Νέα κρούσματα Covid-19 στο σνούκερ

Νέα κρούσματα Covid-19 στο σνούκερ

Οι τραγελαφικές καταστάσεις που προκαλεί ο Covid-19 συνεχίζονται και στο σνούκερ, πλήττοντας τη διοργάνωση του English Open το οποίο άρχισε χθες.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα, με τον αποκλεισμό του Στιούαρτ Κάρινγκτον και του διαιτητή, Άντριου Μπάρκλαμ, οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Μαζί τους, την «πλήρωσε» και ο Σαμ Κρέγκι, ο οποίος ήταν «στενή επαφή» του Κάρινγκτον και δεν του επετράπη να συμμετάσχει στο τουρνουά. Ο Τεπτσάγια Αν-Νου και ο Άντονι ΜακΓκιλ, που είχαν κληρωθεί να τους αντιμετωπίσουν, πέρασαν με «μπάι» στον 2ο γύρο.

Το αποκορύφωμα, όμως, ήρθε σήμερα. Θετικό βγήκε το τεστ του βετεράνου, Πίτερ Λάινς και το World Snooker Tour αποφάσισε να αποκλείσει και τον γιο του, Όλιβερ, ο οποίος είχε βγει αρνητικός την Κυριακή και μάλιστα νίκησε χθες τον Νοπόν Σαενγκχάμ με 4-1, στην αναμέτρησή τους για τον 1ο γύρο!

https://twitter.com/OliverLines/status/1315950436734693377

Ο 25χρονος εξέφρασε την αντίδρασή του μέσω Twitter, τονίζοντας ότι είχε να δει τον πατέρα του από το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο, οι διοργανωτές τον θεώρησαν ως αυτονόητη «στενή επαφή» του πατέρα του και δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί στον 2ο γύρο. Ποιος βγήκε κερδισμένος; Πάλι… ο Άντονι ΜακΓκιλ, ο οποίος έφτασε στους «32» του English Open χωρίς να έχει πιάσει ακόμα τη στέκα του!

Τα ροζ νύχια του Ο’Σάλιβαν

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Ρόνι Ο’Σάλιβαν φάνηκε να ζορίζεται το βράδυ της Δευτέρας στο παιχνίδι του με τον νεαρό Γάλλο, Μπριάν Οσουασκί, ο οποίος αποδίδοντας εξαιρετικά προηγήθηκε στο σκορ με 2-0, πετυχαίνοντας κι ένα century break. Ωστόσο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβασε ταχύτητα στη συνέχεια και επικράτησε 4-2, με ένα century και άλλα τρία καλά break.

Το πιο σημαντικό, βέβαια, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Ο’Σάλιβαν βάφοντας τα νύχια του φούξια, για να προσελκύσει δωρέες για τις έρευνες κατά του καρκίνου του μαστού. Ο 44χρονος Άγγλος αγωνίστηκε κιόλας με βαμμένα τα νύχια του, δείχνοντας πόσο ακομπλεξάριστος είναι. Οι συζητήσεις που προκάλεσε, αποκάλυψαν τον καλό σκοπό και το μήνυμα βρήκε τους αποδέκτες του.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ξεχώρισε η νίκη του Σάνι Ακάνι επί του Στίβεν Μαγκουάιαρ με 4-1, αλλά και του Τζέιμι Κλαρκ επί του Άλι Κάρτερ με 4-2. Σε ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια του 1ου γύρου, ο Μαρκ Άλεν επικράτησε με 4-2 του Μαρκ Κινγκ.

Αίσθηση προκάλεσε και ο Ντινγκ Τζουνχούι, ο οποίος βρέθηκε να χάνει με 3-0 από τον νεαρό συμπατριώτη του, Σι Τζιαχούι, αλλά τελικά επικράτησε 4-3 κάνοντας αντεπίθεση διαρκείας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
* Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις