Το «έπος του λασπωτήρα» και η στέπα

Το «έπος του λασπωτήρα» και η στέπα

Η παρέα έχει ήδη απλώσει τα πόδια στο τραπεζάκι του σαλονιού. Η μπίρα αφρίζει στα ποτήρια. Η αναμονή για τα οκτώ γύρο με απ’ όλα και τις δυο king size πίτσες με τα διπλά τα πεπερόνια μεγαλώνει. Η εισαγωγή με τα κυριλέ ευρωπαϊκά βιολιά σηκώνει την τρίχα.

Ο χρόνος για τις επόμενες δυο ώρες σταματά και δεν έχει χώρο για κανέναν κορωνοϊό, για κανένα περίεργο αφεντικό, για τίποτα που γκριζάρει ή μαυρίζει τη μέρα. Το Τσου Λου επέστρεψε μάγκες μου. Ας το καλωσορίσουμε όπως του πρέπει: με σέβας και στοιχηματική τρέλα.

Καλά τα πήγαμε το Σάββατο, μιας και η βασική πρόταση της στήλης για τα περισσότερα γκολ του Ολυμπιακού στο 2ο ημίχρονο πέρασε σχετικά άκοπα και μπήκαμε με το δεξί (του Ελ Αραμπί) στο Tipster’s League του koubanezos.gr που… τρελαίνει κόσμο.

Στας Ευρώπας τώρα, το μενού της στήλης θα ‘χει λίγο απ’ όλα, εκτός από σημεία. Το Champions League, ειδικότερα στη φάση που είναι τώρα, δεν είναι για να πηγαίνεις αριστερά ή δεξιά. Φαβόρες του 1.60-1.70 ΔΕΝ υφίστανται. Ακόμα και να βγουν «αέρα», ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θα πάρω. Δόξα τις… στοιχηματικές, απ’ όλα έχει ο μπαχτσές. Πάμε να δούμε:

Η πολυαγαπημένη του Νίκου Μποζιονέλου Ρεάλ, υποδέχεται τη βραζιλιάνικη ομάδα του Ντόνετσκ. Τα παιδιά του Ζιζού δεν «πατάνε» ακόμα. Μετά από την ξεγυρισμένη σφαλιάρα από την Κάντιθ που τους έστειλε κάπου εκεί στην 5η – 6η Δημοτικού, συναντούν τη Σαχτάρ του «όσα φάμε κι όσα βάλουμε». Με το Clasico να ‘ρχεται, το τελευταίο που θέλει ο Ζιζού είναι κι άλλη μουρμούρα από ενδεχόμενο στραβοπάτημα.

Σύμφωνοι, οι Ισπανοί έχουν να χάσουν στην έδρα τους από ουκρανική ομάδα από το 1999 περικαλώ. Και έριξαν ντόρτια μέσα-έξω στους σημερινούς τους αντιπάλους το 2015. Μπορεί να το κάνουν και τώρα αλλά πίσω – και με τη σχεδόν δεδομένη απουσία του Ράμος, λέω ότι θα φάνε. Κι ότι θα φάνε πριν φύγει το 45λεπτο. Η Σαχτάρ δεν είναι καμιά χθεσινή ομάδα στον θεσμό που θα μπει φοβικά στο ματς. Μπορεί το κανόνι τους ο Μοράες να είναι αμφίβολος λόγω κορωνοϊού, αλλά λίγο η εικόνα της Ρεάλ, λίγο η άγνοια κινδύνου των «Βραζιλιάνων της στέπας» με ψήνει για το αμφίτερμα πριν λήξει το ημιχρόνιο…

Σαν σήμερα, 21 Οκτωβρίου του 1992, παρακολούθησα συνειδητά τον πρώτο μου ευρωπαϊκό αγώνα. Απ’ την αρχή ως το τέλος, γνωρίζοντας την κρισιμότητά του, τη σπουδαιότητα του αντιπάλου, το ψιλοαδύνατο της υπόθεσης (γιατί, πού πα ρε Καραμήτρο σε Κλίνσμαν, Τιράμ, Τζορκαέφ και λοιπά μεγαθήρια με… λασπωτήρες;). Κάπου εκεί στο 88ο λεπτό, ο ντυμένος στα γαλάζια (!) και φρεσκοκουρεμένος Βαΐτσης (μπορεί και όχι), πετάγεται και υπογράφει μια εκκωφαντική διπλούρα στο Πριγκηπάτο. Σοκ και δέος.

28 χρόνια μετά, η μοίρα φέρνει τον Ολυμπιακό αντιμέτωπο ξανά με γαλλική ομάδα. Για τον Ολυμπιακό τα έχουμε πει και σε προηγούμενες στήλες. Πετάει πρώτα ημίχρονα, «πετάει» στα δεύτερα. Η «Μαρσέγι» που ‘λεγε κι ο αθάνατος Αλέφας, είναι η χαρά του goal/goal μέχρι στιγμής στην εγχώρια λίγκα. Η προϊστορία είναι ξεκάθαρα με τους Γάλλους αλλά δεν θα παίξει αυτή μπάλα. Η πλάστιγγα θα γείρει για μένα από τη χρησιμοποίηση ή μη του Φορτούνη στο αρχικό σχήμα. Αν δηλαδή δούμε Μπουχαλάκη – Εμβιλά – Καμαρά στα χαφ, οι ερυθρόλευκοι θα ‘χουν δύσκολο βράδυ απέναντι στο 4-3-3 του Βίλας Μπόας. Κι αυτό γιατί Μπουχαλάκης και Εμβιλά αλληλοακυρώνονται, καθώς κάνουν τις ίδιες δουλειές στο χορτάρι. Όπως και να χει, ήρθε η στιγμή πιστεύω που οι ερυθρόλευκοι θα πληρώσουν την αδράνειά τους στα πρώτα ημίχρονα. Και λέω να εμπιστευτώ αυτό το gut feeling που έχω εδώ και μέρες και θα ρίξω κάτι ψιλά στη νίκη του Ολυμπιακού με ανατροπή. Φορτούνη θέλοντος και Μαρτίνς επιτρέποντος.

Χαλαρά, χωρίς πολλά ανοίγματα, ίσα – ίσα για να καταβροχθίζουμε τα πιτόγυρα με έξτρα κόκκινο πιπέρι κι αγωνία. Εις το επανειδείν.


Μονό

19:55 Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Goal/goal & over 2.5 (2.15)


Fun bet

19:55 Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Goal/goal στο 1ο ημίχ. (4.20)


Μονό

22:00 Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Goal/goal & over 2.5 (2.50)


Fun bet

22:00 Ολυμπιακός – Μαρσέιγ: Νίκη Ολυμπιακού με ανατροπή στο σκορ (9.75)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις