Κινέζικο… ξεμάτιασμα

Κινέζικο... ξεμάτιασμα

Χαιρετώ άπαντες τους απανταχού κουβανέζους. Ελπίζω και σήμερα, να σας βρίσκω όλους και όλες καλά. Διανύσαμε ήδη το πρώτο μισό του Οκτώβρη και πλέον τα πράγματα στα ασιατικά γήπεδα αρχίζουν, να σοβαρεύουν.

Οι Ιάπωνες διανύουν το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος τους, οι Νοτιοκορεάτες ολοκληρώνουν σε ένα μήνα το δικό τους αντίστοιχο, ενώ οι Κινέζοι, με τους οποίους θα ασχοληθούμε σήμερα, περνούν πλέον στη φάση των playoffs, τα οποία θα αναδείξουν τον πρωταθλητή, θα δώσουν τα εισιτήρια για τις θέσεις στο επόμενο Champions League, αλλά και θα στείλουν μια ομάδα στη δεύτερη εν τη τάξει κατηγορία της χώρας και μια άλλη σε μπαράζ διαβάθμισης.

Απολογισμός

Μαύρος Οκτώβρης για τη στήλη και τις προτάσεις της, αφού και το 3ο μεσοβδόμαδο ραντεβού μας κατέληξε σε ένα μεγαλοπρεπέστατο κουβά. Είπαμε να στηρίξουμε τη Κόμπε, αλλά η απόφαση του Μιούρα για εκτεταμένο ροτέισον έκαψε τις ελπίδες μας. Το τελικό 1-1 μπορεί, να επιβεβαίωσε τα 2 γκολ που αναζητούσαμε, αλλά η νίκη των γηπεδούχων δεν ήρθε ποτέ, αφού παρά το 1-0 από νωρίς, η Οΐτα ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο έτερο ματς της δυάδας απόδοσης, η Καβασάκι πήρε το τρίποντο, ανεβάζοντας την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από πλευράς των γηπεδούχων της Χιροσίμα, μας στέρησε το αμφίτερμα και την επιβεβαίωση της επιλογής μας.

3η συνεχόμενη εντός έδρας ήττα και για τη Τόσου, με τη Κασίμα να παίρνει εν τέλει αρκετά εύκολα το διπλό, αφήνοντας μας με μια πολύ πικρή γεύση, αφού και πάλι οι γηπεδούχοι απώλεσαν αρκετές ευκαιρίες, να σκοράρουν τουλάχιστον ένα γκολ και να επιβεβαιώσουν και αυτή μας τη πρόταση.

Το γράψαμε και προχθές, θα το αναφέρουμε και σήμερα. Σε καμία περίπτωση δεν πτοούμαστε από τη πρόσκαιρη αστοχία στις προτάσεις. Αυτό το 0/6 από την αρχή του μήνα είναι ξεκάθαρα προϊόν ατυχίας και όχι αστοχίας στη μελέτη και ανάλυση των αγώνων, γεγονός αδιαμφισβήτητο για όλους όσους παρακολουθήσατε δια ζώσης τα εν λόγω παιχνίδια. Ποδόσφαιρο παίζουν οι παίκτες και όχι εμείς, οπότε εξαρτώμεθα αποκλειστικά από τις ορέξεις και τις ικανότητες τους. Σίγουρα υπάρχει πικρία, αλλά από την άλλη και μεγαλύτερη επιθυμία, για να ξαναβάλουμε τη στήλη στις ράγες των επιτυχιών.

Πρεμιέρα στα κινέζικα playoffs

Μετά από διακοπή περίπου τριών εβδομάδων και την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, η κινεζική Super League επιστρέφει και πάλι στη Νταλιάν και τη Σουζχού με τους αντίστοιχους δύο ομίλους των playoffs, σε ένα άκρως ενδιαφέρον φορμάτ συνεχών αγώνων μέχρι τα μέσα Νοέμβρη.

Στη Νταλιάν οι πρώτες 4 ομάδες κάθε ομίλου της πρώτης φάσης θα αναμετρηθούν σε διπλούς νοκ άουτ αγώνες, για να αναδείξουν τον πρωταθλητή και να μοιράσουν και τις 3 υπόλοιπες προνομιούχες θέσεις για το ερχόμενο ασιατικό Champions League, 2 απευθείας στους ομίλους και άλλη μία στα playoffs.

Αντίστοιχα στη Σουζχού οι 4 τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου της πρώτης φάσης, θα κοντραριστούν, για να αποφύγουν τη τελευταία θέση που οδηγεί στον απευθείας υποβιβασμό αλλά και τη προτελευταία θέση, η οποία σημαίνει μπαράζ διαβάθμισης με αντίπαλο τη δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας από τη δεύτερη εν τη τάξει κατηγορία της χώρας.

Πρώτου περάσουμε στις σημερινές προτάσεις μας, να αναφέρουμε απλά, ότι σε σχέση με τις άλλες Λίγκες και τα προβλήματα ακόμα και σήμερα εξαιτίας της πανδημίας και των παρενεργειών της, οι Κινέζοι κατάφεραν, χάρη στα αυστηρότατα υγειονομικά τους πρωτόκολλα, να μην έχουν το παραμικρό κρούσμα σε ποδοσφαιριστές ή μέλη των τεχνικών επιτελείων. Μάλιστα σταδιακά επανήλθαν και θεατές στα γήπεδα, ενώ ιδιαίτερα στη Σουζχού πλέον δεν θα απαιτείται ούτε η επίδειξη αρνητικού τεστ τις τελευταίες 48 ώρες για όσους θελήσουν, να παραβρεθούν στα γήπεδα.

Με σύμμαχο τη παράδοση

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν νωρίς σήμερα και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί από τη Σουζχού και το ματς ανάμεσα στη Τιανγίν και τη Σενζέν. Πρόκειται για το πρώτο ματς στο γκρουπ του υποβιβασμού, με τον επαναληπτικό αγώνα να διεξάγεται 5 μέρες αργότερα. Η διασταύρωση της διοργάνωσης φέρνει αντιμέτωπες τη τελευταία ομάδα του δευτέρου ομίλου Τιανγίν με τη 5η στη βαθμολογία του πρώτου Σενζέν.

Οι τυπικά γηπεδούχοι αποτελούν και τη μοναδική ομάδα στη Λίγκα που στα 14 ματς του πρώτου γύρου δεν κατάφεραν να σταυρώσουν νίκη, έχοντας 3 βαθμούς όλους και όλους από ισάριθμες ισοπαλίες. Από την αρχή του πρωταθλήματος ο Γερμανός κόουτς Στίλικε γκρίνιαζε για την έλλειψη ποιοτικών παικτών και μεταγραφών. Η φυγή του Βάγκνερ και η μη αντικατάσταση του στο κέντρο της επίθεσης, αποδυνάμωσαν αισθητά την ομάδα, ενώ και το γερασμένο ρόστερ έδειξε ελάχιστα θετικά πράγματα σε όλη τη σεζόν.

Εν τέλει ο Γερμανός απολύθηκε, στη θέση του ήρθε ο έμπειρος Κινέζος Μπαοσάν, ενώ και η διοίκηση της ομάδας κινήθηκε έντονα μέσα στο Σεπτέμβριο, κάνοντας 3 δυνατές μεταγραφές και φέρνοντας καταρχήν τους Βραζιλιάνους Λίμα και Σοάρες από Εστορίλ και Πόρτο αντίστοιχα, ενισχύοντας ουσιαστικά την επιθετική της γραμμή, ενώ δανείστηκε από τη Σανγκάη τον Ουζμπέκο Αχμέτοβ για τη μεσαία της γραμμή.

Ο φόβος του υποβιβασμού φαίνεται, ότι ξύπνησε άπαντες στο σύλλογο, αφού ούτε ο Γκανέζος Άτσεκπομπ μπόρεσε να βοηθήσει ιδιαίτερα φέτος, πραγματοποιώντας μέτριες εμφανίσεις, αλλά ούτε ο έτερος Βραζιλιάνος επιθετικός της Τζόναθαν βοήθησε, έχοντας ένα σοβαρό τραυματισμό, που τον κράτησε για πολλές εβδομάδες εκτός αγώνων.

Πλέον και μετά τη διακοπή η ομάδα δούλεψε σκληρά, κυρίως για να αφομοιώσει τις νέες προσθήκες και σήμερα ρίχνεται στη μάχη των playoffs, με μοναδικό σκοπό την αποφυγή του υποβιβασμού και τη διασκέδαση των κακών εντυπώσεων από τις εμφανίσεις της στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Απέναντι στους γηπεδούχους θα βρεθεί η ομάδα του Ζόρντι Κρόιφ, η οποία πραγματοποίησε αρκετά καλή σεζόν και στις λεπτομέρειες, έχασε τη 4η προνομιούχο θέση και την ευκαιρία να βρεθεί στα playoffs με το γκρουπ των πρωταθλητών. Σαφώς καλύτερη επιθετικά από τη σημερινή της αντίπαλο, με τους δύο επιθετικούς της, τον Σενεγαλέζο Μέρι και τον Κολομβιανό Πρεσιάντο να σκοράρουν ανελλιπώς. Αρκετά ευάλωτη αμυντικά, πάλεψε στα περισσότερα ματς και σήμερα κυνηγά, να σπάσει την παράδοση που την θέλει, να μην μπορεί, να νικήσει τη σημερινή της αντίπαλο στις τελευταίες 17 αναμετρήσεις μεταξύ τους.

Αναμένουμε κλειστό ματς εξαρχής, εφόσον υπάρχει και επαναληπτικός αγώνας. Άλλωστε και οι δύο ομάδες μέχρι στιγμής είχαν έντονο επιθετικό πρόβλημα, αν και η Σενζέν εκτός έδρας έβρισκε πάντα πιο εύκολα γκολ. Δύσκολα θα ανοίξει ο ρυθμός, οπότε καταρχήν ένα ποντάρισμα στο να μπουν λιγότερα από 4 γκολ στον αγώνα μοιάζει ιδανική επιλογή.

Εμείς σήμερα θα ρισκάρουμε ακόμα περισσότερο, καθώς πιστεύουμε, ότι οι ποιοτικές προσθήκες σε κέντρο και επίθεση για τους γηπεδούχους και μάλιστα σε θέσεις που η ομάδα πονούσε, σαφώς θα την επηρεάσει θετικά. Δύσκολα βλέπουμε, να τελειώνει η σεζόν χωρίς έστω μία νίκη για τη Τιανγίν, οπότε θα ποντάρουμε και στο ενδεχόμενο να μην χάσει στη σημερινή αναμέτρηση. Είναι και η παράδοση συντριπτικά υπέρ της, αφού στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις με αντίπαλο τη Σενζέν, έχει φύγει νικήτρια στις 7 με 2 ματς να λήγουν ισόπαλα. Δίκαιος ο φαβοριτισμός των φιλοξενούμενων, αλλά η απόδοση θα έπρεπε να είναι σαφώς ψηλότερα. Εμείς βλέπουμε πολύ ισοπαλία στο ματς με πιθανά σκορ το 1-1 αλλά και το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Ξεκίνημα για την υπεράσπιση του τίτλου

Αργότερα το μεσημέρι, και πιο συγκεκριμένα στις 14:30, πρεμιέρα έχουμε και στο γκρουπ των πρωταθλητών, με το ματς ανάμεσα στη Χεμπέι και τη πρωταθλήτρια Γκουάνγζου. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ανάμεσα στη πολύ φορμαρισμένη γηπεδούχο και τη μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας.

Η Χεμπέι κατάφερε, με 3 συνεχόμενες νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές, να εξασφαλίσει τη 4η θέση στο πρώτο γύρο και τη συμμετοχή της στο γκρουπ των πρωτοπόρων. Σημείο αναφοράς η επιθετική της γραμμή και τα 25 γκολ στο ενεργητικό της, επίδοση που είναι η 4η καλύτερη ανάμεσα στις 16 ομάδες. Με ηγέτη και πρώτο σκόρερ στη Λίγκα το Βραζιλιάνο Μαρκάο απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, αν και αμυντικά έχει τα θέματα της. Η προσθήκη του πολύπειρου Γκουλάρντ φέτος, της έδωσε ακόμα μεγαλύτερη μεσοεπιθετική ποιότητα και άπαντες στην ομάδα θα κυνηγήσουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, με τη πρώτη 4αδα να είναι ο βασικός της στόχος.

Οι μόνιμοι πρωταθλητές του Φάμπιο Καναβάρο δεν χρειάζονται και ιδιαίτερες συστάσεις, αφού και φέτος διαθέτουν με διαφορά τη ποιοτικότερη ομάδα στη χώρα. Η βραζιλιάνικη παροικία των Ταλίσκα, Παουλίνιο και Φερναντίνιο είναι ασταμάτητη και κάπως έτσι καθάρισε τη πρωτιά στο πρώτο γύρο, χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα. Πλέον καλείται, να υπερασπιστεί και το φετινό εγχώριο τίτλο, πριν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για τη διεκδίκηση του πρωταθλητή Ασίας, ο οποίος είναι και ο μεγάλος της στόχος.

Πολλοί οι πειραματισμοί για τον Καναβάρο από την αρχή της σεζόν, με την ομάδα να μην πατάει και τόσο σταθερά αμυντικά και τον Ιταλό να δέχεται έντονη κριτική από τον τύπο. Μεγάλη η απώλεια του Γουέι Σιχάο, ο οποίος αποτελεί και το παιδί – θαύμα του κινεζικού ποδοσφαίρου, με ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό να τον κρατά εκτός υποχρεώσεων της ομάδας.

Ακλόνητο φαβορί, όχι μόνο για το σημερινό ματς, αλλά και για μια ακόμα κατάκτηση του τίτλου η ομάδα της Γκουανζού. Δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες και εύκολα ή δύσκολα θα προκριθεί στα ημιτελικά των playoffs. Θα τη στηρίξουμε με τη διπλή της ευκαιρία και θα ρισκάρουμε μόνο με το αμφίτερμα στο ματς.

Παίζοντας χωρίς σκοπιμότητες και μη έχοντας να χάσει κάτι η Χεμπέι, θα προσπαθήσει, να βάλει δύσκολα στη σημερινή της αντίπαλο μέσω της επίθεσης της. Με λίγη τύχη και με την άμυνα της Γκουανζού να μην εμπνέει και την απόλυτη εμπιστοσύνη, ένα γκολ μπορεί να βρει στο ματς, ανεβάζοντας το combo της σημερινής μας επιλογής σε απόδοση άνω του διπλασιασμού.

Combo

16/10, 10:30 Τιανγίν Τεντά – Σενζέν: 1Χ & under 3,5 (2.30)

Combo

16/10, 14:30 Χεμπέι – Γκουανζού Εβεργκράντε: Χ2 & goal/goal & over 4 corner (2.20)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις