Σε Βρετανία και… Βρετάνη

Σε Βρετανία και... Βρετάνη

Καλημέρα σε όλους τους φίλους του koubanezos.gr! Μετά τo 2/2 της Κυριακής, η στήλη επιστρέφει με παιχνίδια από την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League…

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…

Πρώτη μας στάση για απόψε το Λονδίνο, όπου η Τσέλσι υποδέχεται στο άδειο από κόσμο, ελέω κορωνοϊού, «Στάμφορντ Μπριτζ» την περσινή φιναλίστ του Europa League, Σεβίλλη. Οι «μπλε» ταλαιπωρούνται, σε συνέχεια της προηγούμενης σεζόν, και φέτος από αμυντικά προβλήματα. Έχουν ήδη δεχθεί εννέα τέρματα στις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος ενώ πέρυσι στις δύο βασικές διοργανώσεις (Premier League και Champions League) δέχθηκαν 70 τέρματα σε συνολικά 46 παιχνίδια. Τραγική επίδοση για ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Η αχίλλειος πτέρνα της εντοπίζεται στο κέντρο της άμυνας και στη θέση του τερματοφύλακα. Στο τέρμα ήρθε ως μεταγραφή από τη Ρεν ο Μεντί για να αντικαταστήσει τον κάκιστο Κέπα ενώ Ζουμά και Κρίστενσεν, που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο ως βασικό δίδυμο στα στόπερ, αποδεικνύουν, με τα λάθη τους, πως δεν είναι επαρκείς για το επίπεδο της Τσέλσι. Αποκτήθηκε για να δώσει λύση με την εμπειρία και την δεδομένη ποιότητα του ο Τιάγκο Σίλβα ως ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν, μέχρι στιγμής όμως είτε λόγω τραυματισμού (αρχικά), είτε λόγω κακής κατάστασης, δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει. Δεν αγωνίστηκε, επειδή επέστρεψε αργά από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Βραζιλίας, το Σάββατο κόντρα στην Σαουθάμπτον, αναμένεται όμως να πάρει τη θέση του Κρίστενσεν στη σημερινή αναμέτρηση. Επιθετικά, πάντως, φάνηκε στο παιχνίδι με τους «αγίους» να βρίσκει ρυθμό ο Τίμο Βέρνερ με τα δύο γκολ και την μία ασίστ που σημείωσε.

Σημερινός της αντίπαλος, το εξαιρετικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Γιουλέν Λοπετέγκι, η Σεβίλλη που έρχεται από την Σαββατιάτικη ήττα κόντρα στην Γρανάδα. Ασχέτως πάντως της ήττας η οποία προήλθε εν πολλοίς λόγω της αποβολής του Ζορδάν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και φέτος η ομάδα της Ανδαλουσίας παρουσιάζει μία εξαιρετική εικόνα σε όλα τα παιχνίδια. Πήρε προηγουμένως με άνεση τα ματς κόντρα σε θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους (Κάντιθ και Λεβάντε) ενώ στάθηκε αρκετά καλά απέναντι σε Μπάγερν και Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» μάλιστα στα σημεία ήταν καλύτερη (xGoals 1,06 – 1,26 υπέρ της). Μοναδική απουσία για σήμερα αυτή του βασικού κεντρικού αμυντικού Κουντέ με τον Γκόμεθ να αναμένεται να τον αντικαταστήσει. Λογική επιλογή από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση το G/G σε συνδυασμό με over 2,5.

Πιο έτοιμη για αυτό το επίπεδο

Επόμενη μας στάση στην Γαλλία για το παιχνίδι της Ρεν κόντρα στην Κράσνονταρ. Αήττητη στις πρώτες εφτά αγωνιστικές του Γαλλικού πρωταθλήματος η εξαιρετική ομάδα του σαραντάχρονου Ζουλιέν Στεφάν με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Η Ρεν κινήθηκε σημαντικά στο μεταγραφικό παζάρι προσπαθώντας να προσθέσει εμπειρία και επιπλέον ποιότητα στο ρόστερ της με σκοπό να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League. Μπορεί να έχασε  Ραφίνια και Μεντί για Λιντς και Τσέλσι αντίστοιχα απέκτησε όμως  με τη μορφή δανεισμού τον στόπερ Ρουγκάνι από την Γιουβέντους, τον μπακ Νταλμπέρτ από την Ίντερ, τον εξτρέμ Τεριέ από την Λιόν για δώδεκα εκατομμύρια, τον φορ Γκιρασί από την Αμιέν, ενώ τελευταία μέρα των μεταγραφών πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της με την απόκτηση του δεκαοχτάχρονου εξτρέμ Ζερεμί Ντοκού από την Άντερλεχτ έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης ήταν πολύ σημαντική η επέκταση του δανεισμού από τη Ρόμα του πολύ έμπειρου κεντρικού χαφ Στιβέν Ενζονζί.

Απέναντί της θα βρει απόψε μία επίσης πρωτάρα στην διοργάνωση, την Κράσνονταρ. Οι Ρώσοι μας έδειξαν και στα παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα play offs του Champions League πως σαν σύνολο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Αν ήταν λίγο πιο εύστοχος και τυχερός ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να τους αποκλείσει. Παρουσίασε τρομερά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας – οι ποδοσφαιριστές που διαθέτει δεν ανήκουν σε αυτό το επίπεδο- ενώ επιπλέον παρουσιάστηκε δυσλειτουργική στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα. Θεωρώ πως η Ρεν, με τις προσθήκες που πραγματοποίησε, είναι καλύτερη από τους Ρώσους και εύκολα ή δύσκολα θα επιβεβαιώσει τον άσο.


Δυάδα (απόδοσης 3.75)

22:00 Τσέλσι – Σεβίλλη: Goal/goal & over 2,5 (2.05)

22:00 Ρεν – Κράσνονταρ: 1 (1.83)


Μονό (Tipsters League)

22:00 Ρεν – Κράσνονταρ: 1 (1.83)


Σκόρερ

22:00 Τσέλσι – Σεβίλλη: Γκολ Βέρνερ (2.50)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις