που είχε κάνει στο άδειο ΟΑΚΑ απέναντι στο «τριφύλλι» με 2-0, νίκη που «υπέγραψαν» ο Λίνο και ο άλλοτε «πράσινος», Σαλπιγγίδης.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι…

Τότε, Χριστούγεννα του 2011 ο Ολυμπιακός βρισκόταν στο +2 από τον Παναθηναϊκό με το «τριφύλλι» όμως να έχει δύο ματς λιγότερα (κόντρα σε Δόξα Δράμας εκτός και Λεβαδειακό εντός). Για τους έχοντες καλή μνήμη ήταν τότε που Δραμινοί και Βοιωτοί πήραν τα εισιτήρια ανόδου λίγο… καθυστερημένα με αποτέλεσμα να χρωστούσαν αρκετά ματς.

Οι απρόσμενες απώλειες του Ολυμπιακού με την ισοπαλία στη Δράμα και την ήττα στην Ξάνθη, συν μία απώλεια του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο έφεραν το «τριφύλλι» στο +1 το οποίο έγινε +7 με τις νίκες στα… χρωστούμενα παιχνίδια του.

Μάλιστα η ευφορία ήταν διάχυτη καθώς ακολουθούσε το… κανονικό ματς με τον Λεβαδειακό εκτός τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα έπαιζε στην Τούμπα και οι προοπτικές έδειχναν για αύξηση της διαφοράς. Όμως ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στη Βοιωτία και έτσι η διαφορά έπεσε στους 4.

Μετά από δύο νίκες του Παναθηναϊκού κόντρα σε Ξάνθη, Εργοτέλη και ισάριθμες του Ολυμπιακού με ΑΕΚ, Πανιώνιο ήρθε η ώρα των ντέρμπι για τους «πράσινους» που θα έπαιζαν κατά σειρά με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, όλα στο ΟΑΚΑ.

Πρώτο αυτό με τους «ασπρόμαυρους» στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ και σε μία κρύα ατμόσφαιρα η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα μπήκε στο ματς με αρκετό άγχος και γνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός με τη νίκη του στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ είχε φέρει τη διαφορά στον πόντο.

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας ωραία, πειθαρχημένα και με υπομονή έφτασε στη νίκη με 2-0 η οποία έδινε νέο ενδιαφέρον στη μάχη του τίτλου και με τον Παναθηναϊκό σε πολύ κακή ψυχολογία. Ο Λάζλο (σ.σ. Λαντισλάο, το… βαπτιστικό του) Μπόλονι μόλις είχε χαρίσει μία σπουδαία νίκη στον ΠΑΟΚ κόντρα στη νυν ομάδα του και ουσιαστικά της είχε βάλει την ταφόπλακα.

Το «τριφύλλι» μετά την ήττα αυτή δεν σήκωσε ποτέ κεφάλι και παρότι ήξερε ότι έχει το ματς με τον «αιώνιο» αντίπαλο εντός έδρας άρα ήταν στα χέρια του ο τίτλος, κατέρρευσε χάνοντας τόσο από την ΑΕΚ με 2-0 όσο και από τους Πειραιώτες με 1-0 σε ματς που δεν τελείωσε ποτέ ελέω επεισοδίων.

Επεισόδια που έφεραν τον μηδενισμό και -3 βαθμούς και έτσι ο Παναθηναϊκός από εκεί που ήταν στο +7 βρέθηκε στο -8, πριν το Ολυμπιακός 73, Παναθηναϊκός 66 που ήταν και η τελική βαθμολογία.

Σίγουρα ουδείς μπορεί να προδικάσει την τελική κατάληξη του πρωταθλήματος αν ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει τον ΠΑΟΚ του Μπόλονι, το δεδομένο όμως είναι ότι ο Ρουμάνος ήταν εκείνος που έκοψε τον δρόμο του «τριφυλλιού» προς τον τίτλο.

Πολύ απλά ο 67χρονος τεχνικός θέλει από… δήμιος του Παναθηναϊκού τότε, να γίνει ο σωτήρας του τώρα και να επαναφέρει τον σύλλογο στο δρόμο των επιτυχιών και τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις