Ο αετός (δεν) πεθαίνει στον αέρα…

Ο αετός (δεν) πεθαίνει στον αέρα...

Καλημέρα λαέ του koubanezos.gr!

Πιστοί και συνεπείς στο ραντεβού του Σαββατοκύριακου ενώ θα τα πούμε εκτάκτως και τη Δευτέρα, πάντα ενώπιών σας προκειμένου να εντοπίσουμε ευκαιρίες σε ένα όχι και τόσο φωτεινό πρόγραμμα – έχουμε μπροστά μας περίεργο και δύσκολο κουπόνι κατά την ταπεινή μας άποψη.

Κατ’ εξαίρεση με τα όσα πιστεύουμε και έχουμε ως στάση στη στοιχηματογραφία, παρά τις όποιες αγωνιστικές και εξωαγωνιστικές παθογένειες του ελληνικού πρωταθλήματος, θα μείνουμε εντός συνόρων, τουλάχιστον για σήμερα (Δευτέρα επιστροφή στη Σκανδιναβία) και θα πάμε στο μεγάλο ντέρμπι δικεφάλων στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το σημείο μας θα βρίσκεται στο Tipster’s League, αποδεικτικό του ότι το πιστεύουμε, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός, αν θα το τιμήσει.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Σημαντικό και μεγάλο παιχνίδι για τη δύσκολη συνέχεια των δύο ομάδων κι ας είναι ακόμα νωρίς, διότι η μεν ΑΕΚ θέλει να χτίσει πάνω στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις της ενώ ο ΠΑΟΚ θέλει μια μεγάλη νίκη, μια νίκη σε ντέρμπι, μια νίκη εν πάση περιπτώσει προκειμένου να διορθώσει το κλίμα αμφισβήτησης, εν μέρει και αρνητικότητας που ενυπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων, που είναι πολυεπίπεδο (κακός μεταγραφικός σχεδιασμός, ελλιπής ενίσχυση, αμφιβολίες προς τον προπονητή).

Κοινή συνισταμένη των δύο ομάδων είναι οι κομβικές και αρκετές απουσίες που αντιμετωπίζουν μεσοαμυντικά και όπως γίνεται αντιληπτό, θα επηρεάσουν σημαντικά την έκβαση του αγώνα. Η ΑΕΚ θα στερηθεί λογικά τους βασικούς αμυντικούς Λόπεζ, Μπακάκη και Ινσούα που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα με τον δεύτερο να χτυπά στην γαστροκνήμη την Παρασκευή. Επίσης, αναμένονται εκτός οι βασικοί μέσοι Γαλανόπουλος, Σαρδελής, Σιμόες, Σιμάνσκι και ο φορ Λιβάι Γκαρσία. Άπαντες προπονήθηκαν ατομικά και προέρχονται από τραυματισμό. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο νεοαποκτηθείς φορ Τάνκοβιτς και ίσως ο επίσης νεοφερμένος Ρουμάνος αμυντικός Νεντελτσεάρου. Τιμωρημένος ο βασικός μέσος Μάνταλος. Δύσκολο το έργο του Καρέρα, που καλείται να βρει ικανή ενδεκάδα, που θα είναι ανάγκης, παίκτες που παίζουν για πρώτη φορά και δεν ξέρουμε πώς θα ανταποκριθούν. Η ομάδα της Αθήνας προέρχεται από ήττα στο Περιστέρι σε ένα παιχνίδι που ήταν κακή, χωρίς νεύρο και οφείλει την ήττα της κατά βάση στο κακό α’ μέρος. Εντός έδρας τρέχει μίνι σερί 3-1-2 σε έξι τελευταίους αγώνες ενώ από το 1999 και εξής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα έχει: 19-8-4.

Ο Φερέιρα, όσον αφορά το στρατόπεδο του ασπρόμαυρου δικεφάλου, δήλωσε συνειδητοποιημένος ότι θα αντιμετωπίσουν μια καλύτερη ομάδα σε σχέση με πέρσι και πρέπει να προσέχει πολύ η ομάδα του, ότι αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από 15πενθήμερη αποχή και πως εφόσον οι παίκτες του βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και μείνουν πιστοί στο πλάνο, θα μπορέσουν τη ζημιά. Ο ΠΑΟΚ θα στερηθεί τον μέσο Ελ Καντουρί, ο οποίος μετά τις διεθνείς υποχρεώσεις του ήρθε στην Θεσσαλονίκη κληρονομώντας τραυματισμό στον προσαγωγό ενώ και ο βασικός αμυντικός Κρέσπο έβγαλε τραυματισμό και ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα. Εκκρεμούν τα τεστ κορωνοϊού στους στόπερ Μιχάι και Ίνγκασον ώστε να πάρουν το τελικό ’’ΟΚ’’. Τέλος, στο αρνητικό σερί 4 αγώνων δίχως νίκη έβαλε ο δικέφαλος του Βορρά μετά τη νίκη του επί του ΟΦΗ, που δεν έπαιξε και κάποια εντυπωσιακή μπάλα, αλλά ο Σφιντέρσκι ήταν αυτός που «καθάρισε» και πάλι. 2-2-2 το ισορροπημένο σερί των έξι τελευταίων αγώνων του, αλλά κουβαλά κακή παράδοση στην Αθήνα και ειδικά στο ΟΑΚΑ σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μετεγγραφή ο μέσος Πέλκας (Φενέρμπαχτσε) και ο φορ Άκπομ (Μίντλεσμπρο) ενώ αναμένεται ο νεοαποκτηθείς Αυστριακός μέσος Μουργκ να κάνει ντεμπούτο, όπως δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Εκτίμηση: Πολλές και σοβαρές οι απουσίες βασικών παικτών της ΑΕΚ που διαμορφώνουν μια νέα ομάδα ουσιαστικά, νέα ενδεκάδα και δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει. Στα συν η επιθετική της γραμμή και ο παράγων έδρα, αλλά αποδυναμώνεται με την απουσία κόσμου. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη θα στερηθεί τη ραχοκοκαλιά της άμυνας, Άνχελ Κρέσπο και τον απαραίτητο, όπως έδειξαν τα πρόσφατα παιχνίδια, μέσο Ελ Καντουρί. Ο Φερέιρα βρίσκεται σε συνεχή πίεση, δεν δείχνει να βρήκε ακόμα και τώρα το κουμπί της ομάδας του ούτε τους σωστούς ρόλους σε ένα νέο σύστημα (3-5-2) που εφαρμόζει. Είναι πρόβλημα και το γκολ, αλλά έχει περισσότερες και πιο σοβαρές λύσεις στον πάγκο από τον Καρέρα. Εκτιμούμε ότι, μια ισοπαλία θα ήταν θετική και ίσως… βολική.


Μονό (Tipsters League)

20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Χ (3.20)


Οι αγώνες που μετέχουν στην Tipsters League του koubanezos.gr, έχουν σταθερό ποντάρισμα 10 μονάδων ανά επιλεγμένο αγώνα.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις