Δικαιολογημένα… φαβορί

Δικαιολογημένα... φαβορί

Καλημέρα κουβανέζοι! Χθες η Μακάμπι μας τα χάλασε, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τη Μπάγερν, ενώ η Ρεάλ έβαλε 17(!) τρίποντα για να χάσουμε το under 92,5 ίσα ίσα. Ρε παιδιά… Τέλος πάντων!

Σήμερα γίνονται μόλις οι δύο από τους τέσσερις αγώνες, μιας και τα παιχνίδια Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας και Βαλένθια – Ζενίτ δε θα πραγματοποιηθούν. Μένουν λοιπόν οι αναμετρήσεις της Ζαλγκίρις με την Εφές και της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό, οι οποίες έχουν και ακλόνητα φαβορί.

Ξεκινώντας από τον αγώνα του Κάουνας, να σημειώσω ότι θα είναι η πρώτη παράσταση της Ζαλγκίρις στην έδρα της για τη διοργάνωση της Euroleague. Όχι ότι τα πήγε άσχημα μακριά από την έδρα της, αφού κατάφερε να πετύχει τρεις νίκες. Η Εφές με τη σειρά της πέτυχε την πρώτη της νίκη στην έδρα της Άλμπα και μάλιστα με διαφορά 21 πόντων. Η Ζαλγκίρις είναι παραδοσιακά δυνατή στο γήπεδό της. Ωστόσο αυτό στηρίζεται κυρίως στην ατμόσφαιρα του κόσμου, που όμως θα είναι περιορισμένος στην προκειμένη περίπτωση. Η Εφές διαθέτει καλύτερο ρόστερ, και έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τις ήττες των δύο πρώτων αγωνιστικών. Αν οι Τούρκοι είχαν κάνει ένα καλύτερο ξεκίνημα, ή οι Λιθουανοί δεν είχαν κάνει το 3/3 (με αντιπάλους ομολογουμένως υποδεέστερους της Εφές), τα χάντικαπ εκτιμώ πως θα ήταν μεγαλύτερα από 4-5 πόντους. Απόψε περιμένω το διπλό της Εφές, που μπορεί να πονταριστεί με μικρό χάντικαπ σε μία δυάδα, ή ακόμα και με μεγαλύτερο χάντικαπ σαν μονό ποντάρισμα.

Στο δεύτερο χρονικά αγώνα της ημέρας, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο «Palau Blaugrana». Οι πράσινοι αν και ζήτησαν την αναβολή του αγώνα με τη Βιλερμπάν, η απόφαση της Euroleague ήταν να κατοχυρώσει το παιχνίδι υπέρ τους με 20-0. Έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε τις δύο νίκες στη σεζόν. Βέβαια από χθες υπάρχουν εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, και υπάρχει πιθανότητα να γίνει ο αγώνας σε άλλη ημερομηνία. Μια σημαντική είδηση αυτές τις μέρες ήταν και η αποδέσμευση του βασικού playmaker της ομάδας Πιερ Τζάκσον, ο οποίος ωστόσο δεν είχε αγωνιστεί στη Euroleague λόγω τραυματισμού.

Η Μπαρτσελόνα πέτυχε μεγάλη νίκη στην έδρα της Βαλένθια την Τρίτη, και έχει και αυτή το ίδιο συνολικό σκορ νικών με το “τριφύλλι”. Η νίκη αυτή ήρθε παρά την απουσία του μεγάλου της αστεριού Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος διαγνώστηκε με κορωνοϊό και δε θα αγωνιστεί ούτε απόψε. Η Μπαρτσελόνα λογικά θα έχει ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην ελληνική ομάδα που έχει λιγότερο ποιοτικό ρόστερ και σίγουρα ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά της, αλλά και λύσεις στη δημιουργία παιχνιδιού.

Δυάδα (απόδοσης 2.25)

20:00 Ζαλγκίρις – Εφές (-2,5): 2 (1.61)

22:00 Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός: Μπαρτσελόνα οver 78,5 (1.40)

Combo

20:00 Ζαλγκίρις – Εφές (-7,5): 2 & οver 145,5 (3.01)

Combo

22:00 Μπαρτσελόνα (-9,5) – Παναθηναϊκός: 1 & οver 147,5 (2.61)

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις